Majeczko, Polka rzeczywiście robi niesamowite wrażenie. Kwiaty są przepięknego koloru i do tego bardzo duże. Posadziłam ja w trochę niefortunnym miejscu(przeszkadza jej dość duży jałowiec, ale chyba nie będe ruszać. Musze tylko na przyszły rok wymyślić jej jakąś fajną podporę.. Najlepiej byłoby lekko wyginać pędy, może zechciałaby kwitnąć również niżej.
Coral Palace aktualnie obsypana pąkami zaczyna kwitnąć. Bardzo lubie tą różę. Kolor intensywny ale nie jaskrawy - ślicznie wygląda w ogrodzie.
Dla ciebie rozkwitający krzew.
Beatko, miło mi
Grażynko, trawa to Hakonechloa macra 'Aureola' . Na słońcu - a tak rosnie u mnie ta trawa staje się prawie biała.
Posadziłam przy niej klona palmowego ' Inaba Shidare', który ma teraz piękne czerwone przyrosty.
Gosia, ja też wole rabaty mieszane niż monotematyczne, choć czasem denerwuje mnie 'bałagan'. Coraz częściej skłaniam sie do nasadzeń większymi grupami roślin. Choć przy tak małym ogrodzie jak mój ciężko to zrobić
Aprilko, mnie niemoc powoli opuszcza, choc w ogrodzie bardzo sucho a mam kilka roslin do przesadzenia. Czekam na deszcz i chłodniejsza pogodę. Na razie staram się po kolei odchwaszczać rabaty, zasilam róże nawozami jesiennymi.
Duże trawiaste nasadzenia sa piękne, ale po pierwsze potrzebują przestrzeni żeby pokazać swoje piękno a po drugie wiosna sprawiają dość przygnębiające wrażenie. Dlatego trawy dosadzam do innych roślin. Obawiam się, że za jakiś czas będę mieć kłopot ale, pożyjemy-zobaczymy.
Dorotka, oj tak, takie trawiaste łany - cos pieknego!
Zawilce i u mnie rozkwitają coraz mocniej. Odmianowy, przetrwał zime bez uszczerbku i pieknie teraz rozkwita

Mam jeszcze białego, ale ten dużo skromniej, wypuścił tylko jedną łodygę z kwiatami
Tragicznie sucho w ogrodzie. Dziś obowiązkowe podlewanie. Mimo zapowiedzi deszczów na razie piekne słoneczko, więc trzeba będzie żmiję rozciągnąć.
Hostki biedne mdleją, żurawki też w nie najlepszej kondycji
Za to róże szykują pąki
Red Leonardo da Vinci - piękny krzak się z niego zrobił i ma masę nowych pędów
Graham Thomas
Coral Palace