Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Aneczko, w Brico Marche, z tego co wyczytałam :)

Fajne te ptaszki, hmm... widzę je na swojej drewutni :wink: A może jutro bym tak przypadkiem przejechała koło Brico... :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Chyba całą noc padało,od rana nadal pada,no nieciekawie ;:222 W niedzielę dopiero ma być ładnie zatem czekam na weekend.
Trzeba porobić porządki,ogarnąć co nieco. Dostałam meila,że jadą moje szałwie.Nie zdążyłam domówić kocimiętki,no trudno innym razem.

Kasiu dziękuję :wink:

Iwonko pomyślę nad tym ;:215 Ptaszki w nowej odsłonie mi się bardziej podobają.takie ozdoby w sklepach kosztują niemało.
Fakt miałam wcześniej kupione farby,więc koszt znikomy,ale radość jaką daje mi przemalowanie przedmiotów i nadanie im świeżości to mega radość ;:108 Róże posadzone,a ja już przebieram nogami w wyczekiwaniu na pierwszy pączek ;:65

Ewelkacha dziękuję:) Pogoda się skisiła na maxa,akurat teraz kiedy miałam taką ochotę zobaczyć tulipany.Podobno coraz większe i lada chwila będą kwitnąć.Pikowanie nie sprawiło mi większych problemów,łyżeczką przesadzam,nie bawię się w pojedyncze kiełki.
Lobelia coraz większa,już się cieszę.Do pelargonii dosadzę i jak zostanie to do ogrodu na rabaty ;:333

Aneczko w Bricomarche:) ;:215

Aniu85 ciekawe,czy upolujesz ptaszki? Lubię takie ozdoby,a szczególnie ten napis mi się spodobał.Ile to pracy wyczarować takie literki? A tu proszę gotowe ;:215

