Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

Witam Panie :D
Geniu każdy sposób może być dobry, ja byłem na kuligu gdzie sanki jechały za traktorem i też było wesoło tylko trochę mało romantycznie, ale trzeba się bawić :D

Reniu cisy w zależności w jakim podłożu rosną tyle rocznie przyrastają, jak większość iglastych przyrost zależy od ilości wody w glebie, Zenobiusz napisał że jego cis przyrasta 15 cm rocznie i to jest prawda tyle może śmiało przyrastać. Zaobserwuj wiosną swojego cisa czy ma młode przyrostki, jeśli jest to cis o ciemnozielonych igłach to jego przyrosty będą seledynowe, jeśli będą przyrosty to się przekonasz że rośnie i stwierdzisz ile rocznie go przybywa.
Fiołki załatwimy.
Jeśli jesteś u Geni w ogrodzie to do wiosny możesz nie zdążyć zwiedzać, ale Genia każdemu mówi żeby oglądać Jej 10 wątek że tam wszystko jest :D

Moniko wszystkie iglaste tnę od wiosny do lata, jednak najpóźniej do połowy sierpnia, robię to kilkakrotnie. Nie obawiaj się cięcia cisów słyną z podatności na cięcie, pewnie to lubią.
Ta bryczka oczywiście nie moja :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

niezła bryka :) super pasuje charakterem do wiejskiego ogrodu lub stylizowanego podwórka :)
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

MagdaMisia witam, tak chętnie bym ją przeciągnął do swojego ogrodu, ja mam przyczepę samochodową ale będzie atrakcją za 200 lat, może w niej ktoś coś posadzi :D

Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tomku u nas teraz są tak rzadko śnieżne zimy.Nawet sań nie opłaci się mieć .

Genia
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witaj Geniu patrząc na tegoroczną zimę, można wysnuć wniosek że takie dawne zimy mogą powrócić na dłużej słyszałem gdzieś że nadchodzi zlodowacenie, może to ma coś wspólnego, także sanie mogą być jeszcze w użyciu :D

goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Tomku!
Ja też muszę wyznać ze wstydem, że nigdy nie weszłam do Twojego ogrodu.
Wszystko co chciałabym napisać już napisano. Ogród jest dojrzały, co dla
ogrodu jest bardzo ważne. Masz piękne iglaki. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez drzew, krzewów,
Ty posiadasz ich bardzo dużo. Masz też piękne byliny, rośliny ozdobne.
Jestem urzeczona, spędziłam w Twoim ogrodzie piękną godzinę.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Tomku ;:167 byłam :wit popodziwiałam ;:138 ;:138 ;:138

Miłego weekendu życzę ;:3
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Krysiu goryczko dziękuję za wizytę, gościć taką świetną ogrodniczkę to wielka przyjemność. Jest tu wiele osób u których się jeszcze nie było a wszyscy są godni uwagi, brak czasu powoduje że koncentrujemy się na osobach z którymi najczęściej utrzymujemy kontakt :D

Halinko witam, miło Cię gościć, dziękuję wzajemnie miłego weckendu :D

Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tomku dziś u mnie od rana pięknie świeci słoneczko , dobry dzień na kulig .
szkoda że nie ma sanek .

Genia
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Geniu u nas też sympatyczny dzień, lekko prószył śnieżek. Tak trzeba by skorzystać z tej zimy skoro jest i coś miłego zorganizować na śniegu, byłoby fajnie ale u nas nie ma takich możliwości. Gdyby pojechać na jakiś urlop w góry to bez kuligu by się nie obeszło :D

Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Witaj Tomku :wit milo się spaceruje po Twoim ogrodzie mam pytanie; na jednym z pierwszych zdjeć są tuje przycinane w poziomie na pewnej wysokości, czy to aby były mniejsze czy aby sie lepiej zageszczały :?:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Witam Cię Przemku , miło że wpadłeś pospacerować. Co do przycinania to jaki by nie był cel spowoduje zagęszczenie roślin, osobiście robię to żeby rośliny nie wyrastały za wysokie, żywopłoty tnę na taką wysokość aby ograniczyły widoczność z zewnątrz a wolno stojące rośliny przycinam dowolnie, dla estetyki. Pisząc te słowa obserwuję ogród sąsiada i spoglądam na jego kilka nie przycinanych tuj i cyprysów, są wielkie i wyglądają pięknie, muszę też pomyśleć o zostawieniu kilku takich nieprzycinanych roślin u siebie, super to wygląda te sąsiada na oko mają może 8m :D

Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit Witam ;:3 bardzo piękna kolekcja azali i różaneczników ;:63 kany też ciekawe ;:63 ,miłego wieczorku :wink:
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Karino witam dziękuję za wizytę, miło że rododendrony Ci się podobają, w tym roku ich przybędzie mam nadzieję że sporo, jak szaleć to szaleć :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tomuś, piszesz, że rh u Ciebie przybedzie w tym roku sporo. Oj, dostrzegam zgubny wpływ forum, chciejstwa zdrenują Ci kieszeń bez litości :D Ale popieram, popieram jak najbardziej i podzielam Twoje zamiary. Też coś nabędę i w tym roku. Tylko gdzie ja to wetknę??? Już się tu ze mnie podśmiewają co niektórzy, że chyba mi ogrodowe piętro potrzebne :D
To czerwone to azalia Gibraltar, prawda? Aż mnie zatknęło...Takie piękne zdjęcie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”