Kasiu, pokazałam mężowi Twoje okno z kolekcją Vand i.... szybko musiałam go zapewnić, że czegoś takiego mu w naszym domu
nie zafunduję. Szkoda, że nie widziałaś jego miny Pewnie kwiatów nawet nie zauważył, tylko samą plątaninę korzeni.
Cóż, pozostaje mi oglądanie tych wspaniałych i różnorodnych kolorystycznie okazów w waszych wątkach
A żeby nie było, że tak całkiem się poddałam, to na jednym z parapetów (pod samym nosem mężusia, bo za telewizorem) rośnie sobie Aerides odorata
i ukrywa za zasłoną monstrualne korzenie. Sięgają już prawie do podłogi...
KOCHANI dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Chwilkę mnie nie było ponieważ bardzo mocno przedłużyła się moja przeprowadzka i sprawy związane z wykończeniem mieszkania. Ale od dwóch dni mam już wszystkie kwiatuszki u siebie i pomimo mocnego zaniedbania ich z mojej strony, chyba wszystkie dają sobie radę
Niestety niektóre straciły już swoje piękne kwiaty, ale większość raczy mnie właśnie nowymi psb, listkami, korzonkami i być może nawet pędzikami, ale to się dopiero okaże
W skrócie: moja niedawno kupiona phal. bellina po zrzuceniu kupnego kwiatuszka zdecydowała się na kolejny i ma już dość pokaźny pączek, mój reanimek, który bardzo szybko po zakupie uraczył mnie korzonkami i pędzikiem ma już dość spore pączki, które na samym początku były koloru prawie czarnego:
Mój niezmordowany sabotek wygląda dziś tak:
A to już widoczki na kwiatuszki w nowym domku:
Miłego oglądania a lecę nadrobić powoli zaległości w Waszych wątkach
Witaj Kasiu po chwilowej nieobecności . Kwitnienia może mniejsze ale b.ładne .Wspaniałe masz okno/a i półeczki ze storczykami też bym takie chciała ale u mnie jest za ciemno No ale może zapożyczę od ciebie i wsadzę do szklanych pojemniczków po dwa albo i może trzy doniczki ze storczykami też bardzo mi się podoba taka aranżacja
Wspaniały powrót po przerwie przeprowdzkowej.
Widać, że kwiatki się zaaklimatyzowały w nowym miejscu. Cudowne warunki im stworzyłaś.
A widok Vand na karniszu powalający.
Kasiu po pierwsze gratuluję nowego mieszkanka Oj jak ja bym chciała mieć już swoje własne.......... ......
Poza tym widzę, że masz cudnie kwitnienia no i ta kolekcja Vand! Aż sobie westchnęłam marząc cichutko , że i u mnie kiedyś taki widok zobaczę....
Gratuluję pączka na Phal. bellina
Witaj Kasiu
Super te półeczki ze storczykami, ale czy mi się wydaje czy puściłaś je wszystkie samopas?
Vandy masz cudne, gratuluje nowego pędzika ma belinie, niech szybko rozkwita i długo cieszy oczy i nos właścicielki