Hortensja na pniu przezimowała ;:224

Obrazek

Miłego dnia i słonka ;:3
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też bardzo lubię takie pierdułki do zawieszenia - w Pepco jest pełno takich bibelotów za kilka złotych :D . Kolor świetnie dobrałaś, nawet bym o takim nie pomyślała.
O Czarnuszce będę pamiętać, że od razu do gruntu - tylko żebym jej potem nie wyplewiła z chwastami :roll:
A ja wczoraj znowu zamówiłam kilka róż - no nie mogę wchodzić do niektórych wątków, bo dostaję małpiego rozumu ;:60 . Dzisiaj przyjedzie: Lady of Shalott ( tak w ogóle to nie lubię pomarańczowego ;:209 ), Eglantyne ;:167 , kolejnego Falstaffa, kolejną Teasing Georgię i jakąś Nadię Meillandeco (potrzebna mi niska w tych kolorze). Coś mnie wzięło na angielki i nie che puścić ;:152
Tydzień temu zrobiłam swoją pierwszą przemyślaną rabatę bylinową :heja . Wzorowałam się na Alanii i od niej też kupiłam piękne sadzonki w niskiej cenie. Ta rabata jest przed różami, ma około 8-10m dł i są na niej naprzemiennie: niska kocimiętka, przywrotnik ostroklapowy i niskie niebieskie szałwie. Wreszcie zaczynam działać w ogrodzie z głową i to dzięki temu Forum ;:4. Jestem strasznie dumna :tan
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu u mnie też pogoda paskudna, czekam aż trochę się przejaśni i podeschnie i lecę na ogród.
Fajnie że hortensja przeżyła, szkoda takich cudeniek na pniu.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, na szczęście uratowałaś ptaszki przed ospą. :lol: Po podaniu mięty wyglądają świetnie. Jak nowo narodzone ;:108 Gdzie zawisną? Też lubię gadżeciki ogrodowe ( i nie tylko ;:224 ), a najbardziej cieszą te wykonane własnymi łapkami. Ja robię lampkę nocną do sypialni. Syn mi zabrał poprzednią, bo mu pasuje do nowego salonu a ja zostałam z niczym. Szukałam, szukałam po necie, po sklepach i nic nie znalazłam, bo albo mi się nie podobały, albo cena zaporowa. I nareszcie przydało się moje chomikowanie i mam cudną lampę. M mi pomógł ( bo ja i elektryka i kabelki to się nie rozumiemy ).
Hortensję na pniu będę podglądała, bo strasznie mi się podobają, ale czy ja będę umiała je tak wyprowadzić?
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Cześć Aniu.
Gdzie taki śliczny ogród Twój znajduje się w lubuskim ??? :)
Bardzo ładnie masz ;:215
Pozdrawiam z północy lubuskiego :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ptaszki bardzo fajne. Takie ogrodowe ozdoby bardzo lubię. Ciekawa jestem lobelii własnoręcznie wysiewanej. Mnie kiedyś ozdobne się nie udawały. Nawet maciejka :;230
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu, zazdroszczę Ci pobytu w tej szkółce, WOW! chyba bym tam wszystko wykupiła, same rarytasy. Gabi jest kochana, wszystko ją interesuje jak moje Kokosy. Wąchają kwiatki, i wszystkie paczki muszą przejść przez "urząd celny" :;230 Ładne róże dokupiłaś, zdrowe .. czytam coś o wiórach rogowych ;:202 nie wiedziałam,że jest coś takiego i to do róż CZY też do innych roślin ?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, miętowy znacznie lepiej wygląda, bardzo zgrabnie Ci to wyszło. Dobrze, że napisałaś jakie to sklep, bo ja myślałam, że to Bricoman :;230 Na działce byłam wczoraj, dziś jest zbyt chłodno, wręcz zimno. Udanej niedzieli ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu kupiłam dwie dalie różowe, kaktusowe, takie jak twoje. :) Balkon ukwiecony pięknie. ;:oj Ja jestem rozczarowana, bo tulipany w gruncie wcześniej zakwitły niż w donicach. ;:222 Metamorfoza ptaszków wspaniała, zupełnie inna ozdoba. ;:138 Hortensje chyba wszystkie przezimowały? U mnie nawet Bobo w tym roku ruszyły, a w ubiegłym dopiero pod koniec kwietnia pokazywały liście. Po świętach będzie cieplej, nacieszysz się działką. Dobrego, spokojnego tygodnia. ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, ale cudne te ptaszki. Przepięknie wyglądają po Twoim liftingu ;:215
Kupiłaś je w Briko ? Hm... dziś może będę :lol:
O hortensje na pniu się nie martw. Zimuje normalnie, jak te nie na pniu. To nie takie wrażliwce jak różyczki. Ja swoją hortensje na nodze mam z 8 lat i nigdy żadnych problemów :D
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Annes 77 pisze: Aniu85 ciekawe,czy upolujesz ptaszki? Lubię takie ozdoby,a szczególnie ten napis mi się spodobał.Ile to pracy wyczarować takie literki? A tu proszę gotowe ;:215
U mnie nie było, nie wiem czy sie spóźniłam, czy w ogóle nie było... :roll: Jednak racja, że powinnaś kupić więcej, za jednym zamachem pomalować i siup wąteczek sprzedażowy :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, fajne te ptaszki ;:oj Miętowy smaczek idealny. Ja jestem na etapie zbierania słoiczków po jogurtach..wiem jak to zabrzmiało :;230 ale w biedrze są takie jogurciki w szkle. Po umyciu, obwiązaniu grubym sznurkiem i wsadzeniu do środka świeczki typu tealight można je zawiesić np na kratce ogrodowej i wieczorem robią świetne wrażenie maleńkich lampionów, a im więcej tym lepiej ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . U mnie też pogoda kiepska no ale deszcz jest potrzebny. Ja też planuję posadzić lobelię z pelargoniami ;:108 . Ciekawe co mi z tego wyjdzie ;:224 . Fajnie, że hortensja na pniu przezimowała ;:333 . Moja również przezimowała ale ktoś lub coś wyłamało jej jeden z trzech pędów głównych ;:145 . No nic, w dalszym ciągu będzie strasznie słabo wyglądała :roll: . Może za kilka lat doczekam się ładnej korony ;:306 .Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Niedziela była taka słoneczna jak latem,pojechałam z moim M dosłownie na dwie godzinki :D
Pozachwycałam się roślinami, które prześcigają się wychodząc naokoło z ziemi.
Na niektórych różach już listki i to spore. Jesienne nowości bardzo szybko startują,wiosenne cicho siedzą. Jalitah i Mariatherese bardzo szybkie.
Zasiliłam obornikiem granulowanym róże i powojniki,jednak za mało jedno 2,5 l pudełko. Trzeba dokupić amu.
W poniedziałek dojechały szałwie takie biedne,że aż mi było ich szkoda,a to za sprawą paczki,która leżała na magazynie cały week. Jestem zawiedziona firmą kurierską ;:222 Paczka była w piątek,ale nie została dowieziona. No nic podlałam i myślę,że się ockną.

Werka ostatnio kolor miętowy chodzi mi po głowie,taki na czasie,a że miałam super farbę w kolorze blue w słoiczku wcześniej kupionym do pomalowania skrzynki drewnianej to akurat wpadł mi do głowy pomysł. Przemalowałam tym samym kolorem deskę drewnianą do krojenia ;:224
Myślę nad tabliczką z napisem Garden jako znak w ogrodzie.
Czarnuszki sporo się wysieje,nie sposób jej wyplewić,omijaj koperki:)
Zamówiłaś kolejne różyczki,super wiadomość,tylko kiedy ja je zobaczę? Myślisz nad wątkiem?
Jak czytam jakie masz smakowitości to aż chce się je zobaczyć:) Lady of Schalott miałam w donicy,super ma kolor,rewelacja i kwiaty. Na jesień przesadziłam ją do gruntu. Jestem ciekawa jak sobie poradzi w nowym miejscu. Angielki potrafią zawrócić w głowie to fakt.
Mam nadzieję zobaczyć Twoją nową rabatkę, jak czytam o niej to już sobie wyobrażam jak będzie wyglądała ;:215

Obrazek

Kasiu u mnie z kolei znów dziś zimno,wieje jak w kieleckim,głowę urywa. Na szczęście słonko co i raz wygląda zza chmurek.

