Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Pati kochana jak dobrze że Sarze ulżyli. Czytając Twój wątek aż się poryczałam, też chyba troszkę jestem zmęczona. Trzymaj sie dzielnie, damy radę ;:196
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pat, widzę, że jesteś na forum. Pozdrawiam serdecznie, wszyscy zaglądamy do Ciebie i jesteśmy złaknieni każdych wiadomości. Dziewczynki masz przepiękne :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pati podaj mi na PW adres, bo gdzieś zawieruszyłam a mam naszykowane co nieco do wysłania
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dam, dam, jak przestanie padac:/ od paru dni namierzam się z aparatem na moje lilie, mieczyki i dalie i chyba dziś mimo deszczu zrobię zdjęcia, bo one prędzej przekwitną niż przestanie padać :(
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgodnie z obietnicą melduję się, że zyję :wink: W biegu jak zwykle, choć ostatnich parę dni, jak w końcu cieplo i można dzieci na trawie wypasać, udało mi się pogrzebać w ogrodzie trochę: założyłam zielnik i prawie wszystko przeżylo, przesadzilam porzeczki z odrostów (przeżyła jedna :? ), walczę z zarazą pomidorową (zaraza wygrywa, ale na szczęście koralikow nie tyka, więc coś tam do jedzenia bedzie) robię ścieżki z typowego na ziemiach odzyskanych materiału: czyli starych kafli piecowych (ale kurnika z szafy gdańskiej zgodnie z tutejszą tradycją jednak nie zrobię :D ) i zlałam roundupem miejsca pod dwie kolejne rabaty. Marzą mi się strasznie różaneczniki, bo mam pod nie wymarzone miejsce, ale to kosztowna sprawa, więc chyba po jednym na rok będę kupować :roll: Dokumentacja zdjęciowa bedzie, jak znajdę czas na zrzucenie :wink:

Basiu, dzięki za info, ale ja mam szlaban na razie na zakupy, bo oszczędzam na tulipany :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati to dobrze , że znajdujesz czas dla nas, bo Agnieszka stokrotka77 niestety jest na etapie największego szaleństwa . U nie trójeczka i ambicja grządkowa. To jest tytan pracy, a tu sama wiesz czemuś trzeba odpuścić. Czasem tylko odzywa się na swoim blogu. Pisałam jej o Tobie że Ty czasem dajesz znak że żyjesz! Powodzenia - uważaj z randapem po grządki warzywnicze.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, no ja muszę odpuszczać, bo już pracuję zawodowo na full, a jak pracy nie ma, to z kolei dzieci, żeby mąż mógł remontować dalej...pracownik sezonowy nam sie urwal, bo nastał u niego sezon na ciąg :evil: a innych chętnych do zarobienia tutaj nei ma, więc mąż sam ciągnie i zaczynam się bać, czy do zimy z ogrzewaniem wyrobimy...w związku z tym moja praca w ogrodzie wyglada tak, ze jak wypchnę zlecenie, uśpię młodszą (a już dorosła do etapu, kiedy w dzień spać nie lubi :cry: ), starszej znajdę zajęcie, to wtedy z kopyta do ogrodu i na wyrwę, co się da to robię :D

Basiu
, już wysylam :wink: Apropos, jak znajdę czas, to lada dzień bedę wykopywać irysy i tojeść kropkowaną: mam tego z pół tony, więc jak ktoś chętny to mogę się podzielić :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati nie szykuj sobie dodatkowej pracy nie wystarczy znaleźć chętnych trzeba to pakować i jechać na pocztę - zastanów się :;230 Ja Ci mogę w sierpniu podesłać piwonie ciemny róż jak nie masz.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska pisze:Pati nie szykuj sobie dodatkowej pracy nie wystarczy znaleźć chętnych trzeba to pakować i jechać na pocztę - zastanów się :;230 Ja Ci mogę w sierpniu podesłać piwonie ciemny róż jak nie masz.
Dlatego piszę, że jak znajdę czas :wink: jak nie znajdę to niestety zostanie przekopane pod izolację domu :wink: A piwonie bardzo chętnie, bo mam od mamy jedną białą i jedną jasnoróżową, ale sadzone przedwczoraj w dzikim upale, więc nie wiadomo, co z nich bedzie :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat, jak fajnie Cię znów czytać i wiedzieć, ze u Ciebie wszystko w porządku. Pozdrawiam serdecznie i buziaki dla dziewczynek. Cieszę się, że paczka się spodobała ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat tylko nie sadź głęboko koniec bulwy tuż pod powierzchnią powinien być. Ja Ci piwonie poślę w sierpniu, ale adres możesz wysłać wcześniej, bo nie jesteś codziennie na FO. Ucałowania do księżniczek !
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Patysiu, ja też uważam, że nie powinnaś się jeszcze do tego wszystkiego bawić w wysyłki. Jak się z robotą i problemami obrobisz, to przyjdzie czas i na wysyłki (w przyszłym sezonie?), a teraz to i tak masz wszystkiego po uszy. Ty jesteś miła i uprzejma dziewczynka, więc piszesz: "jak znajdę czas", bo dla nas wszystkich jest jasne, że w tym roku nie znajdziesz.
Całuję Cię i ściskam mocno, mam nadzieję, że u Saruni wszystko idzie dobrze.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Basiu, dziękuję za wsparcie :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny z pakowaniem paczek mniej kłopotu niż z odbieraniem i później sadzeniem :;230 . Pat jestem z Tobą i jakbyś czegoś potrzebowała, to tylko szepnij słówko. Wycałuj dzieczynki ode mnie, a M pozdrów, od mojego M też.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia są...w aparacie :( Diabeł zakrył ogonem kabel do przegrywania i muszę czekać aż mąż z okopów wyjdzie, zeby mi znalazł. Przygotowujemy się do odtworzenia kampanii wrześniowej i dom i podwórko przeryte na cztery strony świata: miejscowi podejrzewają, że skarbu po Niemcach szukamy albo mamy informacje z pierwszej ręki, ze inwazja idzie, a to tylko osuszanie domu :;230 Niestety nie obyło się bez ofiar, pod topór poszedł 100-letni bluszcz, ale mając do wyboru dom bez bluszczu lub bluszcz bez domu wybraliśmy to pierwsze. w zamian posadzę winobluszcz i powinien szybko nadrobić straty :wink: Alternatywnie myslałam o róży pnącej, ale czy jest taka, która trwale zarośnie mi całą 10-metrową fasadę?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”