Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Zuziu jeśli tylko zobaczę gdzieś poidełko to dam znać, choć staram się unikać takowych miejsc i pokus z nim związanych. :lol:

Obrazek

Aluniu z wymianą blatu na takich nogach od maszyny, to roboty nie ma dużo. Trzymam kciuki, by Ci się udało.

Obrazek

Kasiu dziękuję. ;:131 Zdecydowanie mam fioła na punkcie swej działeczki. ;:333 I dziękuję Bogu, że mam ją tak blisko.

Obrazek

Aguss85 to tulipan Pink Star. Dwa lata z rzędu rósł ładnie i wg norm. W tym, trzecim sezonie jedna z czterech cebul pokazała takie oto właśnie paski. ;:224

Obrazek

Dominiko przy stoliczku mam dwie donice z różami. W jednej jest posadzona jedna z moich faworytek, czyli Garden of Roses a w drugiej z musu mam trzy sadzonki Heidetraum, bo żal mi było je wywalić a potrzebowałam ich miejsce, które zajmowały w gruncie. ;:131 I tym oto sposobem sama się przekonam jak im wyjdzie siedzenie w jednej donicy. A że róża nie jest mi jakoś szczególnie bliska sercu memu, to mogę podjąć ten eksperyment. ;:333

Obrazek

Obrazek

Eluniu spokojnie na wszystko przyjdzie czas. Ja tam bardzo Ci zazdroszczę tych pomidorowych i innych krzaczków. Zdecydowanie potrzebuję większego ogrodu! ;:65

Obrazek

Moniko u nas jest cisza i spokój, choć jak słyszę opowieści sąsiadów, to bywało różnie. ;:224
Ja swoje bibeloty wystawiam na rabaty w maju a w październiku zabieram do przechowalni. Inaczej się nie da. Pozostaje mi wierzyć, ze nadal będzie spokojnie na naszych działkach.

Obrazek

Jolu przykre to, gdy inny tak bez skrupułów najmniejszych kradnie to co my ciężką pracą i własnymi pieniędzmi osiągnęliśmy... że też niektórzy nie mają sumienia...

Obrazek

Kasiu za plecami ławeczki mam swoją altanę grillową. Sąsiada mam po prawej stronie ławeczki. A że są to tyły a i sąsiad nie bywa tak często jak ja, to mam tam cisze i spokój. ;:215

Obrazek

Maniolku myślę, że jak roślinki w klatce ciut podrosną, to dopiero będzie efekt. Polecam ten sposób, jest naprawdę urodziwy.

Obrazek

Małgosiu mnie jakoś nie jest żal, że tulipany kończą sezon. Wyjątkowo się nimi w tym roku nacieszyłam i już z biciem serca oczekuję róż i powojników.
Ścieżkę mam wyłożoną łupkiem szarogłazowym. Bardzo ładny kamień.

Obrazek

Sylwia przyjechała do mnie kolejna Solina i Venosa Violacea. Z nowości to Purple Dream i Pink Swing, którego już sadziłam ale mi padł.
Mnie iryski trzymają na wodzy. Już od trzech dni myślę codziennie, że to "już" a jednak jeszcze nie... :lol:

Obrazek

Grażynko, PEPSI, Aniu-tara dziękuję Wam za miłe słowa. ;:196 Staram się, by było mi przyjemne w tych moich małych czterech kącikach.

Obrazek

Soniu nie zauważyłam, by Queeny były ciemniejsze. Na pewno są piękne jak zawsze. A teraz gdy zostały same na "polu boju", to dopiero zwracają na siebie uwagę. Bardzo lubię te tulipany, choć nie są zbyt trwałą odmianą. :oops:
Zwierzaki zawsze jakieś upoluję i czasem zdążę nawet fotkę zrobić.
Bratki w gruncie zaczynają się chować w gąszczu bylin. Na szczęście w odpowiednim czasie bardzo zdobiły i swoje zadanie wykonały. ;:215

Obrazek

Sabinko bardzo dobrze pokierowałaś tatą. Oboje skorzystacie. Maidwell Hall jest wart grzechu. Zdecydowanie!
A do powieszenia takiej klatki wystarczy mieć drzewo lub altanę. A efekt jest tak romantyczny... że nic tylko klatkę kupować!

