Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Kostek widać też do zieleniny ciągnie.
U mnie gęsta mżawka i wilgotny, przenikający na wskroś chłód.
Więc cały zwierzyniec przy kominku się ogrzewa.
Ech.....też przydałby się promyk słonka.
Pozdrowienia spod śnieżnych jeszcze pagórów. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Kogro- u nas coraz drobniejsze łatki śniegu(halny),drugi dzień mżawka,która może i byłaby odżywcza gdyby nie katastrofalne zanieczyszczenie powietrza.Oddycha się z trudem i wiatr nas cieszy.Szczypiorek jest ulubioną wiosenną przekąską Kostusia.
Ambo-zwierz w chłodnym mieszkaniu odnalazł źródła ciepła to jest termę nad zlewem w kuchni i czajnik elektryczny.
Grażyno Kaszubska-wodomierz jest w innym pomieszczeniu.Aktualnie kwitnie mi jeden hiacynt(Walentynkowy),te w wodzie ukorzenione,że hej.
Rozo 333-dzięki!
Olgo z Ogrodu Azy-hoja Ci kwitnie?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo - Konstanty jest nie do podrobienia, historię z czajnikiem opowiedziałam wnuczkom, córce...i na razie brak większej publiczności...ale nadrobię to po powrocie do domu :wink:
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo hoja nie kwitnie i to dobrze, bo jest za zimno by spać przy otwartym oknie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewo, bo to była zmiana zamierzona dla zakamuflowania :;230 . Byłam w naszym pięknym mieście i sprawdziłam co pisałaś. Pogoda piękna wiosenna, u mnie przedwiośnie! Śniegu tylko gdzie na poboczach troszkę, ale przede wszystkim ciepło i radośnie. Byłam w szkółce na Podwawelskim i jest bardzo zadowolona. Pozdrawiam wiosennie - to naprawdę ja :lol:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ewa co by nie mówił , Twój kot jest wyjątkowy :lol:
Pozdrawiam prawie wiosennie :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kogro-Zbliża się wiosna wielkimi krokami!Jutro ma być u nas na południu kraju 13 stopni,słońce.Nie słyszałaś o spodziewanych większych przymrozkach,bo myślę wygrabić na dniach?
Masko-a wiosenne okulary nie powinny mieć zielonych oprawek?
Evluk-pierwsza z cebul holenderskich ma kiełka,mam też dwa coraz większe pąki na innych ,dostałam niewielkie bazie,więc wiosennie na parapecie.
Olgo z Ogrodu Azy-rozumiem,rozumiem.Sama jak wracam z pracy muszę dość długo wietrzyć zapach hiacynta,a mnie cieplej.
Ambo-hiacynty w hodowli wodnej ukazują kwiat,pierwszy i większy w białym,mniejszy w niebieskim,wracaj,bo Twój już pewno kwitnie!
Tija-racja!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

EwkaEs pisze: Masko-a wiosenne okulary nie powinny mieć zielonych oprawek?
już kiedyś miałam niestety uległy awarii i poszły do reklamacji! Przy mojej czarnej garderobie czerwone dobrze się prezentują.
Ale mamy wiosnę :lol:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu, a u mnie wiosna pełną gębą, ale tylko pod folią, bo w ogrodzie to jeszcze kupa śniegu leży ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewka pewno podwórkowy już odtajał.
Powiedz czy już coś Ci kwitnie a może wszystko wychodzi na raz ?
U mnie śnieżyce już zaczynają pokazywać pierwsze kwiatki.
Ale jeszcze płaty śniegu leżą na ogrodzie.
Ważne, że wszystko dobrze przezimowało. ;:215
Dzisiaj słonko i wiatr pewno "wyliże" śnieg do reszty.
Miłego dnia. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kogro-dziś wysiałam pomidory cherry i truskawki Templatation do specjalnych ozdobnych holenderskich pojemników(prezent w ramach Dnia Kobiet w którym mam rocznicę obrony pracy dr) oraz bazylię sałatową i cytrynową,są nad kaloryferem w odpowiedniej temperaturze w pracy,a jak się ociepli pójdą do mojej kuchni.Zobaczymy czy te holenderskie pieszczochy wzejdą .
Na parapecie wiosna,hiacynty w hodowli wodnej się rozwierają,pęd kwiatowy widoczny,a niebieski hiacynt w doniczce(Walentynkowy) dwupędowy upojnie pachnący wymusza otwieranie okna niezwłocznie po wejściu.Na rozwinięcie kwiatów zwartnic jeszcze troszkę trzeba poczekać,zwłaszcza biedronkowa niespodzianka jest na razie niewiadomą,chociaż na pudełku był biało pomarańczowy taki jak u Evluk.
W Podwórkowym błoto kląskające i pod murkiem resztki śniegu.Wawrzynek i złotlin napęczniałe-czują,że idzie wiosna.Pod murem coś zielenieje z dala,muszę wygrabić delikatnie liście osłonowe z jesieni.
Bogumiłko-codziennie na Plantach niedaleko uniwersytetu na ścieżce mijam wielką łatę śniegu,nie jest w cieniu i jakoś się nie topi.A Podwórkowy w cieniu i na dodatek zima skąpiła słońca.Ziemia jeszcze zimna,co noc przymrozek i straszą kolejnymi za tydzień.Ogród Botaniczny na fb pokazuje,że tam już kwitnienia w pełni,najbliższa prelekcja i wolny wstęp będą w niedzielę to się powinnam przekonać sama.
Masko-też już zielone miałam.Te Twoje najnowsze bardzo twarzowe!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewo - mój biały hiacynt okazał się niewypałem :( Pokazał czubek kwiatostanu, rozwinęło się kilka pojedynczych kwiatuszków i całość uschła. Liście się nie rozwinęły, łodyga nawet się nie pokazała. Wygląda to tak jakby cebula nie przeszła stadium niskich temperatur.
Wczoraj byłam na działce - do mnie nawet przedwiośnie jeszcze nie zajrzało... śnieg leży, ziemia zamarznięta. Oj muszę być cierpliwa....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo najważniejsze, że przywołały wiosnę parapety się zielenią, a w Krakówku tak ciepło, że parę osób widziałam w podkoszulkach, a propos latarenek to oglądałam migawki z Gardenii w Roku w ogrodzie i widziałam piękne ale pewnie bez 200 nie podchodź, ja konsekwentnie czekam na żabę i nawet jedna taka kusi mnie na Al zobacz z USA.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Też mam na parapecie Kauflandowe hiacynty.
Zapach, że głowa boli i też wietrzę.
Wyciągnęły się mocno więc kwiatostany ścięłam do wazonu a cebule powędrowały na balkon.
Ale jak spojrzę na nie to zaraz cieplej i przyjemniej się robi.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.W zasadzie wiosennie,halny,mżawka,sennie.Kostek bardzo traci zimowe futra i musi być wyczesywany.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ambo-mam nadzieję,że moje hiacynty przeszły wystarczające wyziębienie i rozwiną się.
Kogro-zdecydowanie z kwiatkiem lepiej!Niebawem rozwiną mi się trzy kolejne zwartnice:Sweet Pink(ciemny róż prawie bordo),Royal Red(ciemno czerwona),Exotic Striped(ciemno czerwona z bialymi smugami od dna i przez środek). Mam podobne wiaderko jak Twoje-w chabry.
Masko-żeby w podkoszulkach,w krótkich spodniach!Do latarenki która mi się podoba,drewnianej,przecieranej trzeba by dokupić działeczkę i domek najlepiej z werandą.Każdemu wolno marzyc.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”