Ogródek-kalejdoskop-lojki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki

Post »

Jak masz ciepły garaż to na pewno a jak blaszak to raczej pomarzną chyba że wstawisz w coś styropianowego.Ja najlepiej zrobiłam bo zupełnie zapomniałam o kłączach na starej górce i zostały w ziemi oczywiście pomarzły trudno muszą wystarczyć nasionka gdzieś są ale gdzie? ;:124 :oops:
Jak będę miała troszkę wolnego zacznę grzebać za nasionami na razie trzeba popracować bo wypłata będzie kiepska.Gosia w twoim ogrodzie można znaleźć wszystko ja jeszcze na wiele tylko choruję a dzisiaj spotkałam panią która opowiedziała o swojej przygodzie ,wyjechali z miasta mają 3 konie w tym 2 hucuły ,kozę i jeszcze jakieś zwierzaczki i dają radę szkoda że nie nawiązałam większego kontaktu bo właśnie byli żywym przykładem moich marzeń małe prywatne niby ranczo nie gospodara dochodowa tylko na własne potrzeby dla własnej radości.Kupowali marchew dla konia akurat była duża i tania.Pani mówiła że konie jedzą dużo marchwi.A ja bym im sadziła dużo, dużo . ;:138 ;:87
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Jola ,ja w kwestii tych cycek.Co prawda juz dawno pewnie je zjedliście ale tak na zaś.
Filet kroisz w kostkę do tego wkrajasz 2-3 pieczarki +łyżka mąki ziemniaczanej i jajko całe ,doprawiasz pieprzem i solą ,wymieszasz całość (to będzie żadkie).Łyżką nakładasz na rozgrzany tłuszcz.Wychodzą pyszne kotleciki dla mnie i Moniki jeden filet wystarcza.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki Ewcia coś już słyszałam o takich kotlecikach a czy pieczarkę taką surową wkrawasz czy podsmażasz przed wkrojeniem?Muszę je zrobić bo już normalnego kuraka nie chcą jeść.Zapowiadają trochę mroźne dni ale się nie zechce z domu wychodzić.U nas jak zawsze w niedzielę pełno ludzisków to dzisiaj było nawet pusto.Jeszcze dwa dni i mam wolny dzień muszę coś zaplanować bo znowu utknę przy kuchni. ;:223
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zima zaczyna dawać znać o sobie ,byłam na starej górce i oglądałam lodową zimę oto kilka zdjęć "zima skuta lodem" albo "Lodowe szaty roślinek" Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

nie wiem jak się będą miały roślinki po takiej hibernacji.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Piękne te "lodowe szaty roślinek", jednak na wiosnę czekam z utęsknieniem. Mnie również szarpało żeby mieć kozę, albo chociaż owieczkę nawet miniaturową, ale skończyło się na kurkach ozdobnych, nie ma mi kto pomagać, a ja nie ogarniam wszystkiego, dobrze że teraz jak choruję to M przejął kurze obowiązki i dokarmia dzikie koty zamiast mnie. Życzę duuużo siły na wiosnę do realizacji marzeń i zamierzeń :D
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko dziękuję i Tobie siły dużo i zdrowia życzę bo co poczną zwierzaczki czekają na twoje ciepło. ;:196 Każdy z nas o czymś marzy i tęskni ale to dobrze bo co warte by było to życie bez tęsknoty takie nijakie.Cieszę się że mam to co mam. ;:138 ;:333 ;:167
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O, Jolu, zapewniam Cię, że masz bardzo, bardzo dużo, oprócz pięknego miejsca na ziemi, wielkie serducho :D
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Iwonko za wspierające mnie słowa ,czasami to potrzebne żeby nie dać się zwariować za pogonią za dobrami bo zostawiamy za sobą coś cennego,często całe rodziny i dzięki Ci jeszcze raz.Miałam właściwie wolny dzień i myślałam że poszperam za nasionkami bo zawsze coś tam zbieram z moich kwitnących ale w piwnicy chłodno więc wybrałam kuchnię i były kluski z serem bo dawno ich nie robiłam.W tym niedostatku to nawet mój kapryśny M. zszamał. :;230 :tan ;:36
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

"żeby nie dać się zwariować za pogonią za dobrami bo zostawiamy za sobą coś cennego,często całe rodziny"
I to jest sedno sprawy, oczywiście jest dobrze jeśli nie brakuje na bieżące sprawy, a jak zostają nadwyżki to już w ogóle jest super, jednak pogoń za luksusem nie może nam przesłonić życia, które mamy tylko jedno i naszych najbliższych, bo choćbyśmy zdobyli góry złota to i tak kiedyś to zostawimy, i oddalibyśmy wszystkie skarby za jeszcze jeden miesiąc życia.
Kluski z serem na pewno były smaczne, ja lubię, a u mnie na kolację była..... kasza manna z bananami :;230 , mój M nie dał się namówić wolał kiełbachę.
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Heja Jolcia ,widzę ze grasujesz po FO.Co u ciebie kochana ,jak tam w "kieracie' ;:306
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ostatnio nazwali mnie gwiazdą bo była w firmie telewizja i nikogo na ciągu nie było to musieli mnie zfilmować uciec już nie wypadało ciekawe czy gdzieś będzie migawka. :;230 A poza tym może być czekam na wiosnę na razie lodowato. :? :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jola,daj znać jak bedzie film z toba w roli głównej. ;:oj
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ludziska lepiej żeby mnie wycięli wyglądam koszmarnie a u nas Gosiu takie ładne dziewczyny pracują a musieli najgorszą babkę łapnąć. ;:223 ;:131
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jola,co taka niska samoocena??Jednemu podoba sie córka,drugiemu matka przeciez.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Święta prawda :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”