Ogród bez furtki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród bez furtki

Post »

Aniu Twoje hortensje nawet już po sezonie wyglądają uroczo ;:oj a na tle brązowych okien ;:224
Co do mieczyka to przechowaj w temp.15-17 stopni ale nie za późno wykopałaś? Czy nie na początku października powinno się wykopać?Delikatnie oczyść z ziemi,osusz ciut. Dwa lata temu bardzo się nim interesowałam bo mnie zwalił z nóg jak zobaczyłam jego kwiat na żywo! Kurcze w tym sezonie całkiem o nim zapomniałam,zalatałam się za iglastymi. Sadzić możesz na przełomie kwietnia-maja ale pamiętaj by odłożyć odrobinkę dla siostry ;:131
To będą jedyne jakie będę posiadała do wykopywania ;:7
Róże jakby całkiem zapomniały że zima tuż tuż....ale może to i dobrze bo w takie szare dni to pocieszenie dla oczu!
Aniu pewnie że się spotkamy bo ja 100% będę :D
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu to za nasionka ;:196 mam już dla niej fajne miejsce i miałam kupować sadzonki ale jeśli mogę ją mieć z nasionek to fajnie bo lubię mieć roslinki z własnej hodowli. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Róże The Jazz ma niesamowity zapach - bardzo intensywny i wielce oryginalny. Cieszę się, że mam ją w swoim ogródku chociaż to maleństwo - zakwitła dopiero jednym kwiatem.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko dziękuję za życzenia, a ponieważ jeszcze one trwają życzę ci aby były one pełne miłości i pokoju.
Beatko, ta róża kwitła jako jedna z nielicznych w moim ogrodzie do samej zimy. Dopiero mróz zmusił ją do wejścia w spoczynek.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Witaj Siostro w nowym roku, oby był lepszy od minionego a przynajmniej nie gorszy.
Czekam na Ciebie i czekam, miałyśmy się spotkać między świętami no chyba że myślałaś o Wielkanocnych no to jeszcze spokojnie poczekam.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu i Zbyszku dziękujemy wam za ciepły, sasiedzki wieczór.Naszły mnie refleksje, że dobrze jest spędzać leniwe, zimowe wieczory na spotkania, które trudniej zorganizować w letni czas.Było nam bardzo miło.

A mnie na forum napadł "minimalizm" i nie umiem go wytłumaczyć ale bardzo chcę to zmienić. Bo przecież niedługo wiosna!!!!!!
Nie jest prawdą, ze nic nie robię, bo na serio szykuję duze zmiany w nasadzeniach i związku z tym studiuje książki, czasopisma, przegladam internet, rysuję.
Ciekawe co z tego wyniknie? Jestem jednak dobrej myśli.
Póki co zamieszczam kilka zdjęć zimowego, pustego ogrodu, kwitnących storczyków i spóznione, ale jeszcze Boże Narodzenie trwa, dekoracje świąteczne z którymi niedługo się rozstanę

