Nasionka z pewnością się wysypały, trzeba bylo z ziemi pozbierać Dzisiaj trchę mi się udało przy wykopywaniu. Też zebrałam nieco marchewek ale olbrzymy
Witam Pora chyba ożywić ten wątek Kiedy zamierzacie wysiewać nasionka aksamitek Zupełnie nie pamiętam, kiedy robiłam to w zeszłym roku ale wiem, że było to o jakieś dwa tygodnie za późno
odmiana klaun to nie czsami odmiana wysoka? Z tego co się orientuję, to moja mama w zeszłym roku ją sadziła i strasznie wysoka urosła, choć na opakowaniu po nasionach podawano, że będzie niska
Mam nasionka swojej wysokiej aksamitki, ale nazbierałam też nasion innych - mniejszych, gdy byłam u teściowej, koleżanek... to zbierałam koszyczki z nasionkami. Nawet kiedyś pod sklepem (późną jesienią) straszyły suche badylki aksamitek - uratowałam trochę nasion, nie wiem jak malutka będzie wyglądała.
Jeśli miałby ktoś ochotę na jakąś małą wymianę to mam sporo nasion aksamitek - tylko mix, bo zbierałam do jednego koszyczka z wszystkich wysianych w tamtym roku Zdjęcia na wcześniejszych stronach