Krysiu- ta kępa rozchodnika kwitnie wyjątkowo, inne nie mają tyle kwiatów, i do tego teraz praktycznie nie widać ich liści
Aniu - kochana

dziękuje za podanie nazw odmianowych, i rozchodnika i macierzankę mam od mamy, a ona ma je od wielu lat i kiedyś kto tam sobie zaprzątał głowy odmianami
Ewa - lilia tylko ta jedna mi kwitnie, reszta ma dopiero małe pączki, a tą kupiłam wiosną u nas na rynku i miala kiełek, wiec szybko puściła

, ostróżki wyjątkowo mi obrodzily, zwłaszcza że w zeszlym roku dwa razy były przesadzane, aż znalazły sie w docelowym miejscu
dzwonki rosną w ogrodzie pod domem, drzewa i krzewy dają spory zaciszek i cieplej tam jest, a co do warzyw to ja sieję szybko bo w połowie kwietnia, również cukinie, rosły sobie pod włókninami i dopiero w zeszłym tygodniu pozdejmowałam je
zielsko też jest oj jest, zwłaszcza w wymienionych przez ciebie kapustach, to jeszcze zostało mi do opielenia z warzyw, teraz sie trochę uspokoi bo większość warzyw jest już na tyle spora że ograniczają rozwój chwastów, ale do tej pory to jak skończyłam rundę warzywa-kwiaty, to trzeba było zaczynać od nowa
Marpa - witam serdecznie i dziękuje za miłe słowa

pustynnik jest u mnie pierwszy sezon, kupiłam go jesienią tylko że miał być pomarańczowy, a tak zależało mi na tym, bo rośnie sobie on na końcu bardzo długiej rabaty i chciałam aby jego kolor przyciągał wzrok z daleka

co do macierzanki to mam jeszcze dwie odmiany, stare, jedna kwitnie też na fioletowo ale jest dużo wyższa i rozsiewa się niesamowicie w całym ogrodzie, jakby jej pozwolić to cały ogród by zajęła, oraz mam też wyższą od tej piaskowej, ale ma jasno zielone liście i ta chyba nie kwitnie, ale nie jest tak ekspansywna jak ta kwitnąca
co do tej piaskowej to prawie co roku przymarza mi przez zimę, wiosną obtrącam ręką suche liście i szybko wypuszcza z korzeni świerzutkie listki ale i tak zostają troche dziury
Dzisiaj zrobiłam w końcu miejsce na żurawki, porozsadzałam kępy tych co nabyłam w zeszłym roku,a mocno się rozrosły i dołożyłam kupione w sobotę i wyszło tego bardzo sporo, wydziabałam sporo trawnika ale wszystkie posadziłam
tak wyglądało przed robotą
a tak po skończeniu