Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Oj Izo, widzę że działasz na całego. U Ciebie już wiosna w pełni. Ładnie zaplanowałaś tę rabatkę z przebiśniegami. Jak masz zamiar wykorzystać pnie po drzewach?
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,no oby tak dalej :wink: .
Pięknie przygotowane rabatki i porządek z drzewami zrobiony.
U mnie niestety drzewa nieruszone.
No ale coś za coś :roll: .
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo- pamiętasz? Dedykuję Ci pierwszy kwiat tulipana na mojej działce!

Obrazek

Dzięki, że mnie wtedy namówiłaś na wsadzenie cebulek jesienią! Teraz byłoby smutno, a tak - tyle jest radości!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ojej - ilu gości!
A ja ostatnio "zaniedbuję" troszkę Forum :oops: Pogoda sprzyjająca, więc codziennie trochę pracuję na działce, a poza tym zbliżają się Święta i w domu też niestety jest więcej pracy.
Witam wszystkich cieplutko i wiosennie!
Aguś - serdeczne dzięki za dedykację! Cieszę się, że będziesz miała kolorowo. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich postępów adaptacyjnych na działce! Jesteś niesamowita :!: To super, że te marcinki przeżyły.
Agnieszko - u Ciebie przynajmniej stoi piękna altana! A z drzewami zawsze zdążysz zrobić porządek. No i u Ciebie wiosna bardziej zaawansowana niż u mnie - regularnie zaglądam do Ciebie by popatrzeć.
Ewuniu - pracuję ile mogę, ale i tak mniej niż bym chciała... Pień jest jeden, bo drugi został zniszczony przy wykopywaniu. Jeszcze nie podjęłam decyzji gdzie go umieszczę. Cieszę się, że róże od Chodunia takie ładne Ci przysłali.
Niestety Grażynko to nie koniec porządków. Jeszcze sporo ciężkiej pracy mnie czeka. teraz koniecznie muszę przygotować miejsce pod "białą" rabatę i uporządkować miejsce przy kręgu.
Jacku - dziękuję za miłe słowa! Kruszczykiem się nie przejmuj. On późno wschodzi - u mnie też jeszcze nic nie widać. Przycięłam mu te zeszłoroczne pędy. Zaczęła za to wschodzić trójsklepka - choć miałam pewne obawy co do niej, bo wcale jej nie zabezpieczyłam :wink:
Bernadetko - u Ciebie teraz pewnie cieplej niż u mnie i zaraz wszystko się wyrówna.
Krzysiu - część drzewa wykorzystam w ogrodzie, a resztę oddam. Na drugiej fotce gołąbek siedzi na gnieździe. Ja córka mi pomoże to raz jeszcze pokażę to zdjęcie z zaznaczonym ptakiem.
Mimo prognoz dzisiejszy dzień jest pochmurny i chłodniejszy. A chciałam zrobić trochę zdjęć, bo zaczęły kwitnąć cebulice i śnieżniki. Chociaż wiosna u mnie raczej opóźniona to chyba jako pierwsza na Forum będę miała kwitnące lilie :lol: Posadziłam je do doniczki w domu i wygląda na to, że wkrótce zakwitną - i pewnie będą ozdobą balkonu a nie ogrodu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nawet kolejny grudnik szykuje się do kwitnięcia.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

IZa, ależ u Ciebie i wiosna na działce i w domu...Super..Fajnie, że pogoda dopisuje i można popracować na działce, chociaż tak jak mówisz święta za pasem to i w domu jest co robić...
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Izo wpadłam sie przywitać.Doba za krótka i trochę forum zaniedbuję :oops: Wiosna już na całego i roboty huk :!: Więc buziaki i lecę dalej :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj przy niedzieli byłam tylko kilka zdjęć zrobić.

Obrazek Obrazek - tyle zostało z orzecha

W końcu tył działki zaczyna wyglądać:

Obrazek Obrazek

Miałam pewien kłopot co posadzić w rogu za kompostownikiem. Znalazłam jednak przycięte gałązki irgi - ładnie ukorzenione i posadziłam tam. Nie wiem tylko czy miejsce jej będzie pasowało. Nawet gdyby nie kwitła to przynajmniej będą z niej "zasieki" dla szwendających się czworonogów. Został mi jeszcze do zagospodarowanie drugi róg - ten za betonowym kręgiem. Myślałam o jakimś czerwonolistym drzewku - myślę, że dobrze wyglądałoby na tle parkowej zieleni.

Jak dzisiaj zobaczyłam panią sprzedającą przylaszczki to nie mogłam się oprzeć i kupiłam ( chociaż mam obiecane od Danusi...) - takie słodkie były...
Krokusy zaczynają przekwitać :( , zakwitły za to śnieżniki i puszkinia szaleje po całym ogrodzie. Lada dzień rozwiną się pierwsze narcyze.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
2 - śnieżnik
3 - ciemiernik
4 - zawilce
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Witaj Iza , poszła przesyłka do Ciebie :D :D :D

Sliczny ciemiernik :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Muszę cię zmartwić ale u Mag lilia w donicy już zakwitła.....
Tylko że Mag jest magiczna :;230

Patrzę i patrzę na ten rollborder i nadziawić się nie mogę że tak równiutko wkopany...
Odmierzłaś jakoś, zaznaczałaś ?
Czeka mnie wkopywanie a obawiam się że u mnie będzie to raczej fala niż linia :D
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

coma95 pisze:Muszę cię zmartwić ale u Mag lilia w donicy już zakwitła.....
Tylko że Mag jest magiczna :;230

Patrzę i patrzę na ten rollborder i nadziawić się nie mogę że tak równiutko wkopany...
Odmierzłaś jakoś, zaznaczałaś ?
Czeka mnie wkopywanie a obawiam się że u mnie będzie to raczej fala niż linia :D
o tym samym pomyślałam - jak spod linijki
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Po prostu fachowa robota i tyle. :wink: :lol:
Irga nie jest zbyt wymagająca i myślę, że szybko się przyjmie.
Nie powinnaś z nią mieć problemów. :wink: :lol:
Ciemiernik wygląda prześlicznie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Usłyszałam właśnie w Kuchnia TV, że drewno z orzecha bardzo dobrze nadaje się na aromatyzowanie na grillu ciężkich mięs czerwonych, steków, szaszłyków...Z kolei do drobiu, już o wiele bardziej nadaje się drewno z drzew owocowych.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witaj Izo. Ale piękny masz porządek na działeczce. U mnie tył jeszcze czeka na porządki, ale mam go na szczęscie zasłonięty. I wiosna również. U mnie snieżniki kończą kwitnienie, w tej chwili pełny rozkwit hiacyntów, rozwinęły się w dwa dni, a czekam na narcyzy i tulipany. No i rózne primule bardzo ładnie kwitną. Też mnie czeka wkopywanie rolbordera, ale wpierw musiałam skończyć nasadzenia. Bardzo efektownie wygląda.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

O cie florek :shock: Iza! Super oddzieliłaś tuje rolborderem :lol: I tak równiusieńko, że ho ho...
Ja właśnie mam też posadzone tuje wzdłuż ogrodzenia, ale jeszcze nie mam wykończenia - i cały czas myślę co tam wykombinować... :? Rolbordera kupowałaś czy może robiony własnoręcznie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”