U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Przemku bardzo miło było Cię poznać w realu ;:138 :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja się cieszę, że Cię poznałam.
Przebiegłam biegiem po Twoich włościach i muszę przyznać, że jest co zwiedzać.
Hortensje masz cudne.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku.Odwiedziłam Twój ogród.Podziwiam Cię ,jak łączysz pracę w polu i tworzysz ogród.Kiedy Ty śpisz.Piszesz że w Olsztynie byłeś kilka lat ,studiowałeś na Kortowie?A może jeszcze o Gołotczyznę zahaczyłeś.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemek, chciałem Ci podziękować za spotkanie i przyjęcie. W Twoim ogrodzie jest co podziwiać i potencjał duży :shock: Mało kto może jeździć po ścieżkach w ogrodzie traktorem ;:108 . Ty możesz - masz tyle miejsca :!: Połączenie różnych szczepionych iglaków, odmianowych cudeniek, hortensji obsypanych kwiatami i przeróżnych kamieni - z tym będzie kojarzył mi się Twój ogród. Super!
Pozwolę sobie wkleić kilka zdjęć:

na potwierdzenie, że u Przemka kamieni nie brakuje :lol:
Obrazek

i fasola o megadługich strąkach
Obrazek

i hortensja, która aż świeci swą bielą
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Te kamyczki by mi się przydały......no może nie wszystkie. :wink: :lol:
Przemku czy będziesz zbierał nasiona z tej fasolki?
Szkoda byłoby jej zmarnować jak taka dorodna i smaczna.
Grażyna.
kogro-linki
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Dzisiaj rozgrzebałem ziemię w jednej doniczce z patyczkami hortensji, i wyciągnąłem patyczek, patrzę a tam korzonek :heja
Akurat ukorzenił się patyczek hortensji "phantom'
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Przemku, no to wreszcie zobaczyłam górę kamieni, o której wspominałeś, imponująca :uszy a fasolka nie mniej :lol:
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

kogra pisze:Te kamyczki by mi się przydały......no może nie wszystkie. :wink: :lol:
Oj, mi też :roll: :;230
A fasolka suuuuuper długa ;:138 i hortensja cudeńko ;:224
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Geniu ja tez bardzo lubię iglaki w różnych odcieniach zieleni , a wczoraj zaciekawiły mnie miodunki, też o róznej intensywności zieleni, bardzo ciekawie wyglądaja w większych grupach w cieniu drzew .

Paweł może przesadziłem z tymi kamieniami :roll: ale ich nie kupuję wię sobie nie żałuję :;230 a moję rabatki też powstawały w ten sam sposób , tej zimy i wiosny kroiłem agród i ledwo udało się wkroic ścieżki o rozsądnej szerokości , mam nadzieję że dzięki kamieniom nie będą robiły się już bardziej wąskie

Isiu :D Gosiu :D Alicjio :D bardzo się ciesze że się znalazłem na tym spotkaniu , będę je bardzo miło wspominał , a praca na polu nie jest taka straszna, sezonowa i faktycznie są okresy kiedy trudno znaleść chwilkę na ogródek , ale są tez całe długie miesiące kiedy mogę się zajmować tylko ogrodem. To prawda lata w Olsztynie to studia głównie w Kortowie ale tez i w dawnej WSP. Do Gołotczyzny nie trafiłem , wychowankiem "Krasiniaka" jestem.

Jacku a ja jeszcze raz dziękuję, że zechciałes mnie odwiedzić :D tylko ja w moim ogródku to aż tego wolnego miejsca tak dużo nie widzę , dziś pół dnia chodziłem i zastanawiałem się gdzie posadzić nowe roślinki.

Grażynko - szkoda w tej sytuacji, że Cieszyn to nie Ciechanów , byłoby łatwiej z transportem kamyków :wink: , nasionka z fasolki będę chciał mieć tylko nie wiem bedą dostatecznie wyrośnięte do jesieni :roll: bo dość późno zawiązały się te długie strączki.

Dawidku ;:125 młoteczek się nalezy , jak się ukorzenia to się tam nie grzebie, chociaż czasami też się nie mogę powstrzymać :;230 Cieszę się że wszystko idzie zgodnie z planem :D

Jolu góra kamieni to już historia to zaledwie mała gromadka :wink:

Aniu to zapraszam z przyczepką :D

A to prezenty od Jacka ;:180 i nowe roślinki kupione w Pęchcinie w czasie wczorajszego bardzo udanego :D spotkania forumowego
Obrazek

i może moja hortensja Vanille Fraise którą przycinam wiosną wyżej i chyba dzięki temu nawet po kilku bardzo deszczowych dniach nie leży plackiem

Obrazek

ta sama przy której Jacek zrobił zdjęcie jak oddzielałem dla niego pierwszą ukorzenioną sadzoneczkę :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Czy ja widzę derania świdwę w prawym górnym rogu :roll: cudo :uszy
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

przemekg pisze:
Aniu to zapraszam z przyczepką :D

A to prezenty od Jacka ;:180 i nowe roślinki kupione w Pęchcinie w czasie wczorajszego bardzo udanego :D spotkania forumowego
Obrazek
Przemku uważaj z tymi propozycjami bo jeszcze skorzystam a i kamaz się znajdzie ;:14 :;230 :;230 :;230

A nowe roślinki super ;:224 Chyba jednak ścieżki się zwężą :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ależ u Ciebie piękna ta hortensja. Strasznie żałuję, że moja w tym roku nie zakwitła, ale przesadziłam ją i już widać, że wypuszcza nowe listki. Może w przyszłym roku będzie choć w połowie kwitła jak u Ciebie.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tak, za 'Vanilla Fraise' należy Ci się medal ;:108 Świetne przycięcie, zdrowotność, pędy z kwiatami sztywne, nie pokładające się, kwiaty pięknie wybarwione.
A z tym szukaniem miejsca na posadzenie nowych roślin to pewnie nie dlatego, że nie masz miejsca, bo masz go dużo, ale żeby dobrze skomponować nowe rośliny z tym, co już rośnie ;:108 No i w tak dużym ogrodzie jak Twój te drobinki ode mnie mogłyby zginąć niezauważone :lol:
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Jolu to prawda to Dereń świdwa "Compressa" zaciekawił mnie swoim pokrojem i takimi sztywnymi malutkimi listkami , a do tego kosztował 10zł więc decyzja była prosta :D

Aniu jeśli potrzeba to i Kamaza napełnimy :wink:

Gosiu dziękuję :) , gdy wyglądam przez okno to mam ta hortensję przed sobą niczym ogromny bukiet , a to dopiero dwuletnia roślinka , mam jeszcze jedną która była przycięta wiosna nisko na 15cm - kwitnie obficie ale po deszczu cała leżała na ziemi :? a obstawiona tyczkami i owiązama sznurkiem juz tak ładnie nie wygląda.

Dziękuję Jacku ,a z tym miejscem też masz rację :wink: nie chodzi o te 0,5m2 aby posadzić roślinę ale aby było jej dobrze i się ładnie prezentowała :D . Twoje roślinki po posadzeniu obłożyłem kamyczkami aby były bardziej widoczne, jak troszkę podrosną to i bez kamyków będą dobrze widoczne.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

przemekg pisze:Dawidku ;:125 młoteczek się nalezy , jak się ukorzenia to się tam nie grzebie
Ja się powstrzymać nie mogłem :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”