Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też tylko ze wzgledu na Ewelinę kupiłam tę gazete
. Otworzyłam na pierwszej stronie z brzegu i patrzę, a tu znajoma donica, no to kupiłam gazetkę i poczytałam. Na forum jednak zdjęcia bardziej oddaja urok tego ogrodu.

Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- grazynarosa22
Też próbowałam, tam kupić.... Ale są jeszcze inne strony w necie, gdzie można kupić obrusy Friedora:gagawi pisze:Ewelinko, chciałam sobie kupić obrus ogrodowy z zapodanego przez Ciebie linka, ale pan powiedział, że sprzedają tylko hurtowo i tylko do restauracji
- http://obrusyogrodowe.pl/obrusy.html
- http://www.calvado.pl/obrusy-ogrodowe-cat-215.aspx
- http://www.meblenet.pl/obrus-ogrodowy-p-2103.html
Monika
- grazynarosa22
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Sądzę ,że to pora , by delikatnie dokwasić siarczanem amonu lub kwasem ortofosforowym.Przy niższy, pH. składniki pokarmowe są łatwiej pobierane przez rośliny kwaśnolubne.W okolicach 6 przestają je przyswajać i może dojść do niebezpiecznego dla roślin zasolenia gleby.brunetka2 pisze:Ewelinko jeszcze jedno mam pytanko w sprawie mojego rh .
Sprawdziłam pH gleby na której rośnie i ma 6 . Co o tym sądzisz??
Dla przypomnienia:
pH < 4,5- podłoże silnie kwaśne
4,6-5,5- - II - kwaśne
5,6-6,5- - II - lekko kwaśne
6,6-7,2- - II - obojętne
> 7,2 - - II - zasadowe
Rododendrony dobrze się czują w przedziale 4,5 - 6 pH.
ELŻBIETKO, MAŁA RYBKO - dziękuję

No właśnie... sadziłam niby niewiele, ale w tym roku aż się wylewa ! Będę musiała porozsadzać, bo strasznie się to towarzystwo "wyroiło"Beata T pisze:Rojniki przepiękne najfajniejszy ten co wypuszcza takie długie pędyświetna donica a ile w niej nasadziłaś

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Pp.Jaszczurkowie zapadli chyba w sen...zimowy
Nie widać ich. Tak jak ja wolą słoneczko i ciepełko.
A nowych zdjęć chwilowo brak... Zaczęły kwitnąć jakieś powojniki , ale jeszcze nie są "obfocone".Spore pączki mają już róże. Piwonie wyraźnie zastopowały i nie rozwinęły się jeszcze (!)
Mam teraz niestety bardzo mało czasu w ciągu dnia , wieczorkiem zaś i w deszczu trudno robić zdjęcia. Wklejam więc kilka jeszcze nie pokazywanych ujęć z minionego tygodnia :

Widok z okna i niezmordowana "Susan" , nadal kwitnąca pojedynczymi kwiatam ( niestety teraz nie widac ich za bardzo pośród liści.
PRAGNIA SYBERYJSKA

FLOKS SZYDLASTY I ...widoczek taki

Kolorowe rabatki , a na nich różne kwiatki

TIARELLA 'STARBURST'

A nowych zdjęć chwilowo brak... Zaczęły kwitnąć jakieś powojniki , ale jeszcze nie są "obfocone".Spore pączki mają już róże. Piwonie wyraźnie zastopowały i nie rozwinęły się jeszcze (!)
Mam teraz niestety bardzo mało czasu w ciągu dnia , wieczorkiem zaś i w deszczu trudno robić zdjęcia. Wklejam więc kilka jeszcze nie pokazywanych ujęć z minionego tygodnia :

Widok z okna i niezmordowana "Susan" , nadal kwitnąca pojedynczymi kwiatam ( niestety teraz nie widac ich za bardzo pośród liści.

PRAGNIA SYBERYJSKA

FLOKS SZYDLASTY I ...widoczek taki

Kolorowe rabatki , a na nich różne kwiatki

TIARELLA 'STARBURST'