Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Jolu, Iza :lol: też mi się podobają te cynie...Ciekawe jakie kolorki jeszcze zakwitną..Na drugi rok też je wysieję..
A róża marketowa, a taka ładniusia :lol:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu już kwitną cynie! A jakie piękne róże zwłaszcza ta na czwartym zdjęciu, jest wyjątkowo "pełna", ślicznie ujęłaś to zdjęcie.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cyniami u mnie zaopiekowały się ślimaki :roll: .
Zostały może 2 :roll: a twoje takie ładne :!:
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Piękne kolorki tych cynii, zwłaszcza ta pomarańczowa, aż nierealna...
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Irenko z tymi zdjęciami to jest tak, że robię po kilka ujęć , a potem wybieram wg mnie najlepsze...Cieszę się, że to z różą przypadło Ci do gustu.....
Agnieszko, a u mnie ślimaki cynii nie ruszyły /siałam w rozsadniku i potem pikowałam na miejsce stałe/, ale za to podżerają mi łubin :?
Madziarynko to prawda kolorki cynii są bardzo mocne i wyraziste..
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak tam Jolu Twoje przypołudniki? Pokazały w końcu kwiatuszki? A jak sytuacja z pomidorami? U mnie niestety zaczęła szaleć zaraza :cry:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Bardzo lubię cynie , siałam je co roku , w tym nie wzeszło ani jedno nasionko :shock: , nie mam pojęcia czemu :roll: . Wysiewałam swoje i od dziewczyn ,któreś powinny wzejść . Twoje ładniutkie .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jola! Świetne zdjęcia! Cynie juz Ci kwitną? No to ja się muszę przyznać, że moje czekają na przepikowanie :oops: Na szczęście cynie można pikować w dowolnym stadium.
Mieczyk mi też wczoraj zakwitł, z czego sie bardzo cieszę, bo od wielu lat nie miałem tych kwiatów :)
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Iza u mnie też zaraza na pomidorach...Oberwałam większe zielone, może dojdą.. :?: Choróbsko jakieś przypałętało się też na ogórki :twisted: ...chyba mączniak :evil: Większe zerwałam, krzaki popryskałam....Zobaczymy :?
Elu no to ciekawe dlaczego cynie u Ciebie nie wzeszły...U mnie dosyć szybko /parę dni/ wschodziły, a potem pikowałam i tak teraz pięknie kwitną...W przyszłym roku na pewno je wysieję :)
Jacku cynie to naprawdę bardzo wdzięczne kwiatki....Codziennie rozwijają się kolejne pączki , tylko kolorków niewiele..
A mieczyki to zakwitły u mnie tylko dwa i na razie cisza...

A tutaj parę innych kwitnących..
dimorfoteka
Obrazek Obrazek
bardzo mizerna tunbergia, ale parę kwiatuszków ma :lol:
Obrazek
dziwaczek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

O widzę że dziwaczek już Ci zakwitł, mojemu jeszcze daleko do zakwitnięcia :roll:

Słoneczniki to moje ulubione kwiaty....śliczny jest ten Twój ;:109

Joluś i co teraz będzie kiszenie ogórków :wink: u mnie jakoś słabe w tym roku plony, czyżby przez tą dziwaczną pogodę :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne kolorki :!: Właśnie dimorfoteki nie wysiałem w tym roku, a bardzo ją lubię.
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Jolami! :lol:
Gratuluję Ci zbiorów, tak zdrowo wszystko rośnie! I nie zapomniałaś o kwiatach, tyle ich masz!
Moją uwagę przykuł łubin w kolorze, no właśnie jaki to kolor?! Niespotykany!! :roll: Ech!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

KOchani witajcie! Wróciłam z urlopu i nadrabiam zaległości na forum :lol:
jollla500 pisze:O widzę że dziwaczek już Ci zakwitł, mojemu jeszcze daleko do zakwitnięcia :roll:
Słoneczniki to moje ulubione kwiaty....śliczny jest ten Twój ;:109
Joluś i co teraz będzie kiszenie ogórków :wink: u mnie jakoś słabe w tym roku plony, czyżby przez tą dziwaczną pogodę :roll:
Joluś teraz to i Twój dziwaczek już pewnie kwitnie :lol: A słonecznik to ozdobny, mam jeszcze posadzone jadalne...A co do ogórków to u mnie plony baaaardzo mizerne :( A poza tym posadziłam kiepską odmianę ogórków i nawet nie nadawałyby się do słoików.. :evil:
Jacek P.... pisze:Piękne kolorki :!: Właśnie dimorfoteki nie wysiałem w tym roku, a bardzo ją lubię.
Jacku, a ja z kolei w przyszłym roku dimorfoteki nie wysieję.. :? Ma jakieś takie płożące, wiotkie i kruche łodygi i mi się to nie podoba :?
Orania pisze:Jolami! :lol:
Gratuluję Ci zbiorów, tak zdrowo wszystko rośnie! I nie zapomniałaś o kwiatach, tyle ich masz!
Moją uwagę przykuł łubin w kolorze, no właśnie jaki to kolor?! Niespotykany!! :roll: Ech!
Oranio dziękuję....Łubinem to jestem rozczarowana tzn kolorami, bo na opakowaniu były różne kolorki, a jak na razie to wszystko jest w tonacji róż- bordo...U Ciebie widziałam chyba żółty....Piękny jest! :lol:
Troszkę kwitnących :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ty się wczasowałaś a działeczka kwitnie :wink: Te dalie pomponowe też mam. Lubię te wariacje biało-czerwone :lol:
Mieczyk piękny - niestety u mnie w tym roku ani jeden nie zakwitnie :( To chyba koniec mojej przygody z mieczykami.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

tu.ja pisze:Ty się wczasowałaś a działeczka kwitnie :wink:

Mieczyk piękny - niestety u mnie w tym roku ani jeden nie zakwitnie :( To chyba koniec mojej przygody z mieczykami.
Iza :lol: I nie tylko kwitnie, ale i zarosła chwaściorami :evil: A trawa jaka urosła :!: Ciężko było kosić..
Iza, a skąd wiesz, że u Ciebie nie zakwitną?Moje mieczyki też jeszcze nie wszystkie kwitna, ....ciekawa jestem jakie kolorki jeszcze pokażą, bo jak na razie to nic specjalnego... U kogoś widziałam takie piękne fioletowe :) ...może i u mnie takie będą... :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”