Obrazek

Małgosiu prawda,że lepiej? Mi też w takiej wersji lepiej pasują. Jeszcze nie wiem,ale chyba na balkon zawieszę. To mój mini ogródek. Planuję zioła posadzić i skubać do potraw.
Masz rację,że własnoręcznie wykonane przedmioty czy też przemalowane najbardziej cieszą.
Są wyjątkowe i nie powielone,dlatego tak cieszą. Ciekawa jestem Twojej zdobycznej lampy ;:65
Hortensję na pniu kupiłam już wyprowadzoną i po zimie puszcza liście:)

Obrazek

Piotr witam nowego gościa. Moja działka znajduje się w Zielonej Górze.
Cieszę się,że się podoba:)

Obrazek

Iza ptaszki teraz wyglądają na zdrowsze i będą fajną ozdobą:)
Mi lobelia w zeszłym roku słabo wyszła,ale kilka kępek miałam. Spróbuj jeszcze raz wysiać,czasami winą jest zła ziemia.

Obrazek

Violu szkółka kusi,ale na szczęście nieczęsto tam jeżdżę,bo sama nie lubię,a nikt ze mną tam nie chce jechać:( Dzieci znudzone,mąż jedzie,ale widzę,że mu nie po nosie,więc wolę na giełdzie coś przemycić pod nosem:)
Gabi tak śmiesznie się zachowuje jak coś przyjedzie. Czy ona ma coś z kota? One podobno uwielbiają kartony. Dosłownie atakuje karton, wącha,gryzie,łapką drapie,czeka na otwarcie,no koń by się uśmiał jakie te stworzenia pocieszne:)
Wióry rogowe z Lidla kupiłam jeden worek. To jest długodziałający nawóz, który wolno się rozpuszcza. Wiem,że czasami w niemieckich ogrodniczych jest coś podobnego.
W pierwszym roku nie powinno się nawozić róż,muszę pilnować,by nie sypnąć świeżakom.
Te wióry można też sypać pod warzywa i drzewka ;:333

Obrazek

Marlenka ale się uśmiałam Bricoman, no ładnie:) Pogoda humorzasta,a wieje,a słońce,nawet deszcz popadał co kto woli:)

Obrazek

Soniu to super,będziemy wspólnie podziwiać kwiaty. ;:108 Już dawno nie kupowałam dalii,co roku sadziliśmy karpy wcześniej przezimowane i nic im nie dolegało,a wręcz się rozrastały.
Moje tulipany na balkonie jeszcze w pąkach,ale jedne chyba Purrisima już zakwitły.
Wczoraj się kwiaty otworzyły,a dziś zamknięte,bo zimno im w płatki:)
Hortensje przezimowały i wyglądają dobrze,tylko się martwię, czy nie za mocno je ogoliłam?
Z pięknych krzaków na razie mini patyczki,mam nadzieję,że odrosną,no co ja mam z tym przycinaniem ostatnio? W jednym z programów opowiadali,że bukietówki należy nisko ciąć na trzy oczka ,więc ja dawaj z tym sekatorem,a co sobie będę żałowała. Coś chyba w tym jest,bo Polar Bear słabo cięłam i później liche gałązki miał,cienkie i się pokładał. Teraz solidnie go przycięłam,zobaczymy jakie będą efekty. Ja też mam Bobo,w gruncie coś mu nie pasowało,to przesadziłam do donicy i już ma spore listki.

Tu jedna z wiosennego cięcia

Obrazek

Wiolu tak kupiłam w Brico,schowane w jakimś wazonie,ciężko je było dojrzeć,a że ja taka ciekawska to wyczaiłam:) Cieszę się,że moja pienna hortensja nie taka wrażliwa,jestem jej bardzo ciekawa jak zakwitnie po pierwszej zimie.

Obrazek

Aniu jeśli dorwały je osoby ogrodniczki to pewnie już po nich.

Obrazek

Sabinka ja też zbierałam słoiczki po deserach z B,ale stały długo niewykorzystane i je wyrzuciłam.
No a tu proszę jaki pomysł. Masz może fotkę jak to wygląda?

Obrazek

Ewelinka deszcz bardzo potrzebny. Od razu jak tylko przyjdzie ocieplenie to ruszą szybko.
Na szczęście hortensje to twarde sztuki,powinna i Twoja szybko nadrobić.
Zasilasz swoje nawozami?

Obrazek

Tulipany z prymulami

Obrazek

Jalitah jaka wyrywna

Obrazek

Olivia Rose po przycięciu na dwóch pędach ciemne miejsca,liście powypuszczały i chyba znów będzie mała poprawka...

Obrazek

Uwielbiam to połączenie biały z niebieskim albo z fioletem

Obrazek

Pokażę na koniec moją biedulkę Jubilee Celebration, ciekawe,co Sabinka na to?

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”