Na łące

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Na łące

Post »

Asiu zawsze miałam jagodę kamczacką! w każdym ogrodzie ;:215 Teraz mam z 10 krzaczków wszystkie kupowane i to chyba różne odmiany. Po latach zbieram owoce i robię to co z borówek. Pyszne w cieście, w pierogach a także w jogurcie ;:304 U mnie zwierzęta nie są zainteresowane jagodą ;:185
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ;:167 Uwielbiam jagody kamczackie i inne też. Zresztą czego ja nie lubię jeść :heja . Na dietę przeszłam z dużą ilością warzyw, surowek i zielonych koktajli. Troche późno bo własne warzywa się kończą. Papryki RocotoBrown mam zamiar zrobić w zalewie octowej :twisted: . Ostrawe. Śliweczki :wink:

Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu i takie pestki ciemne mają ;:oj ładne, ale jak ostre ;:oj a w ogóle to nie wiem czy nie mam uczulenia na papryki ;:223 Najpierw jedną rzecz zmieniłam, a teraz nie mam odwagi spróbować papryki :oops: Ty się nie ociągaj tylko jedź i posadź te tulipany ;:306 No i będziesz miała rokitniki...jak będziesz chciała ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu. Dieta warzywna baaardzo zdrowa ale z mięsa całkiem nie rezygnuj :wink: . W każdym razie ja bym nie umiała ;:306 . Marysia ma rację, posadź w końcu te tulipany bo jeszcze trochę i Cię mróz złapie ;:224 . Może i ja kiedyś posadzę sobie takie krzaczki jagody kamczackiej skoro tak zachwalasz. Właściwie to nawet nie wiem jak to to smakuje :oops: . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Faktycznie wyglądają jak śliweczki :wink: na zmianę diety nigdy nie jest za późno, tylko zimową porą trzeba się nieco bardziej pogimnastykować ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Asia, dałam niedawno koleżance dwie papryczki z krzaczka od Ciebie - te Habanero Red - i mówię jej: "Uważaj, dodawaj po odrobinie."
To sobie znalazła przepis na zupę, gdzie było niby dwie ostre papryczki na garnek zupy, no to wrzuciła dwie. A potem nie mogła tej zupy zjeść. No, ciekawe dlaczego... ;:124 Ech...
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Hehehehehe ;:333
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Piszę z opóźnieniem, bo postanowiłam do pracy pójść, żeby czas szybciej płynął do tej wiosny! No i przyśpieszył!

Marysiu, tulipany nadal nie posadzone ale chyba zabiorę i posadzę w donicach na balkonie, przynajmniej te większe cebule (a resztę pod blokiem?), rokitniki chętnie przyjmę, zwłaszcza parkę :), może ten mój wreszcie zaowocuje.

Ewelina, posadź jagody kamczackie, fajne są. Jeżeli chodzi o dietę to z mięska nie zrezygnuję :), warzywa, dużo warzyw i mięsko i ryby i chudy nabiał i schudłam już 7 kilo :tan. Ale czekolada za mną chodzi...

Natalia, masz rację co do gimnastyki. Wreszcie ruszyłam się z domu i ruchu też mam trochę bo kupiłam kartę tylko na jeden tramwaj a jeszcze kilometr mam do przejścia pieszo do biura :heja .

Daria, w pracy opowiadałam o papryczkach, ale boję się zanieść, jeszcze kogoś podkusi zjeść całą... :shock:

Kiwano dojrzewa:), ale w takim stanie tylko na nasiona się nadaje.
Ale na przykład zielone można przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć i nałożyć do środka np sałatki owocowej, ciekawie na talerzu wygląda :)

Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

edit: właśnie przeglądam internet i widzę, że takie żółte też nadziewają sałatkami.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Sezon paprykowy rozpoczęty. Przypadkiem. Ale to natura zdecydowała - z papryczki Trynidad Miruga Scorpion Yellow wyciągałam nasionka do suszenia i okazało się, że mają już kiełki!!! Trzeba było posadzić. Siedem sztuk :D.
Obrazek
Krzaczek matka. Jeszcze dwie papryczki do zerwania.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jak trzeba to trzeba ;:215
U mnie też sezon rozpoczęty, w ziemi mam jedną Bishops Crown, dwie Piquillo i jedną Sweet Bite ;:138
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Asia, widzę że działasz z "ogniem piekielnym". To jedna z najostrzejszych papryczek na świecie ;:oj i nawet jak czytam jej nazwę to mi się robi nieswojo. :wink:
Zużyliśmy nasze ostre papryczki do past paprykowych i jako dodatek do zup, ale te pasty głównie mój M. spożywa. :)

Nie myślisz już o nowym sezonie i może o posadzeniu jakichś kwiatków na swojej łące? ;:109

Będziesz robić rozsadę pomidorów? Bo ja na pewno będę miała jakieś nadprogramowe sadzonki do oddania. Chcę wysiać sporo odmian, co najmniej po dwie sztuki z każdej, bo przecież nie wiadomo jak z kiełkowaniem. Na pewno będą nadwyżki, dla których będzie trzeba znaleźć nowego właściciela. :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu no tak siła wyższa, ja Cię rozumiem :;230 Mam takie nasiona pomidorów, które jedna koleżanka określiła że są nie teges i cały czas bije się z myślą czy nie zrobić próby kiełkowania :? Jak myślisz czy nie jest to konieczne :wink: ;:306 :?:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Asiu. Widzę, że już siejesz a czy z przymusu czy nie to już mało ważne ;:306 . Spodziewam się kolejnego sezonu pełnego ciekawych warzyw u Ciebie ;:108 . Posiej też jakieś fajne kwiatki na łąkę :wink: . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Polecam użyć ostrych papryczek do kimchi :) Ja już trzeci rzut w tym roku robię i zużyłam wszystkie ogrodowe papryczki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”