Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Nie lubię zimy choć widoczki białego ogródka bardzo mi się podobają. ;:128 Muszę przyznać że trawy zimą pięknie zdobią ogród i te zasuszone kwiaty hortensji . Do mnie zima jeszcze nie dotarła choć już kilka razy myślałam że to tylko kwestia godzin. Nadal szaro i zimno. :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko - piękną masz tę zimowaną jesień. I takie mocne słoneczko - no ślicznie!
U mnie też wczoraj było przejrzyste niebo wieczorem i noc była taka jasna jakby paliło się mnóstwo lamp wokół.
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewelinko :wit . Pięknie wygląda Twój ogród w zimowej szacie ,mimo że to jesień dopiero. U mnie niestety tylko deszcz i deszcz. Oby tylko na święta można było liczyć na taki śnieg.
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko aż się wierzyć nie chce, że tyle śniegu napadało u Ciebie a w dodatku mimo słońca leży dwa dni. W moim ogrodzie spadło trochę śniegu, ale już wczoraj zaczęło kapać z dachów i rynien a dzisiaj jedynie parę garstek leży w zakamarkach :D
Kwiatki w tej puchowej białej pierzynce wyglądają zjawiskowo. Szkoda że dziewczynki nie mogły pocieszyć się śniegiem, ale ja pamiętam moje dziewczyny jak spadł śnieg i dzieci zjeżdżały z górki to one biedne stały w oknie i pytały czego my zawsze musimy być chore ;:306 Uściskaj dziewczynki i życzę im śnieżnej zimy ;:4
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Ale piękna zima, ile śniegu a jakie ładne kwiatki z pod śniegu wyglądają ;:oj .
W przyszłym roku będziesz miała bardzo ukwiecone rabaty - siałam kiedyś żeniszka i lobelię, jedne moich pierwszych wysiewów, nie było z nimi problemów, ale ja nie mam rabat w sumie... tylko grządki :) i to zaagrotkaninowane. Boję się pielenia ;:224 . Balkon też zamieniony w warzywnik i zielnik. Miłego planowania :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ile śniegu! :roll: U mnie juz była pierzynka, ale nie taka pokaźna. Ślicznie wyglądają przebijające kolorki. Jednak wolę obrazki zimowe niż jesienne ;:108 A to tez oznacza, że zawsze blizej wiosny :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzieci w przedszkolu, eM w pracy a ja gotuję i mam czas na pobuszowanie po forum . Pogoda u nas niefajna bo strasznie wieje i jest pochmurno ;:222 . Wczoraj część śniegu stopiła się a dzisiaj znowu pad taki drobny . Zima na całego ;:306 .

Mati masz rację ten śnieg ciut za wcześnie ale lepszy widok białego puchu niż paskudnego deszczu i szarości wszędzie ;:108 . Trawy wyglądają fajnie chociaż nie zdążyłam ich związać. Muszę to zrobić jak śnieg stopnieje ;:108 . Na razie nie planuję żadnych nowych traw ale na pewno w przyszłości będzie ich więcej. Czekam tylko aż powiększy mi się działka ;:224 .

Lucynko śnieg wygląda zdecydowanie lepiej niż bura deszczowa pogoda ;:333 . Dzisiaj jest jeszcze biało ale na pewno długo tak nie będzie. Pozdrawiam :wit .

Zuzia ja też nie przepadam za zimą bo to taki ogrodowy przestój ale wiem, że taka kolej rzeczy. Jeśli już zima to ma być śnieżna i z niewielkim mrozem bo to i dla roślin lepiej . Kiedy ja byłam dzieckiem to zima była dla mnie piękną porą roku ;:108 . Można było pojeździć na sankach, ulepić bałwana czy zrobić rodzinny kulig ;:333 . To było coś ! Obecne zimy są brzydkie a bardzo chciałbym żeby moje córki mogły cieszyć się z tej pory roku jak ja kilkanaście lat wstecz . Mam nadzieję, że ta zima będzie chociaż troszkę śnieżna .

Beatko wczorajsza pogoda była na prawdę rewelacyjna - słoneczko, śnieg i czego chcieć więcej ? To na pewno lepsze niż bury deszczowy krajobraz .

Małgosiu no właśnie ja też liczę na święta ze śniegiem bo to od razu robi taką inną atmosferę i czuć klimat tych świąt. Całkiem inaczej wyglądają wtedy święta jak jest biało. W takim razie życzę Tobie i sobie by te nadchodzące święta były białe .

Marysiu u mnie też wczoraj trochę kapało z rynien i dachów ale cały śnieg nie stopniał. Zostało go jeszcze całkiem sporo ;:108 . Dziewczynki już czują się lepiej bo w zasadzie miały tylko katar a dziś poszły do przedszkoli. Mam nadzieję, że będą miały jeszcze okazję pojeździć na sankach i ulepić bałwana . Dziękuję, dziewczynki uściskam jak wrócą ;:196 . Pozdrawiam .

