Doniczkowe Misiaczki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Doniczkowe Misiaczki

Post »

Nolinka cieszę się razem z Tobą ;:138 , jakoś mi nie wychodzi ukorzenianie skrętników ale udało mi się z dwoma listkami, ten co pokazałam i od Justyny mam z odmianowego listka dzidziusia :heja . Fuksje od Ciebie też pięknie rosną, nie wiem czy nie jest im za zimno na dworze bo jednej opadły pąki :( ale rośnie dużo zielonego, a małe hibiskusy mają pączusie :tan
Filigranowa ha, jakoś nie wpadłam na to żeby powąchać echinopsisa ;:145 , jeszcze będzie okazja.
Wiktoria W storczyki całe lato leniuchowały :;230 to teraz muszą nadrobić zaległości. Moje mam na północnym parapecie tam im odpowiada-to naprawdę mnie dziwi ;:oj . Kaktus trochę się spóźnił bo zawsze kwitł prędzej.
justus27 storczyki bardzo mnie cieszą :tan , ten różowy ma 30 kwiatków, a kropkowany 13.
Hipeastrum szybko idę ciachnąć ale ten od Ciebie to nie wiem czy nie za mała cebulka jest , zrobię foto i mi podpowiedz ;:180
Justyna, cybister to ta cebulka z przodu ;:108 , to czerwone to "zaprawa" przeciwgrzybowa;
Obrazek
Dzisiaj siedziałam z aparatem czekając na kwitnienie echinopsisa nr. 2 ale słoneczka zabrakło i poszłam sfocić moje ukochane astry
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mloda
100p
100p
Od: 10 wrz 2012, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej, jakie te astry ładne, ja tez miałam kilka tak pięknie kwitły, no ale przyszedł jeleń w nocy i mi je zjadł, dobrze, że chociaż kilka zostawił :wink:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hihi...ładnie Ci rośnie cybister ;) Jak bym go ciachnęła i conajmniej na 6 tygodni do piwnicy - w piwnicy go Obserwuj, bo on lubi szybko puszczać pęd. Mój, włożony do piwnicy początkiem sierpnia - w połowie września już z pędem do mieszkania wniosłam ;:224

Piękne astry - to ulubione kwiaty mojej Mamy... co roku mam "łąkę" tych kwiatów. Bo przecież, nie może być posadzony jeden krzaczek...
Nie Obrazisz się, jeśli tu wstawię moje astry tegoroczne? Tak wyglądają:

Obrazek

I jak? Rozkwitł echinopsis?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:D jaki śliczne kwitnienia storczyków, ten różowy poezja 30 kwiatów :shock:
Masz bardzo ładne astry, u mnie straszna susza porządnego deszczu nie było już prawie 2 miesiace astry i cynie, nawet jeżówki smętnie zwieszają główki, coś tam podlewam, ale to nie to co deszcz....eh...
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Ala1207
200p
200p
Od: 10 kwie 2012, o 18:29

Post »

Obejrzałam twoj caly watek i musze powiedziec jest co ogladac kwiaty piekne i zadbane ;:180 az sie chce nastepne ogladac kwiaty twoje ;:65 pozdrawiam :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 76&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Misiaczko Twoje storczyki sa przepiekne! Zwlaszcza ten rozowy ;:oj ;:oj ;:oj
Ciekawa jestem, gdzie mozna takie cudo zdobyc.....
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Nie sposób wyliczyć i przytoczyć nazw wszystkich Twoich zaprezentowanych roślinek bo tak ich wiele do tego kolorowe i zdrowo wyglądające widać masz do nich rączkę-gratuluję i pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
lucy23-61
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2011, o 21:06

Post »

Przebrnęłam przez wszystkie części twojego wątku.Masz ciekawe roślinki, a i miejsca na nie widać sporo.
U ciebie, jak u mnie ,co mi się podoba to musi być, lubię taka mieszankę.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

I ktoś mi powie, że do jesieni daleko?? Przecież astry to charakterystyczne kwiaty jesieni.
Lubię je bardzo za ich różne kolory i różnorodność kształtów. Masz ich tak wiele,
prawdziwy dywan astrowy - cudowny dywan. ;:63 ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ej ;:164 czekałaś na rozwinięcie kaktusowego kwiatka, ja przeglądam i przeglądam w oczekiwaniu na kolor i co? kwiatka nie widać ;:161
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51

Post »

mloda :wit szkoda, a ja nie mam jelenia :(
justus27 cybistra suszę i chłodzę tak jak inne hipeastrum, może wreszcie doczekam się kwiatów ;:224
Bardzo ładny astrowy dywan. Ja mam podobnie.
Echinopsis rozkwitł, zrobiłam foto to dzisiaj pokażę (zaległe).
fiskomp storczyki rozszalały na dobre, dziwnie że kwitną właśnie jesienią, mają mało słoneczka ;:131
U mnie też deszczu nie było zbyt dużo, uschły mi 2 tuje szmaragd pomimo podlewania :(
Ala1207 ha , ha przebrnęłaś przez ten gąszcz :;230 , storczyk od Ciebie ma się dobrze a nawet bardzo dobrze, coś tam wypuszcza, myślę że przedłuża pęd ;:138
bananowy-kot różowego storczyka dostałam jakieś 3 lata temu, widać że szczerze dany :D . Jak tam nasionka doszły? Robiłaś już wysiew?
Arkadius121 bardzo mi miło aż się czerwienię, dobrze że wpadłeś jesteś rodzynkiem w moim wątku bo tu same kobitki więc zapraszam częściej, będę wabiła kwiatkami :D chociaż moje zdjęcia przy Twoich to ;:222
lucy23-61no wiesz z tym miejscem to coraz gorzej :;230 zwłaszcza po paczce od Ciebie, cieszę się jak dziecko :tan
kociara szkoda że już jesień, już prawie kwiatki pownosiłam do domu i zrobił się taki ścisk, na dworze zostały jedynie kaktusy, cymbidia , oleander i jeden fikus po którego gotowa jestem pędzić w nocy jak zobaczę niekorzystną pogodę ;:7
mniodkowa :;230 przyznam się że to Ty przywołałaś mnie do porządku bo mi się nie chciało zdjęć zmniejszć :oops: ale już się postaram to nadrobić.

Echinopsis na którego kwiat czekaliśmy ;

Obrazek

Obrazek

a to wiekowy rekordzista :;230 , kwitnie od niedzieli czyli już 5 dni, to dlatego że jest tak zimno
Obrazek
CHirita chastity znowu szpanuje ;:172
Obrazek

a to część paczuszki od lucy (skrętniki poszły się wykąpać) ;:196
Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Super paczucha z nowościami, a kaktus naprawdę rekordy bije;). Uwielbiam je kwitnące i ten niesamowity ich zapach;).
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Piękny kaktusik - mamusia mojego - ja sobie troszkę jeszcze poczekam, zanim zakwitnie :D
Chirita jest troszkę podobna do skrętnika, bardzo ładny kwiatuszek ;:333
Paczusia super, taka trochę sukulentowa :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ różnorodna paczuszka ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ło jaaaaa ;:oj paczka normalnie jak moja ;:oj :;230

ale kaktus... ;:180 i jeden i drugi ;:180 przepiękne kwiatki ;:167 ten "starszy" jeszcze na dworze...? mój też, w sumie nie wiem czy mu nie za zimno już trochę...?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”