Kwiatki Adama
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatki Adama
Cudny jest ten Aichryson variegata 

Nic szczególnego... takie tam..
.
śliczne kwitnące epi.. a aichryson to bez kwiatu wygląda fantastycznie. Tu sie prywatnie pochwalę, że szczepka od Ciebie pięknie się ukorzeniła i zaczęła fajnie rosnąć.
Piszesz ``cięcie aichrysona``.. skracałeś go może i tak ładnie się pokrzewił?

śliczne kwitnące epi.. a aichryson to bez kwiatu wygląda fantastycznie. Tu sie prywatnie pochwalę, że szczepka od Ciebie pięknie się ukorzeniła i zaczęła fajnie rosnąć.
Piszesz ``cięcie aichrysona``.. skracałeś go może i tak ładnie się pokrzewił?
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Edytko dziękuję
Martynko cieszę się , że szczepka ode mnie przyjęła się i ładnie rośnie . Aichryson zielony od ciebie
również pięknie i szybko rośnie .
Gdy pisałem o tym , że aichrysonowi wyszło na dobre cięcie , to miałem na myśli wymianki ,
które przeprowadzałem jakiś czas temu , a że on miał duże "wzięcie " więc był dużo razy ciachany .
A to aichryson od ciebie .

Martynko cieszę się , że szczepka ode mnie przyjęła się i ładnie rośnie . Aichryson zielony od ciebie
również pięknie i szybko rośnie .
Gdy pisałem o tym , że aichrysonowi wyszło na dobre cięcie , to miałem na myśli wymianki ,

które przeprowadzałem jakiś czas temu , a że on miał duże "wzięcie " więc był dużo razy ciachany .

A to aichryson od ciebie .

Oj, to fajnie, że Twój (mój) aichryson ma się dobrze. Pytałam o cięcie , bo moje dwa wielkie już na nogach ustać nie mogą, stąd ten pomysł.
Ja swojego czasu cięłam i dzieliłam skrz. Gemini i opuncję. Teraz to się muszą zregenerować.
Ja swojego czasu cięłam i dzieliłam skrz. Gemini i opuncję. Teraz to się muszą zregenerować.
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Martynko aichrysonowi chyba dobrze robi cięcie (nie wiem jak zielonemu , bo jego nie ciąłem ), ale
możesz go spróbować troszkę przystrzyc . One coś mają z sukulentów ? prawda ?
Np. crassule formuje się na drzewka , myślę , że aichrysony też by się do tego nadawały .
możesz go spróbować troszkę przystrzyc . One coś mają z sukulentów ? prawda ?
Np. crassule formuje się na drzewka , myślę , że aichrysony też by się do tego nadawały .

masz przepiękne roślinki,wszystkie tetną życiem,cudowne

W sumie mogę zaryzykować, bo mam dwa wypasioneokazy, a jednego zabiedzonego, zagłodzonego- z nadzieją , że zakwitnie. Popróbuję, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Adamie ja bym nie powiedziała że 'to nic szczególnego' albo 'takie tam' wręcz przeciwnie Twoje roślinki są przepiękne i jest co podziwiać
Epiphyllum jak rozwinie pąki to dopiero będzie widok....już się nie mogę doczekać

Epiphyllum jak rozwinie pąki to dopiero będzie widok....już się nie mogę doczekać

Kasiu
Witaj u mnie w doniczkowych - cieszę się , że mnie odwiedziłaś i dziękuję za komplementy .
Martynko , a jak trzeba z nimi postąpić aby zakwitły ?
Aniu fajnie , że wpadłaś do mnie , mimo braku czasu - dziękuję za pochwały .
Ja również nie mogę się doczekaś rozwinięcia kwiatu Epiphyllum - to jego debiut u mnie .

Martynko , a jak trzeba z nimi postąpić aby zakwitły ?
Aniu fajnie , że wpadłaś do mnie , mimo braku czasu - dziękuję za pochwały .

Ja również nie mogę się doczekaś rozwinięcia kwiatu Epiphyllum - to jego debiut u mnie .
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Adamie jak tylko mogę to do Was zaglądam bo przez cały dzień bez forum chyba bym nie wytrzymała
Ja kiedyś nawet nie wiedziałam że może kwitnąć a jednak jest to możliwe

Tym bardziej gratulujęAdam S. pisze:Ja również nie mogę się doczekaś rozwinięcia kwiatu Epiphyllum - to jego debiut u mnie .

Ja kiedyś nawet nie wiedziałam że może kwitnąć a jednak jest to możliwe

Aichryson jest jak sukulenty. U siostry głodzony, suszony i zapomniany obsypał się pączkami. Moje mają za dobrze, są soczyście zielone: ale jednego torturuję- może zakwitnieAdam S. pisze:Martynko , a jak trzeba z nimi postąpić aby zakwitły ?

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Aniu ja też tak mam , to chyba już nałóg .Andziax007 pisze:Adamie jak tylko mogę to do Was zaglądam bo przez cały dzień bez forum chyba bym nie wytrzymała![]()

Martynko to ja swojego wariegatkę też zacznę głodzić i suszyć , może zechce zakwitnąć .

- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Macie rację ,to jest nałóg.Nie ważne czy jest co jeść,czy jest dach nad głową,myślimy tylko co tam na forum ciekawego(przynajmniej ze mną tak jest,wolna chwila ,to ja juz jestem i podziwiam
)

Aniu to więcej takich nałogowców na tym forum jest .
U mnie na dzień dobry jest laptop i oczywiście forum co tam ciekawego i na dobranoc to samo .
:P
U mnie na dzień dobry jest laptop i oczywiście forum co tam ciekawego i na dobranoc to samo .

- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No wciąga ,wciąga
Ja z braku czasu,jestem mniej i zaległosci rosną
Adamie piekne kwiaty,pozdrawiam

Adamie piekne kwiaty,pozdrawiam