Moja działka
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka
Dziękuje że poczęstowałaś się moimi winogronami,cieszy mnie że mnie wspierasz w tym moim buszu.Szkoda że mam tak mało mlejsca a tyle jest ciekawych roślin do posadzenia. 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danielu masz rację, to mój ulubiony działkowy futrzak.
Cześć Igor dziękuję, że mimo braku czasu zadałeś sobie trud i rozpoznałeś następne moje nn-y tym razem funkie. A busz kwiatowy bardzo lubię i bez niego miałabym pusto. Jeżyka szkoda, ale może przywędrują do Ciebie jakieś nowe. Moje jeże jeszcze chrapią w swoich legowiskach, bo śniegu jest sporo.
Halinko no właśnie nigdzie nie ma zdjęć kwitnącej kotuli, a na mojej też kwiatków nie zauważyłam. Wpisałam się w Twoim wątku.
Irenko no niestety miejsca na nowe rośliny jest mało, ale wiosną jak okaże się, że część roślin zlikwidował nam mróz, to nowe miejsca się znajdą.
liliowiec
dziewięćsił
słoneczniczek
rudbekia
Cześć Igor dziękuję, że mimo braku czasu zadałeś sobie trud i rozpoznałeś następne moje nn-y tym razem funkie. A busz kwiatowy bardzo lubię i bez niego miałabym pusto. Jeżyka szkoda, ale może przywędrują do Ciebie jakieś nowe. Moje jeże jeszcze chrapią w swoich legowiskach, bo śniegu jest sporo.
Halinko no właśnie nigdzie nie ma zdjęć kwitnącej kotuli, a na mojej też kwiatków nie zauważyłam. Wpisałam się w Twoim wątku.
Irenko no niestety miejsca na nowe rośliny jest mało, ale wiosną jak okaże się, że część roślin zlikwidował nam mróz, to nowe miejsca się znajdą.

- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Podoba mi się u Ciebie Lidko to, że opisujesz kwiatuszki. Może wreszcie wbiję sobie ich nazwy do łba.
Ten włochaty kwiatek też fajny!

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lidko...także coś czuję że strat pozimowych będzie. Niby miejsca na nowe roślinki przybędzie. Ale znów czekać...kiedy to urośnie.
. Na wypadek pozimowych strat, wczoraj dokupiłam lilie..w tym azjatyckie Ceres. 

- slila1
Majeczko dziękuję
.Cieszę się, że do mnie zaglądasz i że Ci się podoba.
Zeniu obawiam się, że u mnie straty pozimowe będą spore. U Was pokazały się już cebule lilii
To ja muszę zajrzeć do ogrodniczego, bo marzy mi się dokupić kilka lilii.
wrzos
wilczomlecz mirtowaty
bluszcz
groszek pachnący
pelargonia
czosnek ozdobny główkowaty

Zeniu obawiam się, że u mnie straty pozimowe będą spore. U Was pokazały się już cebule lilii

Lidziu powiedz czy twoja pysznogłówka jest takiego koloru jak na zdjęciu
ja miałam białą i czerwoną, niestety biała mi padła i została tylko czerwona ale kwitnie obficie.

- jacekbielsko
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elegancki ten czosnek
Posadziłem u siebie kilka z nadzieją, że odstraszą trochę nornice 

- slila1
Danusiu zdjęcie pysznogłowki w pełni oddaje jej rzeczywisty kolor. Jak będziesz chciała, to możemy się wymienić, bo mi czerwona w zeszłym roku zginęła.
Jacku nie wiem czy ozdobny czosnek pomoże na nornice, Mój czosnek z ostatniego zdjęcia, czyli główkowy jest bardzo wszędobylski. Kto raz go zasadzi, już się go nie pozbędzie z ogrodu. Bardzo szybko się rozmnaża z cebulek, a w dodatku rozsiewa. Na nornice najlepszym lekarstwem jest kot, ale Twoja Sabina nie tolerowałaby przecież takiego lokatora.
Jacku nie wiem czy ozdobny czosnek pomoże na nornice, Mój czosnek z ostatniego zdjęcia, czyli główkowy jest bardzo wszędobylski. Kto raz go zasadzi, już się go nie pozbędzie z ogrodu. Bardzo szybko się rozmnaża z cebulek, a w dodatku rozsiewa. Na nornice najlepszym lekarstwem jest kot, ale Twoja Sabina nie tolerowałaby przecież takiego lokatora.
Lidziu zobaczymy jak na wiosnę będą wyglądały to się potem podzielimy.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu, zawsze pokazujesz roślinki, o których nigdy nie słyszałam. A tyle książek już przewertowałam, wydawawać by się mogło, że teoretycznie jestem przygotowana i zorientowana... Pokazuj swoje ogrodowe rarytasy, a ja będę się dokształcała 

- slila1
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Lideczko, byłaś dzisiaj na działce? Czy śnieg stopniał na Twojej działce?
Pozdrawiam Hala
- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Śliczna szarotka.
- slila1