ogród Agaty (sure) - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.4

Post »

Koty stały się częścią naszego życia :D M co prawda mówi, że nienawidzi kotów, ale do weterynarza wozi, mizia za uszkami, przemawia czule, do łóżka woła, przez sen głaszcze...Taki nienawidziciel, że każdemu z całego serca takiego wroga życzę :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rany, to mój ulubieniec taki niedobry?
Trzeba je pilnowac, bo najgorsze jest to, ze one nie boją się samochodów. A wieczorem wręcz światła je przyciągają. stąd tyle wypadków.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agato - jakoś mi się zaniedbał Twój wątek i dopiero teraz u Remika-Imerka wyczytałam że Szarak zagniął.
Wyobrażam sobie co przeżyłaś...Ja całe lato miałam stresy jak mi Fidel znikał z działki, ale to co innego bo on zawsze wracał no i chodził głównie po lesie, a ten nasz las - to widziałaś raczej taki kieszonkowy. Cieszę się że już w domu. Byłaś już z nim u weta? Nic mu nie jest?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Sure pisze: a to winowajca:

Obrazek

(spojrzenie z cyklu "ale o co chodzi?")
Agatko :wink: na szczęście nic mu się nie stało, ale wiem, co musiałaś przeżywać.
Kiedyś tak na dwa tygodnie zawieruszyła sie nam kotka. Płacz i straszna tęsknota.
Wróciło "pół kota". Oczywiście , poszła za głosem "serca" i wróciła już zapłodniona ( a właśnie miałam jechać z nią do weterynarza, aby ją przed tym faktem ustrzec :;230 ). Może Twój kiciuś też szukał panienek ?
:wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Agato, to ja już się cieszę na kawałek prosa :wink: :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kot-sama niewinność :D
Zimno się robi, może zdążę wykopać dalie. Szkoda mi, bo ciągle kwitną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Witajcie, drodzy Goście, czy u Was też już jest listopad? ;:173
Ja mam żółte liście nawet na sosnach!!! :lol:

Obrazek

Ewa, a mój M. po jakimś czasie posiadania kota ze zdziwieniem przyznał, że nie spodziewał się takiego obrotu spraw. Miał do czynienia tylko z psami , kot to nowość w jego życiu, a polubił te nasze łobuziaki bardzo... :wink:

Gosiu, Szarak niedobry jest, ani trochę nie przejmował się naszymi uczuciami. Przypuszczam, że koty w ogóle nie mają takich dylematów emocjonalno-moralnych! :lol:

Marysiu mój wątek pewnie spada na n-tą stronę, bo sama zaglądam tu rzadziej, jak to kiedyś młodzież mówiła - "taki lajf". To znaczy, mam mało czasu i inne sprawy, które mnie zajmują mocno, a do ogrodowania i rozmów towarzyskich potrzeba zwolnić trochę ramu. Ale jak już mi się uda, świetnie się relaksuję... :D
Obok domu też mamy mały lasek, a sąsiedzka zabudowa jest dość luźna, a kot jakimś cudem się tam ukrywał dwa dni, choć kilka razy przeszukiwaliśmy teren... :roll:

Krysiu, dwa tygodnie kotki nie było?? Oj, to musieliście przeżyć duuży stres! Ja bym się chyba zapłakała przez ten czas. Ale lektura różnych kocich forów i ogłoszeń mi uświadomiła, że takie rzeczy z kotem są możliwe. Mój raczej nie szukał kocich dam, bo jest sterylizowany, ale może inne kocie sprawy go zainteresowały? Wiewiórka na szczęście żyje i nadal przychodzi pod dęby!
Teraz muszę przemyśleć, jak zapobiec na przyszłość podobnym sytuacjom... ;:108

Izo, w sprawie prosa się odezwę, kiedy będę dzielić kępę, myślę, że V-VI? ;:173

Ewka, dlatego mi się nie bardzo chce sadzić takie kwiatuchy, o których trzeba pamiętać. Chyba, żeby je traktować jak jednoroczne, ale to dość drogo by wyszło... :?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale szarak jest de besciak.
Cudny. Kotce też nic nie brakuje, ale jakoś cały czas to szare futerko jest mi najmilsze. Mimo, że łobuz.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Łał - to ładny kawał Czekoladki Ci wyrósł ;:oj
To ile w takim razie wazy Szarak? Wygląda jakby był dwa razy większy od koteczki.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Gosiu, ja tez zawsze miałam większy sentyment do Szaraka, bo on jest bardzo oryginalnym kotem. Futerko ma jak sztuczne, kocie brytkowe pozy i miny prześmieszne, a o jego różnych kocich zwyczajach krążą legendy wśród rodziny i znajomych. No i był tu pierwszy, jeszcze jak żyła Bunia,nasza psica. Ale Czekoladka zapunktowała mocno, gdy Szarak zniknął. Bardzo mi próbowała poprawić nastrój (a może i sobie), łasiła się, wchodziła mi na głowę, ba, nawet przez dwa dni spała na kolankach, czego nigdy nie robi... szkoda, że znowu przestała... ;:173

Maryś, Szarak może nie dwa razy większy, ale o dwa kilo, ma 6,20. I to nie jest wcale rekord dla brytka. W każdym razie czuję te kilogramy, jak go sobie zarzucam na ramię... :lol:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko,kociaki piękne.Ale wiadomo moje serce przy chrześnicy.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja cały czas się zastanawiam, czy sobie nie sprawic takiego szaraka. Tylko boję się humorów kota. No i u mnie jest pies, który jest ciety na koty. Nawet w lecznicy mimo, że się bał jak nie wiem co, warczał na rezydenta, az ten musiał mu pokazać kto tu rządzi. Myslę, że kociak by sobie poradził, ale nie wiem czy mój by się pogdził, że Flesz ma rywala do pieszczot.
No i własnie. najgorsze, że koty nie lubią pieszczot. To znaczy nie lubią kiedy my mamy na to ochotę :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga czytam wieści i aż trudno pojąć na co naraził Was Szarak ;:oj dobrze że dobrze się skończyło choć szkoda że Czekoladka woli towarzystwo Szaraka niż Twoje. to chyba tak bywa jak jest więcej kotów w domu, mają siebie a pańcia jest tylko dodatkiem. :wink:
Mój rudy zbój też czasami znika na dzień i od razu mam czarne myśli a jak wróci to aż się serce raduje. ;:167

Śliczną masz jesień, cudne trawy i kolory. ;:215
Liście żółte moje iglaki też mają. :;230

Gosiu wydaje mi się że Flesz mógłby to bardzo przeżyć że pani bierze sobie nowego pupila. A koty to indywidualiści i przychodzą tylko jak one tego chcą, niestety. :(
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Agato, na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Szarak w domu, wiewiórka żywa, a ty spokojnie możesz spać. ;:333
Ogród 'listopadowy' w bardzo energetycznym kolorze ;:108
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Amstafka, suka moich sasiadow cieta na koty strasznie - od dwoch miesiecy opiekuje sie malym kociakiem przybleda. Teraz jedno bez drugiego swiata nie widzi i nawet na spacery razem chodza :;230 Smieje sie jak ich widze, bo pierwsza idzie Diana i prowadzi sasiada na smyczy a za nimi w podskokach z ogonem w gore zasuwa kociatko :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”