Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Kochani, dzisiaj pogoda zdecydowanie się poprawiła - było przyjemnie, ciepło, a nawet chwilami świeciło słoneczko ;:3
Na jutro zamówiłam jeszcze lepszą pogodę, więc nie martwcie się - spotkanie na pewno się uda :P
Dzisiaj wykorzystałam sprzyjające warunki i próbowałam odgruzować ogród po kilku dniach mojej nieobecności i tygodniu deszczowej pogody.Oj, było roboty! Wszystko urosło i się rozrosło, a zwłaszcza chwaściory :evil:
Liczę więc jutro na Waszą wyrozumiałość...

Jolu, jaki tam ideał :?: :!: Do ideału to jeszcze mu baaardzo daleko ;:108

Izo, pokrzywy już wielgaśne są, więc i ja w przyszłym tygodniu zabieram się za gnojóweczkę. Wyczytałam, że można do pokrzyw dodawać mniszka, którego u mnie dostatek.
Pierisów nie okrywam, zresztą -tak szczerze mówiąc ja niczego w ogrodzie nie okrywam, kopczykuję tylko róże i hortensje.

Joluś, szkoda wielka, że Ciebie jutro nie będzie :(

Grażynko, Paryż jest urokliwy, ale powiem Ci na uszko, że ja i tak najlepiej czuję się w swoim ogrodzie ;:224 Jak jeszcze jest taka piękna wiosna jak teraz, to mogę się nigdzie nie ruszać...

Gosiu, Ty mnie tu nie bierz pod włos, bo mimo że ciemno się robi znowu pobiegnę do ogrodu, żeby spróbować choć trochę zbliżyć go do ideału...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To prawda.
Wszędzie dobrze, ale najlepiej w domu. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu, ja też najlepiej się czuję w domciu i w ogródku :heja
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Daluś i jak tam spotkanko :) opowiadaj... tyle wrażeń u Ciebie i wyjazdy i teraz wizytacja forumków ;:138
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Ja też czekam niecierpliwie ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x_P-42

Post »

A ja byłam, widziałam i podziwiałam. Ta moc czakramu, to nie żaden wymysł. :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Dalu, pięknie wyglądasz wśród tych kwiatów ;:196
Spotkania z Wiesią to aż zazdroszczę :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj Dalu :)
Z przyjemnością zajrzałam po dłuższej przerwie do Twojego zielonego królestwa i ze zdumieniem stwierdziłam ,że miałyśmy szansę spotkać się całkiem niedawno na ... obcej ziemi , gdybyśmy się wcześniej "zmówiły" ! Tak , tak , mnie też pognało w dalekie kraje , tyle ,że tygodniowy wyjazd zdominowany został przez sprawy służbowe i niewiele czasu pozostało na przyjemności. Oczywiście pobyliśmy z naszymi polsko-francuskimi przyjaciółmi , a popołudniami i wieczorami spacerowaliśmy po ulubionych zakątkach Paryża ,jednak pogoda niespecjalnie dopisała ... Widać tegoroczna wiosna jest niełaskawa nie tylko dla Polski :(
Miałam nadzieję ,że uda się wykroić pół dnia na podparyskie Giverny , magiczny ogród, który odwiedziłam już kilka razy i zawsze się nim zachwycam , ale nie starczyło czasu...

Pokazałaś piękne zdjęcia z targu kwiatowego - ładnie Ci w towarzystwie tej prześlicznej glicynii :) Czy zrobiłaś jakieś roślinkowe zakupy ?

Wcale się jednak nie dziwię ,że przedkładasz swój ogród nad inne urokliwe miejsca , ja też najlepiej się czuję "u siebie" i choć lubię podróże , to zawsze bardzo tęsknię i z radością wracam :)
Martwię się tylko ,że ciągle tak zimno tej wiosny , bo jakoś nie mogę doczekać się pożądanej ilości ciepełka i słońca , którego baaardzo potrzebuję.Na szczęście rośliny zdają się tym nie przejmować i choć nieco spóźnione rosną już i kwitną na potęgę .

Mam do nadrobienia prawie dwutygodniowe zaniedbania w ogrodzie i na forum , ale na myśl o wolnym poniedziałku (sic!) dostaję skrzydeł i już zaplanowałam , co po kolei będę robić w ogrodzie.
Pozdrawiam , E. :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
x-d-a

Post »

Aniu, dziękuję ;:196

Polu, mam nadzieję, że Ci się u mnie podobało :P

Joluś, Alu, poniżej małe sprawozdanko z naszego spotkania; szerzej - na wątku wrocławskim.

