Mój fijoł 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 2

Post »

Majka, cieszę się z Twojej przesyłki :D Wiem, że sadzonki wyglądają na wyjątkowo ładne. Życzyłabym sobie (i Tobie :D ), żeby równie dobrze rosły, jak wyglądają.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewciu, ;:196 nie może być inaczej. :tan :tan :tan dostały wszystko jak powinny dostać. Teraz czekamy do wiosny ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj czekamy, czekamy :D Przymrozek co rano, w końcu przyjdzie grudzień, a po świętach już z górki. Sezon zaczynam już w lutym- przesadzam begonie, sieję jednoroczne i wypatruję przez okno krokusów :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tak, Ewuniu, byle do lutego. Wtedy na parapetach zaczyna się już ruch. W końcu na rózach świat się nie kończy. Jest wiel innych pięknych roślin, które trzeba do siebie zaprosić. Na przykład begonie, o których wspominasz. W tym roku u mnie nie były one najlepsze. Powyrastały zbyt wysoko i łamały się. Chyba trzeba wsadzać głębiej w doniczkę.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda, jestem tego samego zdania :D Róże uwielbiam, ale mnóstwo innych roślin też mnie cieszy i nie wyobrażam sobie bez nich życia. Moje begonie zgrzybiały, dwie zgniły-zapewne z powodu pięknej pogody :evil:
Skończyłam wreszcie warzywnik ;:138 Zaczęłam sprzątać ostatnie liście, zmrok mnie wygonił. Jutro może skończę i z tym. Zimno przeraźliwie, zamierzam zacząć kopcować róże, choć wydaje mi się zbyt wcześnie. Zobaczymy, jaka będzie pogoda. Rozkwitła Double Delight. Widać uszkodzenia mrozowe, ale zapewniam, że zapachowi to nie zaszkodziło :D
Obrazek

Zdjęcia Elmshorn z dzisiaj :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Oj czekamy, czekamy :D Przymrozek co rano, w końcu przyjdzie grudzień, a po świętach już z górki. Sezon zaczynam już w lutym- przesadzam begonie, sieję jednoroczne i wypatruję przez okno krokusów :D
Ewa :D tak ładnie napisałaś jak zaczynasz sezon , że musiałam tekścik dać na powtórkę. :tan

No proszę czary mary i różyczka kwitnie. Dobrze , że pachnie ;:196
I jeszcze następna ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Róże to chyba już tylko u Ciebie kwitną :) Ojejej, mężowie podczytujący forum...I znający wszelkie plany, myśli zaraz jak wykiełkują...Niedobrze! Może zmiana nicków? :wink: Albo pisanie szyfrem? Albo zmylić przeciwnika? :wink: Pisać, ze już nic się nie kupuje, a wszystkie rośliny to już od lat tu rosną? :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, ja tak to widzę :D Teraz na szczęście mogę kończyć porządki w ogrodzie, więc i nastrój lepszy niż zwykle. Normalnie już bym zapadła w letarg-zimno tak na mnie wpływa :D
Zdziwię się trochę, jeśli Rose de Resht (dzisiejsze zdjęcie) zdoła rozwinąć ten pączek. Chociaż patrząc na wyczyny Elmshorn, nie zakładałabym się o to :;230
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ewka, jak masz dobrze, że skończyłaś jakiś kawałek porządkowania (a może całość już?). Ja dopiero w ten weekend się zabieram za porządne porządki, pierwszy od dawna, kiedy jestem w domu za dnia ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O proszę i następna królewna ;:138 ;:138 ;:138 Ja obstawiam , że rozwinie ;:108
Ewciu, :D Marta ma rację , albo szyfrem , albo inne zmiany :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, nie tak głośno, bo jeszcze M zwietrzy spisek :;230 Sama się dziwię różom. Sąsiadka ma głównie okrywówki, te dopiero dają czadu :D
Skrzynię kompostownika wypełniłam tylko w tym sezonie, w następnym będą tam na pewno cukinie :D Zdjęcie robiłam jednak nie resztkom organicznym, tylko kotu, który teraz grzeje mi kolana, przytulak taki :D
Obrazek

Dziewczyny, nie nadążam wrzucać zdjęć :;230
Agata, skończyłam na razie to, co najpilniejsze-warzywnik (który powinien być zrobiony miesiąc temu :evil:). Została mi powtórka grabienia, choć w o wiele mniejszym zakresie. Liczę na jutro :D
Majka, mam jeszcze kilka ostatków. Dziś się zreflektowałam, że poza królewnami niewiele mi kwitnie o tej porze roku. Niestety, nie mam głowy do szyfrów, pamiętam dobrze tylko imiona królewien :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ewo, i tak jesteś do przodu w stosunku do mnie, o tygodnie świetlne! :wink:
super zdjęcie kociambra, jaki z niego akrobata! :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna ta pnąca róża, kotek uroczy to jeszcze maluch :)
Wracając do tematu róż pnących zamówiłem w połowie wrzesnia Super Dorothy ale słabo to widzę, chyba pierwszy raz ktoś mnie na all oszukał ... nie było żadnego odzewu na maile wysyłane przeze mnie, dopiero końcem października sprzedający raczył sie odezwać, tłumacząc, że mieli problemy z systemem / nie wiem jakim, chyba jak kogo oszukać / i że nie odnotowali mojego zamowienia. Napisałem więc po raz kolejny co zamówiłem i podałem datę zapłaty za zamówiony towar ... od tego czasu kolejna cisza. To chyba znak, że nie powinienem zawracać sobie głowę różami ...
Rysiek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata :D Złapałam go na modrzewiu, ale poruszyłam się chyba, bo zdjęcie wyszło nieostre. Jutro wezmę koty do pomocy i mam nadzieję skończyć. Przydałoby się wyrwać aksamitki, bo straszą.
Rysiek, bo trzeba szukać sprawdzonych sprzedawców :D Może to się zakończy pomyślnie, czego Ci życzę. Tylko broń Boże się nie zrażaj-popatrz jeszcze raz na moją Elmshorn, nie chciałbyś mieć takiej? :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No, jak dobrze pójdzie, to Elmshorn w ogóle nie zakończy sezonu :;230
Dobre podejscie, zaraz grudzień, a potem święta Łucja dnia dorzuca, i w lutym można...no w moim przypadku żeniszki :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”