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu i nam było bardzo miło tylko krótko.
Miałam pisać prośbę o pokazanie nowych pokrowców na krzesła ale Ty czytasz w moich myślach i już nie muszę pisać.Pokrowce rewelacyjne i rzeczywiście wymagały dużo pracy nie ma porównania do tych poprzednich, jestem ciekawa jakie wymyślisz następne bo nie wierzę że nie będzie kolejnych.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne świąteczne klimaty ;:333
Mam pytanie odnośnie hortensji, w jakich odległościach od siebie masz je posadzone ?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Aniu :wit
Dekoracje świąteczne przepiękne, aż szkoda, ze już niedługo trzeba będzie je schowac aż do przyszłego roku.... ale już za chwilę zaczniemy domki stroic na Wielkanoc :D
Ślicznie Ci kwitną storczyki, to takie domowe lato zimą :D Pozwalają bezboleśnie przetrwac najsmutniejsze miesiące...
Dzięki hortensjom ogród i w czasie snu zimowego wygląda interesująco :D
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ciasteczka do kawy smakowały i bardzo dziękuję.
Jwonko dziękuję za wizytę. Moje hortensje sadzone są co 1,5 - 2 metry. Pomiedzy nimi posadziłam byliny takie jak bergenia, tawułki, rozchodniki, trzmielina, aby nie było pustych miejsc.
Agnieszko miło mi że zaglądasz, ja też bardzo często bywam u ciebie, choć nie zostawiam śladu tej bytności :oops: .
Ja podtrzymuję rodzinną tradycję i rozbieram choinkę oraz świąteczne dekoracje dopiero na święto Matki Bożej Gromnicznej.
Dlatego też mamy sztuczne drzewko, ale bardzo lubię ten świąteczny nastrój i nie spieszę się ze zmianą.
Dzisiaj byłam w dwóch ogrodniczych sklepach i z zakupami nasion trzeba jeszcze poczekać, bo dostawy dopiero docierają do sklepow.
Kupiłam już rzeżuchę do wysiewania na kuchennym parapecie i najmniejszy rozmiar rękawiczek ogrodniczych, bo w sezonie trudno mi je dostać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu hortensje rozświetlone słoneczkiem cudaśne :wit a storczyk to całkiem jak ten co u mnie planuje rozkwitnąć.
Stroiki to własnej produkcji? No a pokrowce to arcydzieło ;:180 I jaki motyw!
Ciekawa jestem Twoich szkiców cóż ciekawego planujesz na ten sezon...że zmiany i to drastyczne to wiem.
Może jakieś zdjęcie podglądowe :)
Aniu te jednoroczne wywołują ogromną tęsknotę za ciepłem i słoneczkiem :D
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu.W tamtym roku swędziały mnie palce i zaczełam wysiewać jednoroczne już w połowie lutego. Teraz tak nie zrobię, bo to straszna mordęga dla mnie i dla roslin.Ale..... fakt nie mogę doczekać się wiosny i dlatego uszyłam pokrowce w wiosennych kolorach.
Nie mogę powiedzieć jak będą wyglądały moje rewolucje bo rysunków mam pół zeszytu, ale jak przyjedziesz do mnie to ci je pokaże i będę prosiła o porady, bo nie wszystko mi jeszcze pasuje.
Na pewno wyrzucę część roślin z ogrodu, w czym zresztą będę naśladowała ciebie, ale ten mam zaplanowane konkretne zakupy, również u pana Z :D
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja jednorocznych nie sieję bo nie mam cierpliwości do pikowania i pilnowania by choć raz dać im wody :roll:
Ciesze się że naśladujesz mnie z przesadzaniem -jest mi raźniej i zawsze będzie wymówka że nie jestem odosobniona :wink:
Co do odwiedzin to po dzisiejszych zdjęciach chyba zmienię plany....ale to na pw...
Odwiedziny u p.Z konieczne bo siostra R zamówiła sosnę szczepioną pendulę więc odbiór przymusowy a poza tym na wiosnę miał przywieźć coś z Niemiec więc już rozmyślamy czym nas zaskoczy.Też mam kilka roślin na oku które mile widziane są u mnie ale zobaczymy jak to z tegorocznym budżetem będzie bo kryzys ponoć ;:131
Aniu czytam piękną książkę ;:196
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Aniu w Nowym Roku
Mnie tak samo jak Ciebie dopadł jakiś "minimalizm" na forum zaglądam odwiedzam znajome a nwet nowe ogrody ale wcale nie chce mi się za bardzo pisać...
Bardzo jestem ciekawa tych zmian w Twoim ogrodzie, ja również co nieco planuję na ten rok ale to na razie tylko plany z których nie wiadomo co wyjdzie, bo ja jakoś nie umiem sobie usiąść i narysować nowych rabatek :(
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj był piękny dzień. Zima pokazała swoją urokliwą odsłonę, aż szkoda było nie zatrzymać tego w kadrze.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”