Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu chyba nie pójdę na grandę po ziemniaczki ;:306
Pewnie już miałaś kiedyś rzepak vis a vis i wiesz, że na pewnym etapie nie pachnie ładnie ;:222
Boże! ile lat muszą róść takie piękne wierzby ;:14
Ja chyba straciłam moje szparagi (te stare), bo przesadzałam w jesieni i w doniczkach małe siewki wychodzą a szparagi milczą ;:145 no trudno trzeba będzie znowu czekać trzy lata :?
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu,
sąsiada masz iście piekielnego.
Zanim zobaczyłam zdjęcie o wyniszczaniu starych wierzb, pomyślałam sobie, ze ten betonowy płot nie jest chyba jednak taki najgorszy.
Patrząc na wyżej wspomniany obrazek tylko się w tym utwierdziłam.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mniszka u mnie pod dostatkiem - mogłabym obdarować całe forum ;:306 Widzę, że wykorzystujesz go w szczytnym celu ;:215
Piękne zdjęcie tęczy ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładnie,ślicznie tam u ciebie.
Wylatkowo piękne ujęci tęczy ;:63 ;:63
Bee śliory,, na działce ich raczej nie miałam.a tu w nowym jest ich pełno.Nie wiem jak moje hosty tutaj bedą rosły :evil:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Tęcza przepiękna ;:138 . Sąsiad faktycznie robi rewolucję ;:oj . ie wiedziałam ,że mniszka można w taki sposób wykorzystać ;:224 poczytam o tym co nie co . Piękna wiosna u Ciebie, już jest co podziwiać. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś, a po co ten sąsiad kupił ziemię na wsi jak drzewa wycina i betonem się otacza ;:202 Toż mógł sobie jakiś apartament w centrum miasta w jakimś mrówkowcu nabyć, też byłby otoczony betonem bez roślin :twisted: A jak sobie wodę do wanny napuści to i oczko by miał ;:306
Tęcza śliczna ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie u Ciebie , ile kolorów drzew. Samymi kolorami liści można pięknie ubarwić :) śliczny domek, ławeczka , piękne widoki ;:138 No no syrop z mniszka będzie na zdrówko ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Te piękności od amorów importuj z grodu, w nowym sezonie potomstwo będzie objadać biedne rośliny ;:224 Iglak był u fryzjera :?: fajnie wygląda ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoje impresjonistyczne zdjęcia (dwie strony wcześniej) urzekające i niebanalne! Takie ujęcia tulipanów oglądam z przyjemnością ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Niestety, nie zaliczam się do tych szczęśliwców celebrujących długi weekend. Byłam w pracy, ale dzień zaliczam do tych udanych, nie ma to jak mała separacja od obowiązków. Ja się nie tyle co stęskniłam ( no, może ciut :wink: ), co zastałam mnóstwo nowych zadań do wykonania i ....czas zleciał. Po pracy szybciutko pojechałam zobaczyć co mają w ofercie lokalni ogrodnicy. Mają, oj mają ;:224 Zakupiłam białe surfinie, oraz różowe w wersji mini. Po powrocie zajęłam się zmianą aranżacji w tarasowych donicach. Stokrotki powędrowały na rabaty. Czas na zmiany :uszy

Krysiu - Jak ja Ci dziękuję za tego posta ;:196 Przedyskutowałam z M i pojechaliśmy do Trójmiasta. Zuza odwiedziła zoo, a ja z przyjemnością po monciaku i molo podreptałam;:108 Tego mi było potrzeba. Naładowaliśmy akumulatory rodzinnie. A Kórnik poczeka, ale tym razem mu nie daruję.

Mati - Burzę miałam, przysięgam ;:172 Ale ona poszła na Grudziądz, więc nie ma co się dziwić, że ominęła okolice Bukowca.
Las posadziłam niedawno, nie pamiętasz :wink: Na serio, to ten kawałek dopiero się rozwija i nabiera mocy co mnie cieszy bardzo, bardzo.

Marysiu - Ja też bym nie poszła na szaber tak mówią w moich pruskich stronach. A rzepak posiano po raz pierwszy, od kiedy mieszkam, popytałam żeby się upewnić. Póki co, kwitnie i pachnie dość znośnie. No, ale znając życie się rozkręci.
Jeśli chodzi o szparagi....ja je po prostu uwielbiam. Cieszę się strasznie, że je mam i dzięki Tobie. Moja mama już po raz kolejny ugotowała dla mnie zupkę szparagową ( stary przepis wydarty od niemieckiej znajomej mojej siostry). Ale muszą być białe szparagi.Boska jest, ja nie lubię zup kremów, na szczęście ta nie jest kremem. Jutro mi mamusia przywiezie. Obiecała swojej córci ;:173 Dodam, że sama jej nigdy nie gotowałam, bo szparagi w rodzinie lubię ja, moja mama i moja siostra. Ale moja siostra jada je z sosem holenderskim, którego ja nie lubię.

