Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

U mnie też róże kwitną, cebulowe wychodzą na potęgę,krzewy wypuszczają pąki .Chyba jednak trzeba się tym martwić ,nie cieszyć :? :( .Zima na pewno przyjdzie .Nie wiadomo kiedy ,ale na pewno przyjdzie .Co wtedy będzie z naszymi roślinkami . :?:
Kilka hiacyntów przeniosłam do domu ,bo miały już kwiaty na wys .10,15 cm .
W domu będzie pachnąca wiosna,a w ogrodzie mogły by zmarznąć . :?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hiacynty przeniesione do domu z powodu wybujałości. No czegoś takiego to ja nie pamiętam. Ale pomysł świetny. aby obronić się przed niechcianą wiosną.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu po długiej przerwie :wit nareszcie Cię znalazłam :P widzę, że dużo się wydarzyło w Twoim ogrodzie od naszego ostatniego spotkania, to wymaga dłuższego spaceru, więc wrócę tu :)
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Co do kosmatki, to mus kupić 'Solar Flair' - ta to daje po oczach ;:224
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

piterek pisze:Co do kosmatki, to mus kupić 'Solar Flair' - ta to daje po oczach ;:224
Próbowałam znależć w grafice.....nic z tego,jak wyglada ta kosmatka "dająca po oczach" :?:
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Hehe i jeszcze mój blog się napatoczył :;230
anka_
ZBANOWANY

Post »

No pewnie ;:224 w końcu jak się uczyć to od znawców w branży :D
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Aniu,bardzo dziękuję ;:196 ,ale dlaczego mnie się nie pokazał ...blog Piterka :?: ;:98

Krysiu,przepraszam,za nadużycie Twojego wątku,wiem,żeś DOBRA KOBIETA i wybaczysz ;:180 ;:196
anka_
ZBANOWANY

Post »

No nie wiem ;:24 Wpisz w google Luzula Solar Flair

Krysiu- ja też przepraszam- już będę cichutko :oops:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam serdecznie.
Grzesiu. Piszesz, że czujesz się wyeksploatowany, to co ja mam mówić. Ciebie to chyba dziewczyny wyeksploatowały. :;230 Chyba ta zima, a raczej tym razem jej brak nas dołuje. Normalnie to była zima, pomroziło, posypało śniegiem, mogliśmy ponarzekać, że za długo, że chlapa, że zimno..... a tu nie ma na co i nie wiadomo czego się spodziewać bo to ani jesień, ani zima ani wiosna.
Lodziu. Ja swoich roślin w tym roku poza różami nowoposadzonymi nie okryłam i mam nadzieję, że już nie będzie takiej potrzeby.
Mariolko. Wiosną możemy popatyczkować. Może się uda.
Ewuś. Witam. Cieszę się, że otwierasz sklep różany. Szykuję małe zamówionko, gdyż kilka różyczek wybrałam. Dzięki za życzenia ;:196
Jadziu. Faktycznie fotkę zimowo-wiosenną trzeba zachować. Spadki temperatury o kilka stopni są w sumie nie istotne. Już chyba do nich zdążyliśmy się przyzwyczaić.
Joluś. Ja jakoś o cebulowe zbytnio się nie martwię. Przyroda jest mądra i wydaje mi się, że nawet jeżeli przyjdzie zima to one będą w stanie hibernacji i nic im się nie stanie. Przecież często jak zaczynają wyłazić w marcu cebulowe bywają jeszcze mrozy i przymrozki i roślinki zastygają w rozwoju. Gorzej może być z krzewami szczególnie jeżeli przyszedłby mróz bez śniegu. Może jednak nie będzie tak źle. A to, że hiacynty kwitną Ci w domu to tylko się cieszyć, przecież też już zaczęły się dostawy podpędzonych cebul do Biedronek i Lidla, więc nie musiałaś wydawać pieniędzy :;230
Wandziu. Jak wyżej pisałam zamiast wydawać pieniądze na podpędzone cebule w dyskontach Jola zafundowała sobie własne. :;230

Witaj Danusiu po długiej przerwie. Faktycznie dużo się zmieniło od Twojej ostatniej wizyty, gdyż po pierwsze ogród zmienił swoje miejsce, a więc był zakładany zupełnie od nowa. Może za jakiś czas jak rośliny rozrosną się będzie ładnie. Zapraszam zawsze serdecznie.

Piterku. Tą też mam dzięki Tobie, gdyż umiałeś ją dojrzeć na wrocławskim kiermaszu. Faktycznie jest ładna. Dobrze, że podsuwasz nam dalej takie ciekawostki, trzeba będzie jej poszukać w tym roku. Oglądałam u Ciebie nowe języczki, które zamówiłeś i martwię się, gdyż nie mam na nie już miejsca, a chciałoby się jeszcze. :D

Aniu i Lodziu. Cieszę się, ze to u mnie o tym mówicie i ja dzięki Wam coś o niej się dowiem. Nie miałam jeszcze czasu zajrzeć do wujka google, ale sprowokowałyście mnie. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zima rzeczywiście do niczego! :-( Ale powinniśmy sie cieszyć, że nie ma mrozu! Bez śniegu mogłoby dużo pomarznąć. Chociaż u Ciebie we Wrocławiu zawsze jest trochę cieplej niż u nas. My robimy zakłady, czy jeszcze będzie śnieg i mróz :;230

A widziałam, że dyskusja się żurawkowa zrobiła u Ciebie. Kiedy ja będę zorientowana w tych nazwach? :roll: Już nawet nie próbuję ich zapamiętać. (Ale z daliami nie mam problemu, czyli jeszcze nie choroba) :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Witaj Krysiu. Przeczytałam już część Twojego wątku, będę kontynuowała, a teraz tylko ;:7 powitanko.
Ja ( jak większość ) jestem zmęczona tym jesiennym - przedwiosennym oczekiwaniem. W zeszłym roku w styczniu były takie słoneczne, ciepłe dni i już mi się chciało lecieć, coś kopać, czyścić, przestawiać..... Teraz czekam na zimę a tu wciąż jeeeeesień - brzydka ponura, goła i siąpiąca jesień.... Dobrze, że dni już coraz dłuższe prawda :D :uszy
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Przyszłam się przywitać, dawno nie zaglądałam ;:196
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Ado witam Ciebie serdecznie-zaczęłam czytać Twój wątek ale jestem dopiero na 35str(2009)-chcę przeczytać wszystko-fajnie opisujesz zakupy,wysiewy,zakres prac na działeczce.Będę regularnie Cię odwiedzać.Tymczasem życzę zdrowia i szybkiej wiosny-ja sobie przyspieszyłam pierwszysmi wysiewami;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”