Ogród u stóp klasztoru
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp klasztoru
marek po nawóz przyjedz najlepiej tirem
i bierz ile chcesz a trytomy ....właśnie sprzedaje nadwyżki pomarańczowych ale mam też żółte

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ostatnio jadąc do domu jechałem za tirem który wiózł kurczaki do zakładów drobiarskich w Niepołomicach , gorąco było i korek , nie mogłem go ominąć , smród był taki że przesiąkło mi nawet ubranie więc jeśli ten nawóz też tak pachnie to dziękuję ...choć pewnie czyni cuda.. 

- Andrzej Max
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
To guano, to świetny nawóz potocznie zwany również saletrą (o złożonym składzie). O złoża tego specyfiku wybuchła nawet wojna między Chile , Peru i Boliwią. Mam nadzieję że uda się uniknąć forumowej... 

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Po długiej przerwie zajrzałam wreszcie na FORUM i ... do Twojego pięknego ogrodu kieruję pierwsze kroki !
Tymczasem poogladałam Ciebie zaległe zdjęcia ogrodowych zakątków - zachwycił mnie liliowy festiwal, okazałe pustynniki, kwitnąca pięknie jukka i rabata przy schodach , nad którą pieczę sprawuje oryginalny STRAŻNIK . Rzeczywiście barwinek nie najlepiej tam pasuje , choć nie razi . Jeśli jednak chcesz ,możesz dać w jego miejsce jakieś rojniki lub niskie , płożące rozchodniki, które "wyleją się " na murek. Podziwiam Twoją dbałość o szczegóły , ale wiem , że "diabeł tkwi" w nich właśnie !
Teraz sama zmykam do ogrodu , bo mam masę do nadrobienia...
Myślę sobie ,że w każdym z nas jest odrobina szaleństwa i całe szczęście , bo gdyby nie ono żyło by się nam z pewnością smutniej , prawda ? A koszyk ma już kilku nowych " braciszków" , bo jak szaleć to szaleć !!! Znalazłam zresztą miejsce , gdzie wyplatają ciekawe, niedrogie kosze z wikliny...alinaK pisze:EWELINOjesteś szalona nie znam cie osobiście ale polubiłam cie ,również za MAANAM ......i za ten koszyk
Tymczasem poogladałam Ciebie zaległe zdjęcia ogrodowych zakątków - zachwycił mnie liliowy festiwal, okazałe pustynniki, kwitnąca pięknie jukka i rabata przy schodach , nad którą pieczę sprawuje oryginalny STRAŻNIK . Rzeczywiście barwinek nie najlepiej tam pasuje , choć nie razi . Jeśli jednak chcesz ,możesz dać w jego miejsce jakieś rojniki lub niskie , płożące rozchodniki, które "wyleją się " na murek. Podziwiam Twoją dbałość o szczegóły , ale wiem , że "diabeł tkwi" w nich właśnie !
Teraz sama zmykam do ogrodu , bo mam masę do nadrobienia...
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Alinko, a co z zdjęciem szpadelka
?
Marku w marketach sprzedają takie suszone o zapachu wanilii.

Marku w marketach sprzedają takie suszone o zapachu wanilii.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
maakita pisze: Marku w marketach sprzedają takie suszone o zapachu wanilii.

Widzę że masz Alinko u siebie red barona , zimuje sobie tak bezproblemowo ? ( i odnośnie spotkania i krótkiej rozmowy - ja dalej uważam że masz u siebie odętkę wirginijską.....)

-
marku red baron -nie ma z nim problemu a co do odętki to teraz ja dostałam jest większa i grubsza ale kwiat podobny .i co mam powiedzieć
dalej nie wiem co mam .wiesz ta koleżanka jest po studiach ogrodniczych więc chyba wie co mówi a ja ........mam po prostu kwiatka

-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam...
Widzę, że już coraz więcej stworzeń w Twoim ogrodzie się znajduję, ale zieloniutka żabulka, ąz miło popatrzeć niebawem może będziesz miała ich więcej...
ekologia to podstawa i Ty do tego dążysz
a raczej każdy z nas dąży do ekologi mając własne zielone m2
Widzę, że już coraz więcej stworzeń w Twoim ogrodzie się znajduję, ale zieloniutka żabulka, ąz miło popatrzeć niebawem może będziesz miała ich więcej...
ekologia to podstawa i Ty do tego dążysz

