Ogródek Pszczółki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.4

Post »

Gabi, nie wiem jak duza dorasta u innych ale u mnie przy ostrym wiosennym cięciu ma z 1,70 m pod koniec sezonu, to jednak
dużo mniej niż 2,5 m Westerlandu ;:108
Nelu, Gishlaine jest do cienia a Buff Beaty do słońca. To chyba ich podstawowa różnica, bo po za tym chyba bardzo podobne ;:224
choć nigdy nie widziałam jednej obok drugiej. Gratuluję kwiatu Polki ;:138 na przyszły rok bedziesz miała na pewno więcej w bukietach bo ona nie
kapryśna dziewczyna, ale metr wysokości to trochę mało jak dla niej, może jeszcze młoda?
Grzesiu, bardzo mnie cieszy że moje kompozycje Ci się podobają, serdeczności na ten niedzielny wieczór
:wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiesiu Polka i Buff Beauty przepiękne obydwie .
Niech Cię nie martwią zawilce ,tak jak napisała Agnieszka,u nas kwitną już od dawna co najmniej od 2 tygodni...
a przeciez to pełnia lata....
I jeszcze jedno moje spostrzeżenie,nie mam takich 'padalców' u siebie (dzięki Bogu,że jeszcze nie mam)
a mam w identyczny sposób jak Twoja brunera pożarte niektóre hosty,szczególnie te o małych listkach jak np.h.minor
i ja wiem co je gryzie takimi dziureczkami,owszem to slimaki ale sa to maciupkie ,niewiele wieksze od łebka zapałki ślimaki w skorupkach.
Jak wiesz ślimaki są obojnakami i każdy się teraz 'koci' na potęgę,tego maleństwa jest sporo.
Sa tak maciupkie,że zanim je rozpracowałam zastanawiałam sie ki diabeł dziurkuje mi te liście...
nie widziałam ich :shock:
aż się zaczaiłam i znalazłam .Sa tak małe w tych skorupkach jak czcionka na naszym forum.
Łatwo pękaja w palcach w momecie ich zdejmowania z rośliny.
To plaga jakiej u mnie nie było w takim wymiarze jak obecnie...
Wszystkie inne ślimaki robią pokaźne dziury.
Tak więc sprawdź jeszcze Wiesiu bo wydaje mi się,że masz to co u mnie się rozpleniło :?
Miłego wieczoru zyczę,jeszcze jest przyjemnie posiedzieć w ogrodzie...
x-d-a

Post »

Wiesiu, pięknie Ci kwitną powtórnie róże; dzięki też za foto wilca purpurowego - okazało się, że ja go mam w ogródku. To fajne, niekłopotliwe pnącze jednoroczne.
Przyłączam się do zachwytów na srebrną brunnerą - jest niesamowicie piękna :P
Miłego wieczorku niedzielnego :wit
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiuprześliczna jet Twoja Polka.
Moja w tym roku zbuntowała się i słabo kwitnie.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Wiesiu
często jestem w Twoim ślicznym kolorowym ogródku. Podziwiam kompozycje kwiatowe. Dzięki Tobie oglądam wspaniałe zdjęcia z ciekawych miejsc.
pozdrawiam Elżbieta
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Fakt, i Polka i Buff Beauty piękne z każdej strony.

Moja BB wypuszcza nowy pęd, ale czy zdąży zakwitnąć? :roll:
Za to Cornelia urosła sporo i jest już widocznym z pewnej odległości krzaczkiem :heja

Ta zjawiskowa brunera to Looking Glass?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

