Moje kwiatuszki - Alunia
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiatuszki - Alunia
Też mam taką trzykrotkę 

-
- 500p
- Od: 24 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z trzykrotką myślę że pójdzie łatwiej
ale skrętniki to jak dla mnie trochę wyższa szkoła
życzę żeby się udało 

ale skrętniki to jak dla mnie trochę wyższa szkoła

Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Alu ja ukorzeniam i w ziemi i w wodzie. W ziemi to tak jak pisała jola1313 trzeba zrobić kapturek .Takie listki co się ułamią przy porządkach ukorzeniam w wodzie bo nie zawsze mam ziemię.W ubiegłym roku ukorzeniałam w doniczkach kilkanaście listków i niektóre uschły i nie wypuściły młodych więc ziemię z doniczek wysypałam do worka a po jakimś czasie zaglądam tam a tam młode skrętniki, liście się ukorzeniły i ja te korzonki wyrzuciłam ale one się nie poddały teraz mam nauczkę żeby zbyt szybko nie wyrzucać takiej ziemi.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kiedy wczoraj do ciebie zajrzałam, odbywał się quiz na nazwę roślin, więc postanowiłam poczekać na zdjęcia
Jeżeli chodzi o listki skrętników, to ukorzeniałam je z powodzeniem zarówno w wodzie, jak i w ziemi.
Przy okazji zastanawiałam się, jak to jest, że w wodzie puszczają korzenie, a jak te w ziemi podleję trochę za mocno, to gniją

Jeżeli chodzi o listki skrętników, to ukorzeniałam je z powodzeniem zarówno w wodzie, jak i w ziemi.
Przy okazji zastanawiałam się, jak to jest, że w wodzie puszczają korzenie, a jak te w ziemi podleję trochę za mocno, to gniją

Ja właśnie robię swoja pierwszą próbę z ukorzenianiem skrętnika. Na początek w wodzie. Zobaczę co z tego będzie ;) Jak się nie uda, to wiem gdzie się zgłoszę po porady 

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
- Kasia1007
- 500p
- Od: 19 maja 2012, o 13:06

Pięknie, zielono i kolorowo u Ciebie...

Kasiu ja już tam nie zaglądam bo boję się co jeszcze mogę w niej odkryćKasia1007 pisze:Co do herbaty, to i ja lubię takie popijać, ale jakoś nigdy nie zaglądałam do środka - od dziś się to z pewnością zmieni. Kto wie, co już z tymi herbatami zdążyłam wypić...

Teraz przerzuciłam się na ziółka

- Kasia1007
- 500p
Dokładnie - strach pomyśleć, co tam jeszcze może się skrywać...
Co do ziółek, to mam mieszanie uczucia (raz nie spełniły swojej roli i zamiast pomóc, to stało się wręcz odwrotnie) i pijam je od czasu do czasu na bóle żołądkowe, ew. na uspokojenie, jak mnie ktoś bardzo wkurzy...

Co do ziółek, to mam mieszanie uczucia (raz nie spełniły swojej roli i zamiast pomóc, to stało się wręcz odwrotnie) i pijam je od czasu do czasu na bóle żołądkowe, ew. na uspokojenie, jak mnie ktoś bardzo wkurzy...

Kasiu ty mówisz pewnie o ziółkach typu mięta, rumianek czy melisa. Ja trochę choruję i czekała mnie operacja. Ale w pracy moje podwładne jechały do zielarza. To sobie pomyślałam pojadę i ja. Pojechałam... Wydałam 150zł ale efekt odczuwałam już po 2tygodniach ich stosowania. Teraz piję 2kurację i naprawdę czuję się jak powinna czuć się kobieta w moim wieku. Namówiłam też chrzestnego który choruje na łuszczycę. Też stosuje tę kurację i uwierzcie mi że efekty powalają.. Także ja jestem jak najbardziej za ziółkami 

- Kasia1007
- 500p
Tak, o takie właśnie mi chodziło. Tych typowo dobranych przez zielarza nie miałam nigdy okazji pić. W takim razie życzę duuuużo zdrówka, i żeby ziółka pomagały jak najlepiej... 
Życzenia Świąteczne przekazujemy tylko w wyznaczonych wątkach.Ekipa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p2930365

Życzenia Świąteczne przekazujemy tylko w wyznaczonych wątkach.Ekipa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p2930365
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Fajne nowości. Ściskam kciuki za korzonki 

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Listki skrętników ładnie się prezentują i wyglądają na zdrowe,oby sieęprzyjęły i ładnie rosły.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Arku Chyba będzie dobrze ze skrętnikami 

- lucy23-61
- Od: 14 wrz 2011, o 21:06
Witam w twoim wątku , roślinki masz ciekawe i kolorowo u ciebie.