Czekam na zdjęcia i mnie ciekawość zżera
Złodzieje w ogrodach to coraz gorsza plaga moja mama przez nich zrezygnowała z ogródka zakładowego.Teraz pasie się u mnie.Do mnie nikt niechciany nie zagląda ,bo 2 psy wielkie są.
Muszę zapolować na tą pstrą krzewuszkę.
Troszkę dzisiejszych zdjęć pokażę
ostróżka mini - czerwona jeden z najnowszych nabytków
czosnek żółty
diwidiana -powojnik rurkowaty,kwiaty maja być niebieskie,pachnące - nie znam
ogólny widoczek
wiciokrzew,któremu ukradziono drabinkę
clematis "Bałtyk"
dzisiaj przyglądałam się z bliska hostowym kwiatkom
Ja chyba tak U nas było ponowne gradobicie.
Jutro będą mi się nogi cofały . Mam złe przeczucia , mąż stwierdził , że z truskawek NICI
a resztę zobaczę sama
piękna krzewuszka z patyka ja jak maniaczka wtykam te patyki, tylko co ja potem będę z roślinami robić ale to wielka satysfakcja samemu sobie coś wyhodować i nie musieć kupować
O,ja u Ciebie a ty u mnie MAJKO !miło mi!Drabinka była oczywiście metalowa i to dość ciężka ,tak że na wagę się opłaciło im..Powojnik ma pachnieć na niebiesko!Kwiaty drobne,dzwonkowate.
Marynko, sama widzisz ze nie warto wstawiać metalowych kratek. Obserwuję czasami zbieraczy złomu, ręce opadają. Moje powojniki bylinowe muszę gdzieś przesadzić bo przykrywają inne byliny. Na razie je podwiązuję. Ten rurkowaty jest bardziej wyprostowany.
No tak Majko ale czasem plącze się coś co można wykorzystać ze starych zapasów,kiedy nikomu się nie śniło,że można pozyskiwać złom na działkach.Ale nastały czasy,że nie utrzyma się kawałek metalu a także coraz częściej niektóre "chodliwe" rośliny czy krzewy!
Co innego w prywatnych ogrodzonych posesjach.Ty nie znasz takiego "bólu",żeby ktoś Ci
coś z ogrodu ot tak sobie zabrał...
Dzisiaj spotkanie z OGRODNIKIEM - przypominam zainteresowanym tvp1 godz.10'05
Pogoda - niepogoda ,czyżbym miała na poprawę humoru iść do ogrodniczego???hmm..no ale "na pusto" nie obejdę..a tego lata chyba większość takich dni będzie ,to gdzie ja to wszystko pomieszczę Sąsiadka już mi przyznaje mistrzostwo świata Mówi,że ona by tak nie potrafiła sadzić jedno obok drugiego..A ja na razie daję radę Poprawiam sobie humor hostami na razie...coś wkleję..
jedna z najnowszych - podnosi się ,bo trochę ciężka była - nn
też nowa nn
na dzisiaj starczy - bo Was zanudzę!!
MIŁEGO DNIA !
Ogródeczek działkowy piękny, najbardziej mi w oko hortensje wpadły ( z pierwszej strony), gratuluje tylu pięknych okazów.
Dzisiejszy program obowiązkowo oglądnięty (następne w sobotę i niedzielę )
Nie ,nie doradzę ALU bo się na tym nie znam!! Ja sadzę intuicyjnie,gdzie wydaje mi się będą pasować lub po prostu tam gdzie mam miejsce.Zajrzyj do wątku hostowe kompozycje na forum to tam wybierzesz sobie to co wg Ciebie najładniej się komponuje i co Ci się najbardziej podoba.Powiem szczerze,że mam trochę host ale nigdy nie było moim zmartwieniem jak je skomponować!Obym tylko miała co ,to z"upchnięciem"nie mam problemu!Niestety nie pomogę Ci!Żałuję bardzo! pozdrawiam Cię serdecznie!
Maryna.
Marpo co było w dzisiejszej audycji.?????
Siedziałam przed kompem i porządkowałam wyjazdowe zdjęcia i czekałam na godz. 10:00
aby włączyć telewizor. Jak mi się przypomniało to było już po 11-tej.
Przyjdzie mi teraz podziwiać Wasze hościska.Zobaczysz u mnie moje po gradzie.