abeille pisze: ......
i Polka otworzyła już cały bukiet kwiatów

Obrazek

......
Wiesiu ;:196 ,
obie te róże u Ciebie są przepiękne. ;:138 Ciekawa jestem, czy moja Polka powtórzy kwitnienie. :?
Wiesiu, czy to jest jakaś roślinka, czy to jakaś forma podpórek dla Polki (te bezlistne gałązki)?
:wit
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ WIESIU!
Przepięknie kwitną róże w Twoim ogrodzie. Nie wiedziałam, że Ciebie też są te obrzydliwe
ślimaki. U mnie zatrzęsienie. ;:196
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Wiesiu, śliczne różyczki w ulubionym moim kolorze, jeśli chodzi o róże. Czy wilec jest byliną? Dostałam od Ewy nasionka i na razie
ma tylko wielkie liście.Od jutra u nas ma być chłodniej, więc może nareszcie coś zrobię w ogrodzie. ;:108
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Krysiu Karo, dzięki za te wszystkie wyjaśnienia. Pobiegłam poogladać moje podjedzone hosty i brunerę i faktycznie są małe dziurki w liściach
ale złoczyńców ani śladu na listowiu. Za to w ściółce pełno było maluchów ale nie skorupkowych tylko łysych ;:224
No pewnie ich sprawka, bo ślimak może ponoć wydać do tysiąca jaj w jednym rzucie i choć dużo nie dożywa późniego wieku to i tak jest ich
wystarczająco dużo by zrobić spustoszenie. ;:223
Teraz częściej pada więc podsypię im trochę granulek, nie wiem czy maluchy tez się nimi częstują ale chociaż dużych będzie mniej do znoszenia jajek.
Życzę Ci równiez miłego wieczora ;:196
Daluś, może wilec purpurowy jest banalny, ale ja lubię jego głęboki fioletowy kolor. Na ogół siałam te wilce o ogromnych niebieskich kwiatach
a w tym roku trochę odmiany w kolorze i na dokładkę zakwitł duzo szybciej niż niebieski.
Serdeczne uściski :wit
Małgosiu, dziękuję ;:196 może Twoja na przyszły rok zbiera siły i dopiero pokarze co potrafi ;:108
Elu, jak miło Cię przywitać na nowo ;:196 wpadaj częściej, gorąco zapraszam ;:167
Walentynko, u mnie maluszki dla Ciebie maja sie dobrze poza Buff Beauty która jakoś słabo przeszła przesadzanie do wiekszej doniczki. Za to
'Penelope' nawet w donicy wystrzeliła z dwoma pakami kwiatowymi. Zobaczymy czy zakwitnie. ;:65
Tak to Looking Glass ;:108
Krysiu Ignis, te bezlistne gałązki to zawiązki nasion z Wieczornika damskiego, bo czekam aż się wysieje gdzie mu się podoba ;:138
Krysiu Goryczko, no to dzielimy ten sam lo właścicielek tego ochydztwa. Teraz juz sie do nich przyzwyczaiłam ale kiedyś miałam poważne trudności
by sie po nie schylić :;230
Adrianno, wilec jest niestety jednoroczny i trzeba go wysiewać co wiosnę. One startuja późno szczególnie jeśli nie mają wystarczajaco ciepła ;:3
U nas już chłodek przyszedł i do tego deszczowy. Chyba nie będzie już upałów. Byle tylko ciepło nas nie opuściło. ;:224
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Przycupnęłam w twoim słonecznym ogródku, napatrzyłam się na kwiaty, nawąchałam zapachów.
I faktycznie idzie jesień.......u nas też. :cry:
Zbiera się na deszcz i załamanie pogody......niestety.
A przecież jeszcze nie było u mnie lata.....tylko ciągłe deszcze....... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Grażynko, coraz rzadsze są chwile gdy możemy przycupnąć wśród kwiatów, jest coraz zimniej i deszczowo i nie wygląda na to by szło na lepsze.
Lato było u nas albo za gorące, albo za zimne, choć raczej brzydkie i suche niż mokre. Korzystajmy z ostatnich łądnych i słonecznych dni ;:3 zanim prawdziwe
zimno nie zapuka do naszych okien i wtedy trzeba będzie się schowac w twoim słonkogradzie ;:108
Uściski i miłego dnia ;:196

Często pokazujecie wasze owcowe, jesienne zbiory. U mnie też już się zaczyna :heja ostatnie wietrzne dni potrząsają drzewami i zaczęły już spadać pierwsze
tegoroczne migdały.

Obrazek

Kwitnie jeszcze lilia speciosum Rubrum, ona jest jedną z tych później kwitnących lilii

Obrazek

Życzę Wam milutkiego dnia :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wiesiu a u Ciebie jeszcze lilie. Śliczne :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Aguś, czekam jeszcze na dwie ostatnie spóźnone OT. Ale to już niestety końcówka :|
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Wiesiu migdały? :shock:
Czy mogę gdzieś w wątku zobaczyć całą roślinę? To krzew czy drzewko. Straszniem ciekawa ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”