Obrazek

Aniu dziękuję. Opryskałam róże, bo miałam mszyc miliardy. Najgorsze jest to, że widzę teraz mszyce i na balkonie. O zgrozo.
U mnie czosnki już zaczęły. :tan

Obrazek

Pashmina -Ewo tulipany popisały się w tym roku. To fakt. Bardzo jestem zadowolona z kwitnienia cebulowych. Z mojego doboru kolorystycznego już nie do końca. No nic. Trzeba będzie wyciągnąć wnioski na przyszłe sezony.

Obrazek

Seba link poszedł na PW.
Pashminę mam w donicy. A jakże! Jednak na balkonie, nie na działce. W kąciku siedzi Garden of Roses. A trzy Pompony mam w gruncie na działce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, nie wiem dlaczego możesz być niezadowolona z doboru kolorów tulipanów? Wg mnie ślicznie się prezentują.
Wiem jedynie po sobie, że one muszą być w kępach sadzone, wtedy jest efekt, w tym roku miałam kilka, których nie wykopałam i zostały w gruncie - zakwitł jeden różowy ciemny, ze trzy jasno różowe i ze trzy kremowe... jakoś to tak przaśnie wyglądało ;:306 Niby ładnie a śmiesznie... :roll:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jessuuu... jak pięknie w Twoim Tulipanowie :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu fioletowe tulipany wspaniale wyglądają. ;:215 Dokupiłaś Solinę, a moje nawet pąków nie mają, JP złapał uwiąd. Coś mam zły rok, znowu melancholia mnie dopadnie. ;:131 Złodzieje sumień nie mają, kasa się liczy. Masz wyjątkowe szczęście, że nic nie ginie. ;:108 Ciepłej niedzieli. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Kącik stolikowy prześliczny ;:215 Bardzo miło byłoby tam posiedzieć w spokoju. Masz dwa kąciki do czytania, jeszcze huśtawka :) Cudnie ogląda się te zdjęcia ;:167
Aniu, a jak radzą sobie rośliny w donicach na działce jak nie ma Cię kilka dni? Szczególnie jeśli doniczki nie są wielkie jak ta wisząca? Zamierzam poustawiać donice, ale nie wiem jak będzie ziemia szybko przesychać.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Aniu nie wiem jak to wyszło, że spóżniłam się festiwal tulipanowy na Twojej działce. Jednak wszystkie obejrzałam i powiem iż istne szaleństwo tulipanowe. U mnie skromniej ale obiecuję sobie w tym roku przypilnować w Lidlu bo oni mają szeroki wybór.
Życzę Tobie dużo czasu na poleniuchowanie w kącikach wypoczynkowych, ale myślę, że przy takim szerokim asortymencie nie tak prosto o leniuchowanie na działce.

pozdrawiam :wit
Luisa
200p
200p
Od: 29 lip 2016, o 15:30

Post »

Aniu jak pięknie u Ciebie... a zmutowany tulipan najpiękniejszy!
bietka1964
200p
200p
Od: 19 mar 2013, o 16:19

Post »

