Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaniemówiłam jak zobaczyłam,jaki ukwiecony jest Twój ogród Kasiu :shock:
Dla mnie rewelacja i tyle perełek...
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Kasiu! dawno mnie nie było u Ciebie, ale jak Cię odwiedziłam - padłam z zachwytu- piękne kwiaty i kompozycje- widać że masz do nich rękę i oko by wiedzieć co z czym komponować by ślicznie wyglądało, ja jeszcze tego się uczę. Powaliła mnie ilość Twych róż i to że znasz dokładnie ich nazwy, o hortensjach nawet nie wspomnę - cuda!
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz wspaniały ogród, ja jeśli dalej będę tak zaglądać po takich ogrodach, to będę poważnie musiał zastanowić się nad wykupieniem działki sąsiada :D a tak w ogóle, piękne oczko, naturalny granit i ta kaskada zieleni wokół, to chyba jestem w stanie jeszcze przemycić u siebie :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Kasiu, zajrzałam tropem Magdali i wpadłam po uszy. Piękny i zadbany ogród, a za annabelle dałabym się pokroić :wink: Gratuluję :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu KRÓLOWO OGRODU I KOMPOZYCJI ;:180

Wszystko piękne, ale to... będzie mi się śniło długo...

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Kasiu w twoim ogrodzie jest jak w bajce.Hortensje ponad normalnością :wink: coś niesamowitego :shock: Tawułki,zawilce i cała reszta pieknie sie komponuje :D
Gratuluję :D
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Zgadzam się z poprzednikami, Twój ogród jest bajeczny. Ta różnorodność gatunków i kolorów mówi sama za siebie, nie wspomnę już o idealnej harmonii. Będę częstym gościem u Ciebie;)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Kasiu rózyczki faktycznie są bardzo podobne :D ;:196 dziękuję, ja też uwielbiam floksy jeszcze nie mam czerwonych, kompozycje bajeczne masz wspaniałą ręke i serce do roślinek. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21

Post »

Grzechem byłoby nie zajrzeć a nietaktem nic nie napisać, szczególnie po ostatniej bardzo miłej konwersacji przez PW.
Przejrzałem cały wątek. Jestem zauroczony, tym bardziej, że bardzo lubię (i wolę) oglądać ciekawe i bardzo ładne zdjęcia - których u Ciebie jest bez liku.
No cóż, znowu kilka dni będę chodził "struty" po obejrzeniu pięknego ogrodu, bajecznych kwiatów i roślin. Wiem już teraz także skąd tak mnogość różnych owoców na nalewki i wina. Bardzo pozytywnie zazdroszczę i serdecznie pozdrawiam.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Kochani wszystkim bardzo dziękuje za tak miłe słowa!
Wasze słowa i towarzystwo sprawia mi wiele przyjemności!

Januszu, Tobie również składam podziękowania za miłą konwersacje i pomoc w nastawieniu pierwszego w moim życiu winka :wink: Tak, tak Janusz jest specjalistą i ma świetne sprawdzone przepisy. :wink:

Ostatnio rzadziej bywam przy komputerku, bo staram się spędzać jak najwięcej czasu na działeczce - właściwie pomieszkuje i stamtąd jeżdżę do pracy. :wink: Choć troszkę mogę poczuć, jak to jest gdy przed wyjściem do pracy można zaczerpnąć świerzego powietrza, ptaki i owady witają Cię o poranku, a gdy wracam robię sobie kawę i odpoczywam upajając się przyrodą...niektórzy z Was to szczęściarze, mają tak na codzień :wink:
No to troszkę foteczek....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Króluje budleja i szaleństwo motyli....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Róże
WInchester Catedral
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piccadilly
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Graham Thomas i przymiarka z Perovskią
Obrazek

Obrazek

Obrazek

The Pilgrim
Obrazek

Abraham Darby
Obrazek

NN
Obrazek

Nowy zakup na pniu - Funkuhr
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensje
Bouqet Rose
Obrazek

Obrazek

Preziosa i dębolistna
Obrazek

Obrazek

Bukietówki
Obrazek

Obrazek

Pinky Winky
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ulubione zestawienie - tytonie i h. ogrodowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przerobiona na drzewko Kyushu
Obrazek

Jednoroczne ślazy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Kasiu jestem jak zwykle zauroczona Twoim ogrodem :shock: . Nie będę się porywać na wymienianie co na mnie zrobilo szczególne wrażenie, bo oczarowało mnie wszystko. Cała kompozycja i wszystkie poszczególne jej fragmenty. Ja chyba pojadę do tego Poznania, żeby na własne oczy zobaczyć to cudo :D. Kasiu chciałam zapytac czy to normalne, że białe kwiaty Anabelli zielenieją? Jestem zdziwiona, bo to jej pierwsze kwitnienie i kwiatostany były najpierw śnieżnobiałe a teraz zrobiły się zupełnie zielone. Dokładnie odwrotnie niz Tardiva czy Grandiflora, których kwiatostany były zielone jak groszek a teraz sa śnieżnobiałe.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Bogusiu, to najzupełniej normalne że kwiatostany tej hortensji przebarwiają się na zielono.... :wink: Jeszcze troszkę a będą brązowe...jeśli masz jeszcze białe to śmiało możesz suszyć do wazonu - pięknie zachowują swój wygląd a jeszcze pięknie Limelight bo zachowuje róż!
Moja Anabella jesienią cięta wędruje do znajomych, pracy - na bukiety! Niektórzy zostawiają je w takich brązach, inni sprejują np: złotolem.
Bogusiu dziękuje za odwiedzinkki!
I Cię zapraszam Bogusiu, jeśli tylko będziesz w pobliżu!
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Kasiu ach ach ach!! i jeszcze to za mało ;) Jakże widoczny jest na Twoich roślinach, na tych rabatach środek lata. Hortensje pięknie i obficie kwitną, jak miło podziwiać. Też masz lilię Yelloween, wspaniała prawda? Ma takie inne, takie idealne płatki i jak pachnie! Jak za każdym razem odchodzę od swojej, to jestem brudna tak ją wącham ;) Tomaszek fajnie wygląda z preovskią, tak się składa, że od chyba dwóch sezonów na nią choruje i już nawet wybrałam dla niej miejsce, właśnie koło Grahama. A za każdym razem jak widzę The Pilgrim, coraz bardziej mam ochotę ją nabyć ;)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Kasiu, po rak kolejny nie mogę wyjść z Twojego ogrodu. Bardzo tu pięknie.
Oczywiście hortensje zrobiły na mnie piorunujące wrażenie - świetnie poprowadzona Kyushu i pięknie przebarwiająca się Pinky Winky :D Jak ja bym chciała mieć już takie krzaczory ... :wink:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Już od jakiegoś czasu chodzę za tobą i podczytuję.
Mag zrobiła ci reklamę jako super specjalistce od hortensji :D
Skorzystam z rady i poprowadzę swoją Unique na kiju bo kupiłam taką rachityczną że aż się o to sama prosi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”