Madziu - Nic dodać, nic ująć :( Nowobogacki taki zakupił sobie ziemię wokoło i daje czadu. Szkoda wierzb...szkoda. Na szczęście mój las będzie dość dobrym parawanem, żeby nie widzieć jego poczynań. Oj, jak ja nie lubię ludzi nie szanujących swojego naturalnego, najbliższego otoczenia. Nie rozumiem tej niszczycielskiej działalności.

Monia - Dałam plamę z miodem z mniszka :oops: Wyszedł karmel ..... Muszę powtórzyć, nie odpuszczę.

Aniu - U mnie nie spotykam za dużo ślimaków, ale te, które spotkałam były takie urocze, że musiałam je obfocić :lol:
Może nie będzie tak źle u Ciebie? Szkoda host,,,,lepiej samemu sałatkę z nich zrobić, niż dać ślimakom.

Ewelinko - Spróbuj zrobić miód z mniszka, w mojej wybrednej rodzince zrobił furrorę. Ja muszę jeszcze raz zebrać kwiatki, bo się zaczytałam i ....wyszedł karmel :;230

Zuza - Dokładnie, tak właśnie mógł zrobić. Powoli uczę się z tym żyć. Oby tylko moje drzewka szybko urosły i nie będę musiała oglądać tego spustoszenia. Na szczęście nie jest w stanie wszystkiego kupić :uszy

Karolka - Masz rację, ważne są kolory. Liści też. I dlatego uważam, że ma za mało akcentów z ciemnymi liśćmi. Muszę nad tym głębiej się zastanowić ;:224

Aniu - Iglak to mój debiut z zeszłego roku, szału nie ma, ale wiesz co, nawet źle to nie wygląda. Nie wiem po co posadziłam niektóre thuje, teraz je wykorzystuję do małych fryzjerskich rewolucji :lol: A ślimory pozują jedynie do zdjęcia, zaraz potem zmieniają miejsce pobytu.

Jacku - No nie masz pojęcia jak ja urosłam po Twoim wpisie ;:136 Impresjonizm.,...brzmi dumnie, chociaż nieskromnie się przyznam, że coś niecoś z tego nurtu czerpię ;:173 Łapię uciekające chwile,,,,to chyba o to chodzi?

Becia - Eee tam, nie wierzę, że już kończysz z całowaniem. A może po całowaniu się ze ślimakiem on też w coś się zamieni? Nie tylko to domena żab ;:306

Krysiu Leszczyno, dzięki Tobie ;:196 odwiedziłam moje ukochane miejsca

Obrazek

I nie mogę dalej wklejać zdjęć ;:131 coś się porobiło z hostingiem. Tak więc kochani, z przyczyn technicznych muszę kończyć, może później mi się uda.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu wiosenny ogród w słońcu pięknie pokazałaś. ;:138 Takie ślimaki nawet lubię. :wink: Mniszka tyle wokół, że następny będzie można zrobić, a karmel przecież taki dobry. :) Burza od ciebie dziś przyszła do mnie. ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś, ja też dziś byłam w pracy, do tego po chorobie i nie do końca wyzdrowiona :cry: Dobrze że jutro znów wolne :tan
Wyjazdu do Trójmiasta zazdraszczam i to podwójnie, bo i ja właśnie miałam tam w zeszłym tygodniu wypoczywać a tu choróbsko mnie zmogło i figa z tego była ;:223
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Już jest ok. Czary mary i hokus pokus zrobiłam i mam z powrotem czynny hosting :D

Soniu - Dziękuję ;:196 Nie jestem dobra w kuchni, więc nie bardzo wiem, do czego może się przydać ten karmel :roll:
Jutro kolejne mniszkokosy :lol: Tym razem musi się udać.

Zuza - Fajny tydzień będziemy miały, w środę przecież będzie już prawie weekend :uszy Kuruj się, i hop nad morze. Dla mnie taki spacer po plaży to doładowanie na dłuższy czas. Polecam i na receptę powinni zapisywać, oczywiście refundowaną :D

Zapraszam na małą wirtualną wycieczkę w mój świat.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostałam daturę, czy ja sobie z nią poradzę? Kiedyś miałam, zakwitła pod koniec sezonu i dalej miałam problem z przechowaniem przez zimę.

Obrazek

Zmiany na tarasie jeszcze mało widoczne, ale już mnie cieszą, bo są ;:136

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgoś nasze ulubione pole przywdziewa piękną szatę. ;:224
Aranżacje cieszą oko. ;:215 Też muszę już pomyśleć.
Tulipany obłędne! I stwierdzam jedno: nigdy ich za wiele. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja też lubię szparagi, karczochy i takie różne oryginalne jarzynki więc koniecznie posiej sobie skorzonerę ona może zastąpić w jesieni szparagi! Morze ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”