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
-
witam i przepraszam że ostatnio trochę się zaniedbałam w wątku ale czas dzielenia nadwyżek z ogrodu zajmuje mi trochę czasu w drugim wątku .no tak kupujemy ,kupujemy a potem busz i trzeba dzielić ......sąsiadki ,forumki itd. zrobiłam sobie dzisiaj eskapadę po okolicznych szkółkach bo zachorowałam na hortensję limelight .tylko na nią a przywlokłam cały bagażnik do domu.jak aparat dojedzie z nad morza to wam ukażę moje zdobycze ;hortensje dębolistną
- dwukolorowa paniculata pinky winky
-limelight biała i różowa
-pinky winky kremowa
- dwukolorowa paniculata pinky winky
-limelight biała i różowa
-pinky winky kremowa
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Spodobała mi się donica z kordyliną i szczawikiem 

-
- 1000p
o ho ho szaleństwo ogrodowego nie widać końca 
Alino witam znów serdecznie.
muszę nadrobić zaległości u Ciebie za moją długą nieobecność
pozdrawiam Michał

Alino witam znów serdecznie.
muszę nadrobić zaległości u Ciebie za moją długą nieobecność

pozdrawiam Michał

-
MAREK muszę cię teraz zaskoczyć że guano wcale tak okropnie nie śmierdzi a ja teraz używam już kompostu 3-letniego i ten już pachnie tylko ziemią .zapach jest z nieco przekompostowanego bo nawet nie ze świeżego
BENIUcieszę się że ci coś z tych wymianek wyrosło ,ja też delektuje się widoczkami rojników ,barwinków i sama już nie wiem czego bo tyle mi tego dałaś cieszę się że na to spotkanie będzie nas dużo będzie wesoło
EWUSIU_NITKOmam tylko nadzieje że posadziłaś w odpowiednim miejscu bo wiesz że ona lubi przeeeeeestrzeń
ANDRZEJ wojny u nas nie będzie kto przyjedzie ten dostanie worek
EWELINKO pracuje nad kontaktem z kuzynem rzeźbiarzem ,dzięki za miłe słowa.z tym barwinkiem jest tak jak ze wszystkimi zapychajkami .jak jest roślina mała to sadzimy kolo niej jak najwięcej żeby zapchać to miejsce a za 5 lat mamy busz i znowu łopata .tylko wtedy nie jest tak łatwo
MADZIUcierpliwości jeszcze 2 dni aparat nad morzem dzięki za namiary na róże będę zamawiać u nich jak pewne
MUSZU witaj po przerwie .nie wiem co się stało ale ostatnio bardziej mnie cieszą ci mieszkańcy niż kwiatki
żabka ma u mnie taki luksus że nawet ostatnio nie włączam pompy żeby skrzek był bezpieczny i ona się nie stresowała
DAWIDwitaj w moim wątku jak chcesz szczawik to proszę bardzo masz go w paczce
BENIUcieszę się że ci coś z tych wymianek wyrosło ,ja też delektuje się widoczkami rojników ,barwinków i sama już nie wiem czego bo tyle mi tego dałaś cieszę się że na to spotkanie będzie nas dużo będzie wesoło
EWUSIU_NITKOmam tylko nadzieje że posadziłaś w odpowiednim miejscu bo wiesz że ona lubi przeeeeeestrzeń
ANDRZEJ wojny u nas nie będzie kto przyjedzie ten dostanie worek

EWELINKO pracuje nad kontaktem z kuzynem rzeźbiarzem ,dzięki za miłe słowa.z tym barwinkiem jest tak jak ze wszystkimi zapychajkami .jak jest roślina mała to sadzimy kolo niej jak najwięcej żeby zapchać to miejsce a za 5 lat mamy busz i znowu łopata .tylko wtedy nie jest tak łatwo
MADZIUcierpliwości jeszcze 2 dni aparat nad morzem dzięki za namiary na róże będę zamawiać u nich jak pewne
MUSZU witaj po przerwie .nie wiem co się stało ale ostatnio bardziej mnie cieszą ci mieszkańcy niż kwiatki

DAWIDwitaj w moim wątku jak chcesz szczawik to proszę bardzo masz go w paczce
-
- 1000p

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
alinaK pisze:DAWID witaj w moim wątku jak chcesz szczawik to proszę bardzo masz go w paczce

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
To zakupowe szaleństwo zgubiło już pewnie nie jednego maniaka ogrodowego
też tak zrobiłam chciałam zakupić jedną hortensję ,a zamówiłam 6
...
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.