Asiu ja w pierwszym roku siałam na parapety ale jeszcze bez żadnej wiedzy i rośliny miałam marne. Jednak cieszyłam się bo to były moje pierwsze własnoręcznie wyhodowane rośliny. Potem w drugim roku trochę się dokształciłam i wiedziałam o co chodzi chociażby z uszczykiwaniem czy pikowaniem i miałam lepsze te moje kwiatki. W tym sezonie kompletnie olałam sprawę ;:222 . Sama nie wiem dlaczego tak się stało ale żałuję . W nowym sezonie chcę nadrobić i mam nadzieję, że będę miała trochę swoich kwitnących roślinek ;:108 . Poza tym sianie roślin w domu to takie szybsze rozpoczęcie sezonu i cieszy . Lobelia zawsze mi się podobała ale nigdy jej nie miałam. Zniechęcało mnie to pikowanie kępkami .Teraz chcę spróbować i może się uda. Ty masz prawdziwy warzywnik wszędzie ;:oj . Masz jednak rękę do warzyw i to widać . Pielenie nie takie straszne ale czasochłonne ;:306 .

Aniu rośliny trochę przyduszone tym śniegiem ale za chwilę pójdą spać więc nic im nie będzie . Wiosną znowu ruszą i zaczną cieszyć oczy ;:108 . Zimowe obrazki są całkiem ładne ;:224 . No właśnie, bliżej do wiosny a to cieszy .

Pozdrawiam i udanego dnia Wam życzę :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O matko, u ciebie to prawdziwa zima ;:oj Róża ze śniegową czapką wygląda rozczulająco ;:173 Nie można odmówić uroku prawdziwej zimie, ale ja jakoś z czystej wygody wolę, gdy nie ma śniegu ;:306 Zwłaszcza teraz, gdy muszę uważać na każdy krok...
Następnym razem zwróć uwagę na ten sklep http://sklep.cebulekwiatowe.pl/. Przeceny sięgają ponad 50%, do tego na każdy kolejny zakup dostaje się 5% rabatu, a do tego cebulki są ładne. Właśnie obecnie mają super przecenę i strasznie mnie kusi, żeby jeszcze sobie dokupić ;:223
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Małgosiu zrobiłaś to z premedytacją żebym i ja zgrzeszyła ;:306 . Prawdę mówiąc to mnie też kuszą tymi promocjami bo ja patrzyłam co prawda w innym sklepie ale rączki swędzą ;:306 . Boję się tylko, że teraz jak śnieg stopnieje to przyjdą mrozy i mi ziemia zamarznie ;:222 . Co ja wtedy zrobię z cebulkami ?? :( Podobno w zeszłym roku dziewczyny sadziły tulipany nawet w grudniu i zakwitły tyle, że później. No jeszcze muszę się nad tym zastanowić ;:224 .
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Ewelinka, ja w zeszłym roku sadziłam tulipany na koniec grudnia, bo moja ciocia wpadła na świetny pomysł i na Wigilię zrobiła mi prezent z cebul tulipanów. Pięknie mi kwitły w tym roku ;:138
Ula
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Małgosia, jak tak mozna ludzi wystawiac na pokuszenie, wstydz sie :;230

Ja też że sobą walczę, powtarzam sobie, ze w przyszłym roku też coś będę na pewno chciała dosadzić i gdzie to zrobię jak teraz napcham na maksa. Ale tu Kusicielki wciąż z czymś wyskakują no ;:306 O mamusiu jak mnie swierzbi.... ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko ja ciągle dostaję te super promocje, wypełniam koszyk po brzegi a potem wyłączam komputer. Jeżeli jeszcze dwa i trzy razy wypełniam...ewentualnie wersje minimum to czasem ulegam, a jak nie wracam do danego sklepu to mam zakupy z głowy ;:306 Aaa oczywiście nie loguje się, bo wtedy koszyk Ci zostaje ;:306 Zostawiam sobie na wiosnę przyjemność kupowania! Fajnie, że dziewuszki zdrowe ;:4 Miłego wieczoru ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A Ty się zastanawiałaś czy użyjesz łopaty tej zimy ;:173 ;:306
U mnie ledwo poprószyło i już ani śladu po śniegu, za to dzisiaj miałam mżawkę.
Ciekawe co wymyślisz na długie przedpołudnia.
Na pewno będziesz siedziała na forum, ale może też jakieś rękodzieło Cię wciągnie?
Zastanawiam się, co ja bym zrobiła, gdybym miała tyle wolnego czasu?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko, Aniu sama chyba się skuszę :D ja już w tym sklepie kupowałam kilka razy, ostatni raz tej jesieni, ale przy obecnych cenach to można zaszaleć :wink: Póki co mam w koszyku 40 paczek samych tulipanów :lol: Pewnie będę musiała trochę usunąć, bo przecież em się załamie jak to zobaczy ;:306
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kusicielki :lol:
Weszłam tutaj a tu burza mózgów i też zamówiłam. :;230
A tak mi było wygodnie ze świadomością , że już wszystko posadzone. :;230
Ale cóż, skoro dojrzałam jeszcze kilka miejsc do wypełnienia w ogrodzie.
Miłego dnia Ewelinko :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”