Aniu, podpowiedz-mam kilka tulipanów pustych czyli same liście-usunąć je teraz póki widać które to?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu wiosna u Ciebie jak z bajki, łany tulipanów, niezapominajek i wszelkiego innego dobra ;:224 . Stoliczek piękny ;:oj , widzę, że mamy takie same serwetki :wink: Twój stoliczek już skończony ;:138 a ja jeszcze nawet nóg nie mam ;:131 , ale wszystko przede mną ;:333
Patrząc na Twój busz, zastanawiam się kiedy u mnie będzie taki ;:224 , ciągle coś dosadzam a drugie tyle jeszcze bysie zmieściło ;:108
Aniu biel w ogrodzie jest prześliczna, szczególnie wieczorem, wszystko co białe wychodzi na plan pierwszy ;:215 , ogród nabiera blasku i swoistej głębi.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Zastanawiałam się co za tulipany różowiutkie u mnie rosną, a to Angelique. Świetne są. To dawaj te czosnki, u mńie też już zaczęły.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. Pogoda nas rozpieszcza. :tan
Sezon nocowania na działce uważam za otwarty. Obyło się bez pająków, pisków i innych niechcianych wrażeń. :heja
Prawie wszystkie róże są u mnie zapaczkowane. No 3/4 na pewno. :tan Ostatnie tulipany zaczynają przekwitać. Troszkę żal ale z drugiej strony jak patrzę na pąki powojników i róż, to od razu cieplej na sercu się robi. Taka LO to chyba w tym tygodniu kwiaty pokaże,bo kolor na pąkach już widać. Tym czasem pocieszam się irysami, orlikami i czosnkami oczywiście! Ach chwilo trwaj!

Basiu kolory tulipanów u mnie muszą być bardziej stonowane. Poza Queenami, które uwielbiam! Co do mnogich nasadzeń jednej odmiany to zdecydowanie popieram. W grupie siła i uroda. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aga uwierz mi, że widoki na żywo po stokroć piękniejsze. Gdybym tak umiała jeszcze lepiej wydobyć aparatem urodę roślin... ;:168

Obrazek

Obrazek

Po tych iryskach pozostało już tylko piękne wspomnienie. Będę na nie czekać w przyszłym roku, bo urody to nie można im odmówić:
Obrazek

Soniu i na mojej Solinie pąków jeszcze nie ma. Spokojnie. ;:168 Doczekasz się. A z JPII definitywnie się pożegnałam. Miałam dosyć jego fochów. :evil: Tobie za to życzę więcej cierpliwości a raczej mniej jego kaprysów. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Izuniu nie ma takiej możliwości bym nie bywała na działce przez kilka dni. Te 3-4 razy w sezonie gdy wyjeżdżam, to albo zabieram doniczki do mamci i ona o nie dba, albo przychodzi na działkę i dogląda. Mam jeszcze możliwość dać klucz sąsiadce, która zawsze chętnie pomoże i podleje. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krysiu przy tak szerokim asortymencie i czas na leniuchowanie się znajdzie. Po prostu czasami udaję, że nie widzę jak chwasty radośnie do mnie machają. :lol: Ogólnie nawet pracując na działce to wyśmienicie odpoczywam i regeneruję siły. Uwielbiam to!
Tulipany kupuj, kupuj. Ich nigdy za wiele. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Luisa dziękuję. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Daysy tylko troszkę motywacji i Twój stoliczek będzie skończony. Czekam na efekty. ;:65
Na takim małym areale o busz, moja kochana, to nie trudno. ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bietko ja zostawię te puste liście i zobaczę co przyszły sezon pokaże. Czy one zakwitną, bo w tym sezonie wzmocnią cebulę, czy tez nic to nie da. Będę może mądrzejsza na przyszłość. ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden Rose:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ach ten maj ;:173
Aneczko Twój ogród ciągle zachwyca :D
To ten powojnik, którego kupiłem 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Jaszczurka chyba oswojona.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

3/4 róż zapączkowanych?! Serio? Przy tak beznadziejnym początku wiosny? ;:oj Ja czekam na moich maluchach na pierwszy pączek ;:306

Aniu, jak Ty to robisz, ze ta cała zwierzyna daje się fotografować i nie spiernicza? :lol: Masz jakies szczególne metody skradania się czy coś? ;:306
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu jak zawsze kolorowo u Ciebie, ogród z perspektywy wygląda super, aż chciałoby się usiąść na huśtawce i podziwiać :) Jaszczurka to widzę taka grubiutka heheh ale kolorki ma intensywne :) Uuu pierwsze pączki widzę już zaczynają pękać na różach ;:138 ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”