Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

No i nadszedł taki dzień, że nic mi się nie chce. Siedzę w domu i nie robię nic , chyba się przepracowałam ostatnio i przyszedł leń. ;:224 . Zrobiło się dużo chłodniej , odrobinkę popadało ale trawa za oknami dalej wysuszona. Mieliśmy dokończyć przekopywanie ostatniego kawałka , niestety mój małż poszedł kłaść płytki u kogoś w kuchni i jestem wściekła. Na działce wszystko rozgrzebane i zamiast skończyć to bierze się za coś innego ;:223 .
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwciu, wykonaliście wespół zespół kawał dobrej roboty. ;:138
Widzę u Ciebie ogóreczka... :roll: a moje dopiero zaczynają kwitnąć... Aleś mi smaka narobiła! :oops:
Ładna ta biedronkowa różyczka. ;:333 A i floksy już kwitną! ;:333
No i liliowce ekstra. ;:215 Polubiłam je dopiero w ubiegłym roku. ;:108

Dobrego tygodnia, Iwonko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko , dzisiaj pierwsze słoiki z ogóreczkami zrobiłam , jutro następne. Też lubię liliowce ,szkoda że tak krótko kwitnie każdy kwiatek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ale zmiany !
Teraz tylko sadzić, sadzić i będzie fajnie.
Piszesz, że liliowce szybko przekwitają - ile kwitnie jeden kwiatek ?
Ja totalny laik w uprawie liliowców praktycznie nic o nich nie wiem.
Niedługo zakwitną pierwsze.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sebciu , jedwn kwiatek -jeden dzień . Dobrze że liliowce mają całe mnóstwo kwiatków ;:215 . Zdarza się ich nawet kilkadziesiąt.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Liliowce krótko kwitną, dlatego nie szkoda ich zerwać i do sałatki dodać. Fajnie wyglądająte kolorowe płatki i do tego sosik vinegret :wink: A moja córcia to same zjada, tylko się pyta który moźe.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Iwonko też zrobiłam pierwszy słoiczek małosolnych niestety na razie więcej nie będzie bo zimno ;:223 i ogórki nie rosną .
Widzę ze już kwitną floksy , moje nawet jeszcze pąków nie mają , może dlatego ze przesadzane, nie wiem a tak bardzo lubię ich zapach.
Rzadko udaje mi się radować ich zapachem bo często mączniak im szkodzi w moim ogrodzie . Kombinuję przesadzam w różne warunki ale wiecznie przegrywam ;:145 niby proste w uprawie ale mi nie wychodzi chyba przyjdzie zrezygnować :cry:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Iwonko, u Ciebie prace ziemne na ukończeniu, tylko tyci kawałek jeszcze Wam został. ;:215 ;:138
Pracowitego masz męża, to nie narzekaj żeby Ci się nie zbuntował. ;:63
Ty też dla odmiany zajmujesz się domem i rodziną a nie tylko ogrodem. ;:224
Widocznie M zapragnął zmiany powietrza z ogrodowego na domowe, bo już słońce mocno dawało mu się we znaki. ;:306
A może trafiła się okazja i chce zarobić na ogrodowe gadżety, lub prezenty dla rodziny a nie tylko ryć w ziemi. ;:oj ;:oj
U mnie też sucho jak diabli, czasem pokropi ale to w mig wyparowuje, zatem porządnego deszczyku Wam życzę i dużo siły na dalsze wyzwania. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwciu, floksy ;:215
Moje zawsze zakwitają później, ;:108 ponieważ ścinam pierwsze wierzchołki wzrostu na każdej łodyżce, dzięki czemu mocniej się rozkrzewiają i wydają więcej kwiatów. :tan Dłużej czekam na ich pokaz, ale za to pokaz jest bardziej obfity i dłuższy. ;:215
Odpocznij nieco, ;:167 bo odpoczynek niezbędny dla zdrowia, ;:108 nawet odpoczynek od działki. ;:303 Wiem, co mówię.
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu , nawet nie widziałam,że można je jeść ;:124 . To prawda kwitną krótko ,ale są piękne.

Julciu , ja zrobiłam już 8 , rzeczywiście pomału rosną ,ele staram się wyłapać zanim złapią jakąś zarazę ;:222 . Floksy uwielbiam , ale rzeczywiście szybka łapią wszystkie choróbska. Nie rezygnuj , spróbuj jakichś oprysków z czosnki czy coś podobnego.

Stasiu, mąż się nie zbuntuje , za bardzo mnie kocha ;:224 . Przerwał na jeden dzień robotę i przejechał glebogryzarką ostatni kawałek. Zostało jeszcze do ręcznego przekopania ze 3 m2. ;:138 . Szkoda tylko że nie pada , i poplon podlwewam ręcznie - to znaczy powinnam podlewać . Aby to podlać potrzeba 150 konewek (policzyłam)-sama nie dam rady tyle napompować . ;:222 . Teraz jak skończył w niedzielę się wybierzemy .

Lucynko , odpoczynek potrzebny ale nie możliwy ;:224 . Codziennie trzeba jechać na stara działkę żeby wszystko podlewać . Jest niemożebnie sucho i mimo że ziemię mam gliniastą to po porannym zlaniu , na wieczór tego nie widac.

Powiedzcie mi czy to dwa takie same liliowce?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwciu, doskonale znam problem z gliniastym podłożem. ;:145 Sama zmagam się z takim samym. ;:108
Wprawdzie już nieco poprawiliśmy jego strukturę dzięki gołębiemu guano, ale jednak podczas suszy tworzy się twarda skała. ;:222
Zdjęcia liliowców wyświetliły mi się dopiero po wysłaniu posta. Dobrze że istnieje możliwość edytowania, bo muszę napisać, że masz bardzo ładne liliowce. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko , najgorsze jest to jego twardnienie , w tym momencie nie jestem w stanie wykopac ani chrzanu ani ziemniaków . Nie mogę w ogóle wbić łopaty , nawet po wcześniejszym podlaniu.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Iwciu ja też mam glinę :wink: wczoraj zraszacze podlewały warzywnik, a ja z węża kwiatki. Najgorszy jest u mnie ten wiatr bo trasznie wysusza glebę. Co do tych liliowców poczekaj na następne kwiaty jak się będą rozwijać, bo kolor wydaje się być ten sam, kształt płatków też, tylko jeden ma ich więcej :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu , a wiesz że niezauważylam -a przeglądałam sie dokładnie ;:124 .
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Iwonko, nawet nie wiesz jak bardzo podziwiam Waszą pracę i zapał. Naprawdę. Chciałabym choć połowę z tego zrobić :) Brawa wielkie dla Was ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”