Wiesiu, Grażynko, w domciu przyjemnie, w ogrodzie jeszcze fajniej, ale na spotkaniu z forumkami - super :!:

Ewelinko, dziękuję, że odwiedziłaś mój ogród :lol: Rzeczywiści, dawno Cię nie było na forum, teraz już wiem dlaczego. Ty byłaś dość długo we Francji, ja wyskoczyłam tylko na weekend i -niestety- pogoda mi zupełnie nie dopisała. Na targu kwiatowym nic nie kupiłam z dwóch powodów - wysokich cen i braku możliwości przewiezienia roślin samolotem...Ale po Paryżu pochodziłam z przyjemnością, przypominając sobie dobrze znane, ale dawno nie widziane miejsca...

Kochani, wczoraj w Sobótce odbyło się spotkanie forumków - tym razem zasięg był prawie ogólnopolski ;:63
Przyjechało około 30 osób; wszyscy mieli ze sobą mnóstwo dobrego humoru, optymizmu, żarełka i roślinek :;230
Po kilku godzinach biesiadowania w pięknych okolicznościach przyrody (łąka pod Wieżycą - Ślężański Park Krajobrazowy), jak zwykle na koniec odbyło się WIELKIE TARGOWISKO RÓŻNOŚCI, czyli wymiana roślinek :lol:
W międzyczasie chętne forumki grupami zwiedzały mój ogród, a Marek Orinoko nawet nakręcił jakiś filmik z tej wizyty.
Zdjęć, niestety, nie robiłam, ale na wątku wrocławskim jest ich mnóstwo ;:108
Dzisiaj większość z wczorajszych uczestników spotkania pojechała do Wojsławic, ja zostałam w ogrodzie, bo moja alergia mocno mi dokuczała, no i kilka pudeł roślinek domagało się posadzenia do gruntu lub donic. Gdy już doszłam do siebie po lekach antyalergicznych, udało mi się znależć wygodne miejsce dla większości roślinek :lol:
Giguś - nie dziękuję za śliczną gardenię ;:196
Grzesiu - dzięki Tobie mój ogród rozkwitł urodą kwiatów jednorocznych, a w warzywniku rosną już sadzonki pomidorków ;:167
Geniu - jak zwykle jesteś niezwykle szczodra, a ja się boję, że wykopałaś pół swojego ogrodu :lol:
Polu - hosty to jedne z moich ulubionych roślinek, a twoje to naprawdę rarytaski :wink:
Olu, Jolu, Stasiu, Piterku, wrocławski Grzesiu, Marcinku, Alinko, Marku - nie dziękuję, żeby roślinki, tfu, tfu, dobrze i zdrowo rosły, ale jestem wdzięczna i szczęśliwa.
Jeśli kogoś niechcący, bądź przez sklerozę pominęłam - przepraszam, ale na pewno sobie przypomnę.

Majowy ogród robi się coraz bardziej kolorowy i pachnący:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

DALUNIU ,dziękuję za wspaniałe spotkanie i możliwość obejrzenia Twojego pięknego ogrodu ,na żywo. ;:196
Fotek, też niestety nie mam . :?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Z onieśmielenia chyba, nawet nie wzięłam aparatu z samochodu :wink:
My również dziękujemy... wiemy, że byłaś już zmęczona ;:196
Teraz mamy wizualizację naszych marzeń... może kiedyś się uda...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Daluś 30 osób... to rzeczywiście zjazd... a powiedz gdzie mogę na was popatrzeć we wrocławskim wątku?
Takie wspólna wymiana roślinek i targowisko musi fantastycznie wyglądać... ale gdzie y to wszystko jeszcze mieścisz? :) i jak pięknie kwitną Ci już rododendrony... u mnie niedługo pękną kwiaty azalią... dokupiłam w tym roku kilka i nie mogę się doczekać :)
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

I w ogrodzie coraz piękniej Dalu... :)
Śliczne Rh-teraz nadchodzi ich czas ;:108
I takie miłe spotkanie forumowe, w pięknym ogrodzie z sympatyczną ogrodniczką? Pozytywnie zazdraszczam :wink: :)
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Uuuu, takie spotkanie ! Dajcie mi proszę znać , gdy zaplanujecie następne. Chętnie się przyłączę , jeśli można :)

Dalu - piękne zdjęcia . U mnie rh. spóźnione o tydzień , dwa, dopiero zaczynają rozwijać kwiaty...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepięknie Ci już kwitną rh. Coraz ich więcej. U mnie dopiero jeden się rozwinął cytrynowy. Fioletowe pewnie dopiero za tydzień pokażą swój urok.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”