Moja familokowa oaza spokoju cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu zakupy piękne zrobiłaś :D
Peonie i róże cudnie już kwitną...uwielbiam ten okres w ogrodzie :!: :D
Z mszycami też walczę :evil: ...niestety mikstura z octu i płynu do naczyń pomogła na krótką chwilkę...kupiłam specjalny preparat ale teraz niestety pada i guzik z oprysku :roll: ....nawet nie byłam na działce od kilku dni i nie wiem czy jeszcze będzie co pryskać :evil: ...może mszyce już wszystko zjadły :?: :roll:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam Was deszczowo ,bo niestety od rana znowu pada . Rano byłam w ogródku ,ale moje róże wyglądają już o wiele lepiej . Niestety to trzeba robić na bieżąco ,bo inaczej to nie poskutkuje . Dobrze ,że mam ogródek pod nosem inaczej musiała bym wkroczyć z chemią . Jadę wszystko równo tym preparatem octowym i pomaga . Zmywałam listki pędzlem a potem jeszcze raz ,ale mam rękę na pulsie .

LIDZIU naparstnice naprawdę porosły wielgachne ,ale nie wszystkie jedne są niższe . Lidziu może ty masz jakieś propozycje do nazwania mojej żółtej NN . Jak kupowała je 5 lat temu to nie zwracałam na to uwagi jak która się nazywa ,ale teraz na forum to trochę wstyd ,że się nie wie co się ma .

MARYSIU jakoś dam sobie radę z tymi potworkami . Dzisiaj rano zauważyłam na białej porzeczce takie skupisko ,że aż we mnie się krew zagotowała ,ale dałam im do wiwatu .

BASIU tą miksturką trzeba sukcesywnie ,a spróbuj może COCA-COLI nią też idzie pryskać . Wczoraj też kupiłam myślałam ,że dzisiaj ją zastosuję ,ale na razie robię tylko tą z octem . Ciekawa jestem czy ta żółta peonia zakwitnie w tym roku . Widziałam wczoraj u jednej z forumek taką piękną peonię koloru lila aż mnie zatkało .
Dzięki za odwiedzinki potem do Was wpadnę muszę upiec tort z truskawkami na DZIEŃ DZIECKA ,bo zaprosiłam na jutro dzieci na obiadek . A to na poprawę deszczowego dnia Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu jak pięknie u ciebie kwitną róże, są śliczne a ta żółta to cudo. Masz też inne kwiaty, które już kwitną a u mnie ledwo pąki mają. Czytam, że walczysz z mszycami, u mnie na razie spokój ale po tych deszczach nie wiadomo jak będzie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO witam Cię w mojej oazie ano kwitną i martwi mnie ,że nie ma powolnego kwitnienia tylko wszystkie naraz kwitną . Zaczynają kwitnąć róże ,a za chwilę też lilie zaczną kwitnąć . Te mszyce bawią się ze mną w kotka i myszkę . Rano ich nie ma ,a po południu znowu się pokazują czyli syzyfowa praca psikam i znowu psikam i tak bez końca . Jak się zdenerwuję walne je chemią i będzie z głowy [mam nadzieję ] . Miłego wieczorku .
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Mszyce chyba wszystkim dają się we znaki. Mi zjadają jaśminowiec i czereśnię. Brrr. :-|
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Jadziu! u mnie też zatrzęsienie mszyc. Czym pryskałaś bo ja wywarem z petów z płynem do naczyń ale nie wiem czy to dobry pomysł. śliczne naparstnicer ja mam dwie wsadzone jesienią dopiero rozkwitają
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jadziu jakie Ty masz piękne róże, naparstnice i widzę ciekawe zakupki :) eh tyle jeszcze roślinek nie znamy :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU cieszę się ,że Ci się podoba mój miszmasz ,ale lubię mieć kwiaty cały czas . Te wszystkie różyczki cieszą moje oko aż do póżnej jesieni ,ale na razie są NN. muszę je nazwać może mi się uda .Wstawiłam też u Lidki tam też wpadają znawcy tematu

ONKA naparstnice mam dopiero pierszy rok i są bardzo wdzięcznymi kwiatami tylko mszyce się w nich kochają trzeba uważać . Ja zrobiłam miksturkę z octu płynu do naczyń . Na 1 L wody kieliszek octu i trochę płynu do naczyń i tym je niszczę ,ale chyba czytałaś ,że to syzyfowa praca ,ale póki co daje radę . .

BASIU u mnie na jaśminowcu odpukać ich nie ma no ale nie wiem jak długo . Dzisiaj nawet zauważyłam na tawułce ,a nigdy bym nie pomyślała ,że i tam mogą się zagnieżdzić . Cieszę się .że mnie odwiedzacie . Onko Basiu nie wiem u której z Was widziałam lila peonię była zabójczo piękna . i jeszcze parę dzisiejszych obrazków Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadziu. Jak Ci zazdroszczę, że masz ogródek pod bokiem. Ja na moim nie byłam już pięć dni bo stale pada, a jak przestaje to i tak nie sensu jechać gdyż z pewnością na mojej ciężkiej glebie jest straszne błotko. A na pewno piwonie w pełni kwitnienia, chyba już niektóre róże się rozwinęły i truskawki z pewnością leżą w błocie. Jutro muszę włożyć kaloszki i niech się dzieje co chce i tak pojadę. Piękne Twoje nn różyczki. Wstaw ich zdjęcia do wątku z różami i na pewno ktoś z fachowców różanych pomoże Ci je nazwać. Życzę miłej niedzieli.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p

Post »

Jadziu, mój jaśminowiec jest jeszcze mały, kiedyś go przesadziłam i przez sezon wyglądał jakby miał umrzeć, ale się zregenerował i odżył. Teraz kwitnie, ale mszyce go oblazły i męczą. Będę musiała spróbować którejś z Twoich mikstur. ;-)
Swoją drogą mszyca obżera mi tylko dwie rośliny w dwóch odległych końcach ogrodu - jedną czereśnię i tegoż wymienianego jaśminowca. Brrr.
Peonia chyba jednak była u Onki, ja z tego co wiem to nie posiadam.
Pięknie Ci kwitną piwonie. Wczoraj wieczorem byłam na spacerze i część dawnych sąsiadów ciągle ma jeszcze piwonie - śliczne. :-)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu pięknie jest u Ciebie.
Nigdzie nie widać śladów działalności mszyc.
U mnie też siedzą na czereśni, ale zimny deszczowy prysznic pewno je ograniczy.
Może kilka perspektywicznych zdjęć wkleisz ?
Twój ogródek teraz pewno wygląda cudnie. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO zrobiłam perspektywiczne zdjęcie ,ale nie oddawało tego wszystkiego . Nie wiem może nie umiem robić dobrych zdjęć . Cieszę się ,że nie odwiedziłaś . Miłej nocki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU piwonie bardzo mi się podobają . Moja babcia miała ich sporo i dlatego u mnie też muszą być . Kupiłam niedawno na giełdzie w Tychach 2 szt. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p

Post »

Muszę się wybrać z siostrą na giełdę do miasta Tychy. Byłam tam ostatnio na giełdzie, ale niestety pojechaliśmy w niedzielę i już mniej wystawców było. Na dodatek później jechaliśmy do Wisły rodziną, więc mąż siostry nie pozwolił nakupić kwiatów. Pff. Jedynie 3 małe roślinki do skalniaka i piękne, sztuczne kwiaty na grób ojca, tyle.
Jadziu, jak cenowo plasują się takie piwonie?
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Jadziu
Ale u ciebie pięknie
Cudowne zakupy porobiłaś i ogromną uwagę zwróciłam na twoje NN chyba to skalniaczek jakiś ?
Ogród kipi pełen kwiatów i kolorów :0 śliczne piwonie i róże , dzwonki i czosnek ozdobny .Taki czosnek ma moja siostra i jej zapowiedziałam że jak tylko się rozrośnie to przychodzę na wykopki :)Ja mam ten kulisty , posadziłam go na wiosnę i już się odwdzięczył pięknym kwitnieniem :) Wiesz kopałam kawalontko pod warzywniaczek . Mama da mi pomidorki to posadzę, chcę jeszcze sałatkę, selera i pietruszkę na natkę , myślałam jeszcze o innych ale chyuba nie będzie miejsca no i chyba już troszkę późno na sadzenie i sianie co ? ale pogoda taka jaka jest nie da się siać :( co ty na to ? czy jeszcze zdąży mi urosnąć ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”