Działeczka Ewy W
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka Ewy W
Ewa,też wysiałam masę jednorocznych,a rabatedaliową,którą bedę miała nową co chwilę powiekszam.Ile planujesz posadzić dalii,czy same,czy w jakims towarzystwie.Ja dam im kanny tak jak u Szmita.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
No wystawiłam mieczyki bo puszczały kły- Halinka z Wodzisławia tez juz miała w sobote posadzic tylko ona ma cieplej między blokami. A ja wzorcuję się na wieloletnich ogrodniczkach
. Nie pamietam co posiałam bo karteczki zostały na działce hm... była ketmia, maciejka, smagliczka, coś różowego aha żagwin i groszek pachnący- dalej nie pamietam
. Moje zeszłoroczne lilie wypuszczają pędy- nie za wcześnie? Nie wiecie kochane kto z forumek sprzedaje piwonie. Kupiłam w sklepach internetowych ale same suche patyki i nic jeszcze nie wypuszczają 

Lilie,u mnie też już wyrastają, nic się im nie stanie
Piwonie mam dwie, ale bardzo młode krzaczki - nie ma czego jeszcze rozdzielać
Zaraz ktoś wpadnie, to podpowie Tobie Ewuniu, gdzie ich szukać.

Pozdrawiam Sylwia.
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Ewuś, witam porankiem
Duzo osób z forum kupowała piwonie u Marka na All. Wszyscy byli zadowoleni z wielkości sadzonek, ale dopiero jesienią będzie znowu wystawiał roślinki.Ja się zagapiłam z zamówieniem u niego

Duzo osób z forum kupowała piwonie u Marka na All. Wszyscy byli zadowoleni z wielkości sadzonek, ale dopiero jesienią będzie znowu wystawiał roślinki.Ja się zagapiłam z zamówieniem u niego

- ewa w
Hej Reniu przypomnij mi o tych piwoniach jesienią jak będziesz zamawiała bo ja mam kłopoty z pamięcią
. Czytałam gdzies tam ,że piwonie w sierpniu sie przesadza? Jeżeli z moich nic nie wyrosnie to może będę mogła kupić nowe z pewnego żródła 

- reniuniek
Ok, przypomne ci, bo też będę piwonie zamawiać, a szczególnie poluje na żółtą 

Ewuniu przypomnij mi w sierpniu,bo u mnie są jakieś piwonie,ale stare odmiany.Jak zakwitną to Ci pokażę.Jak byś chciała to się podzielę 

- ewa w
Ewuniu chętnie sprawdzone piwonie-mile kojarzą mi się z dzieciństwem zawsze na Dzień Matki chodziłam na Ogródki Pracownicze kupić mamie piwonię od działkowiczów, a jakie masz kolorki?pipio pisze:Ewuniu przypomnij mi w sierpniu,bo u mnie są jakieś piwonie,ale stare odmiany.Jak zakwitną to Ci pokażę.Jak byś chciała to się podzielę
Nie pamiętam dokładnie, bo nie przywiązywałam wagi
Rosły pod płotem,a teraz robiąc rabaty widzę,że wychodzą.Nie ruszę ich na razie niech rosną. Pózniej je przesadzę,ale chyba różowa i czerwona .Nie jestem pewna 

- ewa w
Zazdroszczę, nie przywiazujesz wagi?
Bo za łatwo Ci rosną 

- reniuniek
Ewa, doczytałam, ze posadziłam już mieczyki, moczyłaś je przed sadzeniem w jakiejś chemii?
- ewa w
Moczyłam w kaptanie przez 1 godz. tak pisała jedna forumka ,która zajmuje się mieczykami zawodowo-nie pamietam imienia

Ewuniu one tam chyba rosły zawsze to i wychodzą,bo są stare i na świat im pilno
A ja tu mieszkam 2 lata