Rabatka w pełnym słońcu

Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rabatka w pełnym słońcu

Post »

Moniu, na tej żółtej rabacie jest na razie tylko Pilgrim i jedna żółta ;:224 , więc może to być limonkowo-biała rabata.A żółtą nn mogę potem przesadzić gdyby bardzo nie pasowała ( na razie zbiera siły po lipcowym przesadzeniu ).
Byłaby jasna i romantyczna.....ale limonkowa jeżówka :shock: , zaraz biegnę zobaczyć u Ciebie ;:65

;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fakt, Pilgrim jest żółty "inaczej" :;230 niemniej u mnie od jesieni będzie rósł w towarzystwie Grahama i Jubile Celebration, wokół miłorzęba na pniu. W tej chwili rosnie obok JC i to zestawienie mnie nie razi. Pod nogi dostaną niższe rabatówki w podobnych kolorach.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, w sumie to nie miałam okazji swojego poobserwować ponieważ po przesadzeniu stracił wszystkie kwiaty i liście ;:223 Nie będę więcej praktykować przesadzania w pełni kwitnienia :oops:

Piękne towarzystwo zafundujesz Pilgrimowi, i to z miłorzębem,myślę że będą ślicznie wyglądały na takim tle.

Ja to nie mam takiej wyobraźni co do tych zestawień, dopiero jak zobaczę w realu to mogę ocenić czy kolory do siebie pasują ;:224 A czasami teoretycznie nie powinny do siebie pasować a wychodzi coś ładnego :wink:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Kasia, my sobie tak bredzimy o kompozycjach kolorystycznych :) a prawdę mówiąc jeszcze nigdy i u nikogo nie widziałam brzydkich zestawień ;:108 Ładne na rabatkach są zarówno podobne barwy, jak i kontrastowe. Wydaje mi się, że zależnie od nastroju, nasze oczy szukają odpowiednich barw :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wydaje mi się, że w ogrodzie żadne kolory nie gryzą się aż tak, żeby nie dało się na nie patrzeć :lol:
U mnie w tamtym roku wyrósł żółty liliowiec przy różowej The Fairy i było dobrze :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

To chyba ze mnie taki dziwak, bo lubię, żeby kolory grały ze sobą w tonacji i barwie :lol: :lol: :lol: . Nie znaczy, to, że miszmasz kolorystyczny mi się nie podoba - owszem, czasami nawet takie kolorystyczne mieszanki są ciekawe, jeśli zestawione ładnie z bylinkami :uszy
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda Basiu ;:108
Gdy oglądam zdjęcia z ogrodów to bardzo mi się podobają kolorowe rabaty :D I zestawienia barw często w zaskakujących kolorach wyglądają świetnie :D
Ale u siebie ciągle coś by się zmieniało i ciągle coś nie pasuje :wink:

Aniu, no świetna para, na pewno ładnie wyglądają :P Ale przecież u siebie masz kolorystycznie podzielone różyczki, prawda :D
Ja bardzo lubię dużo koloru, nawet zawsze myślałam, że najładniejsze są pomarańczowe, ale teraz chciałabym czegoś innego ;:224
Chcę zrobić kilka okrągłych rabat, w żółci, czerwieni , różu, a po środku fontanna albo krasnalek :;230

Moniu, mnie bardzo podobają się Twoje rabaty, są takie romantyczne i wysmakowane ;:137
Ale kolorowe również lubię ;:224
Muszę stworzyć coś pośredniego, ponadto mam róże w różnych kolorkach, muszę coś z nimi zrobić ;:224 Nie chciałam w ogóle czerwonych róż a tu zastałam takowe :D

I co tu zrobić... Na razie kwitną więc mam czas na zastanowienie...

