Witam!
Tak późno wchodzę na FO

Byłam dzisiaj na targu i oczywiście przywiozłam trochę różności m.in 8 kurek, które musiałam zagonić do kurnika, a jedną wyciągałam z pokrzyw i cała jestem poparzona

Kupiłam też parę kwiatuszków...kolejnego floksa, bo kupione dwa w Auch w ogóle nie wyszły

więcej nie kupię
Do skrzynki kupiłam dwie dalie, podobno mają być takie niskie

i do kompletu jeżówkę. Wszystko już posadzone.
Krysiu mam taką samą lilię i jakoś nie jestem pewna czy mi się ona podoba

Może jak przetrwa zimę za rok będzie ładniejsza?
Isiu wybacz że Cię przechrzciłam na Asię i pewnie dlatego mi się odwdzięczyłaś...Krysia też ładnie

Kupiłam ją z katalogu i tam wyglądała chyba ładniej ...muszę sprawdzić, ale jak pisze wyżej na razie nie zachwyca mnie! Nazwę miałam na znaczniku
Isiu mam dla Ciebie Red Eden Rose
Basieńko jak miło Cię powitać

Więcej wiary w siebie ja jeszcze niedawno miałam kilka zdjęć na krzyż i wiedzy jeszcze mniej. Parę lat na FO i na pewno zdjęć mi nie brakuje...z wiedzą bywa różnie, ale tutaj jest tylu chętnych do pomocy

Basiu mieszkam w ślicznym miejscu i dla niego porzuciłam piękny Kraków, ale bywam w nim często bo to tylko 14 km do granic mojego ukochanego miasta, w którym spędziłam najpiękniejsze lata. Zapraszam Cię serdecznie i dziękuję za bukiet jest bardzo bogaty...jak coś nie wiesz to pytaj na pewno każdy chętnie pomoże
Dla Ciebie mój Abraham Darby
Zuziu liliowce pierwsze nieśmiało zakwitają, ale reszta w pąkach to ino ino! Za to róże szaleją co mnie bardzo cieszy. Westerland może ciąć, moja rosła parę lat w cieniu i nigdy nie pokazała swojego uroku, jak ją przesadziłam to już w drugim roku szaleje. Po kwitnieniu przytnę ją mocno i mam nadzieję że jej to nie zaszkodzi. Pozdrawiam

Zuziu dla małego ogrodu moja śmietankowa My Girl
Aniu chaszcze też odziedziczyłam! rany ile ja dziczek i rachitycznych drzew wycięłam i usuwałam pniaczki, które ciągle jeszcze gdzieś się pokazują. Parę rzeczy wyłuskałam z tego gąszczu, bo poprzedniczka słynęła z niekonwencjonalnych nasadzeń, ale i ukrywania się przed ludzkimi spojrzeniami

Najważniejsze że nie wycięła starych dwóch ogromnych jabłoni i orzecha pod którym odbywają się spotkania.
Ja lubię pająki, a nie bardzo gustuję w liliowcach falbaniastych

Róże mają swoje kaprysy więc daj swoim szansę

Aniu dla Ciebie moja Ascot
Karolinko czy piszesz o róży, która mi się podobała u Ciebie?
Jak pamiętam rok czy dwa lata wcześniej Stasiu miał spore pole pomidorów, teraz jakby mniej. Za dużo to i ja mam ale przyjemność w rozdawaniu

jak obrodzą oczywiście? Tak myślałam że wcześnie posadziliście ale rok temu sprzyjał...kto nie ryzykuje ten nie ma

Zobaczyłam Bąbla ja ucieka przed prawdziwym kogutem...ale mylisz się mamy wielkiego koguta, który raz już zwiewał i jedynie robi dużo wrzasku...ale i to dobrze!
Karolino dla Ciebie mój potworek Marie Viaud
Dorotko nie pamiętam, że dałam Ci zadrzewię, ale Ty masz lepszą pamięć

Te chryzantemy kwitną w lipcu ale w tym roku chyba zaczną w czerwcu
Nie martw się zawsze coś nam zakwitnie.
Dorotko to przywiozłam z Krzeszowic..nn, ale cudny!
Ewciu pojechało Twoje słoneczko? i wróciła codzienność

Brzoskwinie mam na ogół Rakoniewickie, bo są niezawodne, chociaż jedna po bogatym owocowaniu uschła

Tak jest odmianą kanadyjską i po raz pierwszy zaowocuje tak bogato, rok temu miała dwa owoce jeden spadł a drugi za wcześnie zerwałam

Nie wiem czy ich nie przerwać, ale tylko na dole bo te na górze są nieosiągalne. Pozdrawiam

Ewciu dla Ciebie moje nowe dalie!
Luciu dalej nie było deszczu? biedaczko, ale Ty się poświęcasz

Dzięki że wpadłaś, odpoczywaj i dobrej nocy Ci życzę
Mam dla Ciebie takie ogonki
Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy!