Storczyki Storczykowej cz. 2
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Storczykowej cz. 2
Cieszę się, że nowości się podobają. Taki żółty był tylko 1. Były jeszcze te żółto-rózowe półminiaturki i takie żółto-pomarańczowe, ale miały nieciekawy kształt, więc ich nie chciałam. Ale i tak nie było źle, bardzo się ucieszyłam, jak zobaczyłam, że ten ciemnorózowy jest woskowy.
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No,no kolekcja się powiększa.Udane zakupy.
Najbardziej podoba mi się jasnoróżowy,a ostatni bardzo podobny do mojego urodzinowego.
Pozdrawiam.
Najbardziej podoba mi się jasnoróżowy,a ostatni bardzo podobny do mojego urodzinowego.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
- Storczykowa
Jasnoróżowy jest podobny do tego, za którym parę miesięcy temu wzdychałam w kwiaciarni. Dlatego go kupiłam. Jest też podobny do mojego pierwszego storczyka, tylko tamten był wyższy, dwupędowy i miał nieco inną warżkę.
- Klaudia12
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 lut 2010, o 13:41
Ten żółty w kropki po prostu cudo...
chyba się zakochałam ;) przepiękny,przepiękny i jeszcze raz przepiękny. Pozdrawiam.

"...Tylko życie poświęcone innym, jest warte przeżycia..."
- Storczykowa
Który? Bo 2 są na zdjęciach... Ale się cieszę, że ci się podoba. A tak poza tym, liczba w nicku to twój wiek?
- Klaudia12
O ten 

to chyba będzie kolejny mój cel... (tylko gdzie takiego kupić?
)
Nie to nie jest mój wiek, jestem o wiele starsza, 12 to szczęśliwa liczba (dużo ważnych zdarzeń się pod nią kryje), na każdym forum na jakim jestem zarejestrowana mam nick: Klaudia12 ;)

to chyba będzie kolejny mój cel... (tylko gdzie takiego kupić?

Nie to nie jest mój wiek, jestem o wiele starsza, 12 to szczęśliwa liczba (dużo ważnych zdarzeń się pod nią kryje), na każdym forum na jakim jestem zarejestrowana mam nick: Klaudia12 ;)
- Storczykowa
Tego Phalaenopsis kupiłam wczoraj w biedronce. Tylko jeden był, ale może w innych biedronkach są takie jeszcze.
- Klaudia12
Ja ostatnie 2 swoje nabytki też kupiłam w biedronce... ale już były ostatki, niestety mieszkam dość daleko od biedronki i nie mogłam być tam wcześniej 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawe nowości, mi najbardziej spodobał się ten jasnoróżowy. No i twoje kwitnienie cudowne. Są to dwa różne, czy jeden tylko inne ujęcia?
- Storczykowa
W zdjęciach moich kwitnień dałam 3 fotki, na 2 pierwszych jest żółty, na trzecim pink panther.Joane pisze:Ciekawe nowości, mi najbardziej spodobał się ten jasnoróżowy. No i twoje kwitnienie cudowne. Są to dwa różne, czy jeden tylko inne ujęcia?
Pędzik zwinięty w pętelkę się rozgałęzia

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I kolejny pędzik...tym razem u Valery...znów Będziesz cieszyć się jej zpachem

- Storczykowa
Mam nadzieję, że urośnie
. Uwielbiam valery. A ta druga nie wiem czemu jakiś czas temu straciła dużo korzeni, teraz puszcza nowe listko, ale czekam na korzonki. Teraz pędziki ma 9 Phalaenopsis: equestris, equestris ilocos alba, woskowy podobny do Phal. gigantea, różowy z pomarańczowonakrapianą warżką (zwinięty w pętelkę), biały w bordo ciapki, taki łososiowy w ciapki, biały w kropeczki, valera i taki, którego koloru nie znam, bo z przeceny. Zrzucił dużo pąków, ale teraz jest więcej światła i te ostatnie mu rosną.

- Storczykowa
Pędziki rosną. teraz już widać, że te rzeczy na equestrisach to pędy. Ten zwinięty w pętelkę ładnie się rozgałęzia, więc może zobaczę kwiaty. Nie będzie to normalny pęd, bo ten główny jest nadłamany, ale w 2 miejscach wyszły odgałęzienie (w tym jedno na tej nadłamanej części, ale może ciągnie jakieś soki, bo ładnie rośnie). Pąków i pędzików trochę jest, więc zawsze coś kwitnie.
Witaj !
Z niecierpliwością czekam na Twoje equestrisy - uwielbiam je ,ale jeszcze nie posiadam w swych łapkach takowych ( kwestia czasu
)Zawsze z wielką przyjemnością przeglądam zdjęcia w Twoim wątku - są piękne ,nawet oglądane parokrotnie nie tracą swojej magi . Dziś zauroczył mnie ten delikatnie różowy Phalenopsis ze śliczną wargą -mięsistymi kropeczkami i cudnymi maleńkimi piegami .. śliczny kolorek eteryczny jak kwiat jabłoni , nic tylko bić pokłon przed nim
Superaśny !!
Pozdrawiam 

Z niecierpliwością czekam na Twoje equestrisy - uwielbiam je ,ale jeszcze nie posiadam w swych łapkach takowych ( kwestia czasu

- Storczykowa
Bardzo się cieszę
. Masz na myśli tego różowego z biedronki? Rzeczywiście jest cudny i tą warżkę ma wyjątkową... A equestrisy są piękne i ja z niecierpliwością czekam na pąki i kwiaty.