Rozkwitła kolejna niespodzianka, chyba jakaś angielka, listki matowe, dużo kolców, czy ona czerwona czy ciemno różowa ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Wiesz Kasiu fajnie jest dostac taki spadek, co sie odwdzięczy kolorem i zapachem. Tylko szkoda, że nam tego lata tak mało juz zostało. I wierz mi nie tylko w Twoim ogrodzie są takie podziemne rarytaski
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu, witaj. Byłaś dzisiaj w mojej różance, to i przyszłam w odwiedziny do ciebie, ale widzę, że nie ma cię tutaj w tym wątku prawie trzy miesiące. Dlaczego?
Sporo mamy takich samych różyczek. Fajnie będzie je wiosną porównywać. Początek twojego wątku to róże pienne. W niewielu ogrodach one nie wymarzają. Czytałam dalej, że twoje niestety też umarły. Szkoda. Ja u siebie nigdy nie posadzę ani jednej, bo z góry wiem, że skazałabym ją na śmierć, ale myślam, że w twoich okolicach cieplej i uda ci się te roże zachować przy życiu. No trudno...
Dziękuję za rozpoznanie mojej Swany, bo chyba to rzeczywiście ona :D
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam po długiej przerwie , strasznie zaniedbałam ten mój wątek :oops:
Ale u mnie znowu zmiany, moje różyce znowu w donicach przyszykowane do podróży ;:224
Tym razem na północ , z powrotem w kujawsko-pomorskie ;:224 Trzymajcie kciuki aby jeszcze jakiś czas nie było mrozów :wink:

Ilonko, będziemy niebawem sąsiadkami :D , wracam na stare śmieci :wink: Zapraszam do mojego "starego " ogrodu :)

Wandeczko, te pienne róże przemarzły mi w okolicach Torunia, tu na południu miałyby pewnie większe szanse.
Ale teraz już jestem mądrzejsza, i tak jak Ty wiem , że nie posadzę już takich róż u siebie ;:108
Została mi tylko jedna pienna która przeżyła, The Fairy, ale czy przetrzyma kolejną zimę?
Czytałam że Swany jednak nią nie jest :wink: , wydawała mi się podobna :D

;:7
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow, Kasiu, ale mnie zaskoczyłas tą informacją :shock: Porzucasz ten pięny, stary ogród?
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, w takim razie Twój ogród znowu stanie się dla mnie inspiracją, bo warunki klimatyczne będziemy miały znów podobne. Wrocławskie ogrody oglądam jako coś egzotycznego, nieosiągalnego dla mnie. Lubię podpatrywać doświadczenia osób z chłodniejszych regionów naszego kraju. Życzę jak najmniej kłopotów przy przeprowadzce :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu, niestety porzucam :( , tak wyszło, wracamy na nasz biegun zimna :wink:
Szkoda mi tego ogrodu .... ale już nie mogę się doczekać co zastanę w domu :roll:
Mam już plany na następny sezon :wink:

Kasiu, zawstydziłaś mnie tą inspiracją :oops: , miło mi ;:196
Muszę przyznać ,że dolnośląskie to rzeczywiście specyficzny klimat, wyjątkowy i tego żałuję.
Ale wracam na północ ;:65 i teraz będziemy wspólnie martwić się o nasze roślinki :wink:

Trzymajcie kciuki za sprawną przeprowadzkę :wink:

I kilka zdjęć, październikowych róż:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czasami tak bywa, że wszystko się zmienia nieprzewidywalnie. Tak widocznie miało być ;) Nie ma jednak tego, co by na dobre nie wyszło i pewnie sama się o tym przekonasz :) ;:196
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też myślę, że pewnie tak miało być, było to też doświadczenie które wiele nas nauczyło :wink:
Niemniej jest to spontaniczna decyzja, jeszcze tydzień temu nie myśleliśmy o powrocie, ale pewne sprawy przybrały taki właśnie obrót ,że tak zdecydowaliśmy :wink:
Mam nadzieję ,że przeprowadzka przebiegnie sprawnie, i niedługo będziemy już w domu.
I mam nadzieję ,że zima jeszcze trochę poczeka abym zdążyła zadołować donice z różami :wink:

;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”