Leśny ogród Moni68 cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ooooo ale Cię nie ma :shock:
http://www.allegro.pl/item708250161_nar ... 5_szt.html

i u niej przeglądnij ofertę...derenie są ciekawe i nie tylko...
http://www.allegro.pl/item712462590_now ... aduza.html
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś wspaniałe zakupy :D aż 10 odmian zimowitów :shock: szok, ja mam jedną już wieloletnią kępę, ale mam zamiar dokupić sobie jeszcze ze 2-3 odmiany :D
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Tess córa :) Kluseczka :) Ćwiczę samokontrolę - staram się jej nie zjeść :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witam serdecznie wieczorkiem :)

Nie udało mi się wcześniej zajrzeć, mam mnóstwo spraw na głowie. Pogoda dołująca, już trzeci dzień leje, a jakby tego było mało, to przeszły jeszcze dzisiaj dwie burze. Rano na szczęście było trochę słońca, zdążyłam więc posadzić wszystkie zimowity i jedną hostę. Reszta będzie musiała poczekać do poniedziałku.

Zytuś, bardzo mi przykro z powodu Twojego M :cry: Mam nadzieję, że szybko będzie wracał do zdrowia. Cieszę się, że ma kto Ci pomóc :)

Uleńko, maili nie dostałam... Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku i dobrze się czujecie :)
Najwyraźniej Włochom budki nie są do szczęścia potrzebne :;230 Może będzie nowa? :)

Jacku, dziękuję :) Mam nadzieję, że wszystkie zimowity zakwitną :lol: :lol:

Tess, też od 6.00 byłam na nogach :lol: :lol: Współczuję hałasu...
Kupiłaś jakieś jesienne kwiaty? Niedługo będę kupować chryzantemy, chcę jak najdłużej odsunąć myśli od jesieni... Chociaż zbliża się nieuchronnie, ranki chłodne i coraz więcej liści spada z brzóz...
Dzięki za linki, muszę dokładniej przyjrzeć się temu drugiemu :lol: :lol: Narcyza takiego nie mam, ale nie wiem, czy warto kupować... mam trąbkowego z Pink w nazwie i ten róż tak naprawdę trochę widać w momencie przekwitania. Pełne narcyzy normalnie kosztują 1 zł za sztukę, więc chce sporo.
Cieszę się bardzo, że z Maluszkiem już wszystko w porządku :D :D Nie wiem, kiedy znowu zajrzy Ula, odpowiem więc, że ma córeczkę Marię, jest prześliczna :D

Aguś, zakupy dopiero się zaczynają :lol: :lol: Jutro rano lecę do ogrodniczego, bo później nie będę miała czasu.
Mam dwie kilkuletnie kępy zimowitów, ale takie same, bo innych wtedy nie można było dostać. Sama się zdziwiłam, że jest ich aż tyle :lol: Na zdjęciach chyba najładniej wyglądał bizantyjski biały i dwa okazałe o trudnych do określenia odcieniach różu...jakby biskupi??
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na zdjęciach widać już nadchodzącą jesień... Żurawki nie prezentują się już tak ładnie, a wiciokrzewy, mimo że kwitną, mają dorodne owoce.
Obrazek Obrazek

Myślałam, że z tych host nic nie będzie... a jednak żyją i mają się coraz lepiej :lol: :lol:
Cat & Mouse i Captain Kirk
Obrazek Obrazek

Na pierwszym planie Guacamole
Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam weekendowo :)

Nareszcie bezchmurne niebo, mam nadzieję, że taka pogoda utrzyma sie do końca dnia :) Może w przerwach między innymi zajęciami uda mi się posadzić hosty.
Niebawem jadę do ogrodniczego :lol: :lol:

Miłego dnia Wszystkim życzę :)
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---

Post »

Monika

u mnie też niebo jasne, zero ciemnej chmurki,dziś pojadę popatrzec na cebulowe.Chcę część wsadzić zanim M przyjedzie no bo po co ma chłopina patrzeć ile i co?
Lilie zamowie dziś u Hajdysa...tylko strona jego dziwnie chodzi i zamowienie trzeba mailem...i wypisuj to teraz wszystko... :cry:

Ula odpowiedziała post przed Twoim wczorajszo-dzisiejszym.....że kluseczka :lol: a Maria ładne imię.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess, lilii na razie nie będę zamawiać. Mam mnóstwo cebul wiosennych do posadzenia, a jeszcze dokupuję :lol: :lol: Chociaż jeśli trafi mi się jakaś ładna lilia w ogrodniczym, to z pewnością ją nabędę :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---

Post »

Monika

ja bym chciała kupic Landorę i Miss Lucy.Pierwsza czarna a druga pełna( u Hani jest fota)
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Monia u nas ok, mała to okaz zdrowia a ja już się pozbierałam do kupy :) Jedynie snu mi brakuje trochę. W ogródku w tym roku wszystko rośnie samopas, tylko o pomidory i truskawki trochę zadbałam. Jeszcze zjadam ostatnie poziomki a pomidory zapowiadają się jeszcze na długo. A jak mam ochotę popatrzeć na ładne kwiatki... to przychodzę tutaj ;) U mnie tylko aksamitki, irysy, lwie paszcze i kosmos pokazały się ładnie. No i trochę cebul wiosną.
Nie wiem, dlaczego te maile nie doszły :( A tak chciałam pokazać Ci małą :( W takim razie zrobię album na fotosiku i podam linka. To, co wysłałaś do mnie chyba jeszcze przed Francją, to nie doszło. My z kolei wysłaliśmy na początku lipca paczkę do Francji i też nie doszła. Spisek :?
Wzeszły mi szczawiki od Ciebie. Te czerwone. Aż się zdziwiłam, bo ja je powsadzałam tam, gdzie bardzo szybko schnie i trzeba podlewać od czerwca do września, a ziemia jest raczej jałowa. No ale radzą sobie mimo braku wody. To znaczy, że się u mnie sprawdzi ta roślinka :) Dziękuję :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś pięknie wygląda wiciokrzew przystrojony w koraliki :D A żurawki nadal piękne :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :)

Tess, będę rozglądać się za ciekawymi liliami i dam Ci znać :) Szkoda, że musiałyśmy przerwać pogawędkę w tak interesującym momencie :lol: :lol:

Uleńko, jest mi bardzo przykro, że paczka nie doszła :cry: :cry: Nie mam córki, więc w końcu mogłam sie wyżyć ubrankowo kupując dla Twojej...to były takie słodkie rzeczy...nic to, przyjedziesz do Polski i jeśli nie odwiedzisz Warszawy, wyślę do Rodziców. Mam nadzieję, że to będzie bezpieczniejsze- to kolejna paczka zagraniczna, która się ulatnia w niebyt :twisted: :twisted: Ogrodem się nie przejmuj, w przyszłym roku nadrobisz :) Bardzo mi brakuje rozmów z Tobą... Muszę zapłacić za voipchipa?, będzie tanio :) Ciągle zapominam nazwy tej szwajcarskiej firmy internetowej :oops:
Cieszę się, że szczawik rośnie :lol: Nie potrzebujesz tulipanów? Mam ok. 800 wykopanych cebul i strach mnie ogarnia na myśl przed sadzeniem :lol: :lol: :lol:
Koniecznie wyślij zdjęcia!!!!!

Aguś, dziękuję :) Miło, że zaglądasz do mnie :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pozwól Moniko, że zacznę od gratulacji dla Tuli!
800 cebul tulipanów? - :shock: Co do zimowitów to też mnie zaskoczył duży wybór, nawet żółte widziałam. Do tego dochodzą krokusy jesienne. Jest w czym wybierać.
x-d-a

Post »

Moniko, u mnie ładna pogoda, choć niezbyt gorąco, ale absolutnie nie czuć, ani nie widać jesieni...
Twoje zdjęcia też nie potwierdzają tezy, że lato ma się ku schyłkowi...
Żurawki całkiem ładne, a wiciokrzew ma owocki dosyć wcześnie.
I tego się trzymajmy - mamy jeszcze ponad miesiąc lata (kalendarzowego).
Pozdrawiam letnio i słonecznie :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś 800 cebul :?: :shock: :shock: :shock:

I co roku je wkopujesz i wykopujesz :?: :shock:

Ja miałam dość po 6 wykopanych koszyczkach :!: :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)