Misiaczko- to bardzo dziwne. Ja mam "samosiejki" wisien, przejechały okło 70km, zanim na działce zostały posadzone. Mają kilka lat i już jakies 20kg owoców co roku z trzech drzewek zbieram
Mmaryla- zieleni rzeczywiście pod dostatkiem u mnie, zwłaszcza trawy, którą trzeba często kosić...
Ale kwiatom podobają się wakacje na działce. Zauważyłam pąki na anturium
Niunia1981- dziękuję w imieniu kwiatów ;)
Agucha432- polecam alsobię - łatwa i prosta w uprawie roślinka. Hoje, chyba poczuły lato, bo zaczynają rosnąć, jak szalone.
Mandragora- dziękuję bardzo. Wśród hoji chyba najbardziej podobają mi się kwiaty multiflory, a liście...lacunosy. SSkrętniki, wszystkie są cudne, bo każdy jest inny...
Wktoria_W- trudno jest opisać liście alsobi. Ale, rzeczywiście są "mechate" i dość grube, sztywne. Za to kwiatki są niepozorne i ślicznie wyglądają na tle ciemnej zieleni liści.
Mniodkowa- jeden dżem na rok? U mnie jeden słoiczek wystarcza... na jeden wieczór

Truskawki z własnego ogrodu, które wprost z krzaczka ( po umyciu i obraniu), trafiają do garnka i są podgrzewane...to dopiero jest zapach
Mika181-dziękuję ;)
Anetta- dziękuję.
APe- zapraszam codziennie do mnie ;) Na niedzielę szykuję kolejną sesję, jeśli aura będzie sprzyjająca.
O...super, niech zdrowo puszczają sadzonki skrętniczki.
Kociaro/Krysiu- na pewno będę robić zdjęcie całej ostróżki ;) Tyle, że w pewnym oddaleniu i poczekam, aż rozkwitnie więcej kwiatów.
Bananowy_kot- dziękuję. Hoja australis jest hodowana wg rad Osoby, od której ją kupiłam. Ma maleńkie baldachimki, może ujrzymy jej kwiaty w tym sezonie jeszcze
Sylvi- lubię bardzo ostróżki, ale ze względu na ograniczoną powierzchnię ogrodu - mam tylko dwie sztuki.
Żal Twoich ostróżek...tak pięknie kwitną.
W tym tygodniu przyjechaały kolejne paczki od Forumowiczek. Fiołkomani i skrętnikozy ..c.d. Paczuszka od
Trzynastki/Celinki. Duża i pełno w niej listków...dziękuję za nią
I wielka sadzonka, a raczej dorosły skrętnik..od
Fiskompa - podobny do "Broni". Jest cudna - ma mnóstwo pączków, już posadzona do doniczki, stoi na blacie kuchennym na działce. Dziękuję bardzo serdecznie za ślicznego skrętnika: