Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Aniu,
urokliwie u Ciebie, kolorowo i smacznie- o takich jak u Ciebie brzoskwiniach tylko mogę pomarzyć.
Piękne hosty, też mam kolekcję. Słyszałam, że padało z Twojego nieba. U nas sucho.
Jak zwalczasz ślimaki?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie było mnie dosłownie przez chwilkę a tutaj taka wiosenna zmiana!
Genialne kolory!
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Wspaniałe zakupy i hosty już takie wielgaśne .Czyżby ślimory się już do nich dobrały :?:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Aniu pięknie urządzasz swój ogród :lol:
A brzoskwinie takie, że już mi ślinka leci...Ja posadziłam jesienią nektarynkę, ale chyba i brzoskwinię sobie też kupię....Hosty super! Bardzo mi się podobają te rośliny...Moje też zaczynają powlutku rosnąć.. Jak zobaczyłam Twoje tegoroczne zakupy to :shock: .. :shock:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Anusia

U ciebie niemalże lato w pełni :) u mnie hosty podobnie jak cynthi pokazują dopiero pazurki tylko jedna białozielona rozwija listki bo jest w miejscu gdzie ma pełne ciepełko.U ciebie juz bez prawie ze kwitnie , gdy u mnie dopiero ledwie co widać pączki :) no i nowe zakupy narobiłaś ? piekne skalniaczki :)
śliczny wilczomlecz , jeden już chyba masz tylko troszę inny prawda ? Wiesz ... ja to mam chciejstwo na wilczomlecz mirtowaty spójrz jaki piekny :)
Obrazek

posyłam uściski dla ciebie i Aluni a dla T wypada jedynie pozdrowienia :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JolantaGraj pisze:Wspaniałe zakupy i hosty już takie wielgaśne .Czyżby ślimory się już do nich dobrały :?:
No własnie Aniu czy to śliimaki tak buszują u Ciebie w hostach ??
poczytaj na grupie Hosty duzo jest o tym.
u mnie na działce, mimo że prze samej rzece slimaków nie widziałam... za to przeraziła mnie ich ilość w okolicy domu, do którego sie w czerwcu przeprowadzam.. a ja tak bardzo chce mieć tak hosty...
ojoj będziemy druzynowo ślimaki zbierać albo piwem je raczyć :) :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu. Dziękuję za piątkowy wyjazd do mamy. Już wszystko wczoraj wsadziłam do ziemi. Dzisiaj spróbuję zrobić zdjęcia, gdyż wczoraj nie zdążyłam - syn był w okolicy i wcześniej zabrał mnie z działki. Miłego dnia życzę
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witam as serdecznie. Właśnie ślimaków nie miałam w ogrodzie, a tu nagle w zeszłym tygodniu wpadły i porobiły spustoszenie :-( zżarły mi klika host, szałwię omszoną i nawet dobrały sie do hortensji pnącej :-(

Posypałam cały ogród granulkami Bros przi\eciw ślimakom ...... i na drugi dzień miałam ogród zasłany pustymi skorupkami....... :shock: :shock:

Na razie ślimaków nie widać, zobaczymy na jak długo..... :?

Krysiu! Ja też dziękuję za przemiłe spotkanko, mam nadzieję że roślinki się przyjmą a wątek mojej mamie może uda mi sie dziś wieczorem założyć :-)

Teraz zapraszam Cię do mojego ogródeczka :-)

Iwonko, mam dwa wilczomlecze, ale za Boga nie wiem jakie to odmiany, zrobię fotki i dam do identyfikacji :-)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Taaak Fajnie było to jest super ogród. Ja już w PT wsadziłam ale żebym to ja tylko pamiętała co ta Twoja Mama mi dała za cudeńka :oops: Mahonie i berberysa to pamiętam. :lol: Mają nowe kwatery specjalnie dla nich w trawniku. Oby wiatr i słońce im nie dokopało :(

A ten krzak-krzew który mam hehe pytałam ze 30000 razy i tak zapomniałam. :( Szkoda, że nie zostaliśmy na herbatce ale czas gonił niemiłosiernie. A codziennie prawie przejeżdżam koło Twojej mamy faktycznie :D :D :twisted:
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

harwi pisze:Taaak Fajnie było to jest super ogród. Ja już w PT wsadziłam ale żebym to ja tylko pamiętała co ta Twoja Mama mi dała za cudeńka :oops: Mahonie i berberysa to pamiętam. :lol: Mają nowe kwatery specjalnie dla nich w trawniku. Oby wiatr i słońce im nie dokopało :(

A ten krzak-krzew który mam hehe pytałam ze 30000 razy i tak zapomniałam. :( Szkoda, że nie zostaliśmy na herbatce ale czas gonił niemiłosiernie. A codziennie prawie przejeżdżam koło Twojej mamy faktycznie :D :D :twisted:
Czesć Wiolu, to suchodrzew :-)

No szkoda że nie zostaliście na herbatce, bo jeszcze trochę posiedziałyśmy z Krysią :-)

Ja będę cięła jutro, więc zapraszam na gałązki jakby co :-)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

O właśnie suchodrzew ;:212 ;:212 dzięki tym razem sobie zapisze ;)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Anusia :)

Macie szczęście ze mieszkacie blisko siebie :) możecie się spotkać na spacery po ogrodach , na herbatkę czy kawę , wymieniać się informacjami i spostrzeżeniami - fajnie tak :)
Byłam wczoraj na targach ale nie wiele zakupiłam ( szczegóły u mnie na wątku ), spacer jednak był bardzo przyjemny :) wiosenny i kolorowy

Pozdrawiam cieplutko
Iwona
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Iwonko, mam dwa wilczomlecze, ale za Boga nie wiem jakie to odmiany, zrobię fotki i dam do identyfikacji :-)

Ten który masz na fotce w skalniaku to chyba wilczomlecz złocisty ale nie jestem pewna , ale ten nowo zakupiony to tez nie mam pojęcia .
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Witaj Aniu, u Ciebie już wiosna przechodzi w lato,
pięknie zaczynają kwitnąć krzewy, moje bzy o połowę
mniejsze mają pąki, a na ostrokrzewach nie widziałam
jeszcze pąków, z przyjemnością spaceruje się po Twoim
ogrodzie i zakupy udane :lol: :lol:

tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Aniu, kochana te slimaki to przekleństwo, chciałam zrobić sobie kolekcje host, ale te slimaczyska, ja tez mam juz zakupione granulki bross, u mnie to skutkuje widac u Ciebie tez.
Wilczomlecz u mnie jest inny taki wysoki, ale tak Aniu to kompozycje dbest, pozdrawiam życzę miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”