Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Pashmina pisze:
majka411 pisze:cd.
....
Maja, poszukuje fioletowych niewysokich róż. Czy ta po prawej ma kolor lawendowy, czy różowy ? Jak nazywają się te pięknotki, chodzi mi o te róże po prawej i lewej stronie
Och jak u Ciebie pięknie. Znasz niewysokie róże w kolorze fiolet, lila, które kwitną całe lato ?

Ewa po lewej stronie to Lavender Ice, po prawej Minerva.
L.I. ma kolor bardziej lawendowy , natomiast M. ciemny fiolet. Mam jeszcze Novalisy o pięknym odcieniu fioletu, ale ta róża rośnie do 80 ? 100 cm. Wszystkie te róże mają zmienną kolorystykę kwiatów w zależności od etapu otwarcia kwiatka.
Nie znam innych poza tymi, które mam. Chyba najbardziej L.I. sprostałaby twoje oczekiwanie. ;:333

wanda7 pisze:Cześć Maju
Pokazujesz same piękności, miło pooglądać, a zwłaszcza wszystkie te fiolety i błękity. A już ta niebieściutka ostróżka jest wręcz idealna ;:173

Wandziu dziękuję?. ;:196
Alania spowodowała, że ostróżki zagościły u mnie na dobre. :D
Tak z ciekawości napiszę?. ta o której wspominasz kwitła mi 3 razy w ubiegłym sezonie? ;:173

Kolorki na dzień dobry :wit ? ciąg dalszy zdjęć z tego samego dnia? robione były o różnej porze.
Żar z nieba lał się niemiłosierny. Postanowiłam tymi zdjęciami uchwycić stan róż, pokazać jak reagują na ostre słońce.
Były bardzo dzielne?. sami zobaczcie jak świetnie dawały sobie radę. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, Twoje róże są nienaturalnie piękne i zdrowe. Liście mają jakbyś je nabłyszczala ;:215
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika to jest efekt odbicia światła... :D

cd.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

koniec zdjęć z 3 lipca ;:196 miłego dnia ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko, ach te Twoje cudne róże mogłabym ich fotki oglądać bez końca Obrazek Im więcej zdjęć oglądam, tym bardziej tęsknię do wiosny. Po takiej porannej porcji jestem naładowana energią i mam większy zapał do pracy ;:170

Czy na tym zdjęciu to Dolce Vita?

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Maja, Chippendale posadziłam jesienią, ale potrzebowałam coś niższego i wypatrzyłam właśnie Mary Ann. Na zdjęciach wydawała mi się bardziej różowa dlatego się skusiłam.. Teraz zaczynam się zastanawiać czy to był aby dobry wybór ;:224 Chociaż podobno w każdym ogrodzie róże radzą sobie inaczej ;:173 (będę to sobie powtarzała :lol: )
Eden Rose obłędna ;:167 Mam jeszcze małe pytanko.. czy twoja Minerva rośnie w słońcu? Jak jest z jej przypalaniem płatków i wybarwieniem?? Mam przewidziane dwie miejscówki, na których pasowałaby idealnie - jedna jest w takim lekkim półcieniu (słońce jedynie do około 13) druga ma sporo słońca od południa aż do zachodu słońca. Którą byś poleciła?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju, Ty chyba jesteś czarodziejka, skoro ze zwykłego aparatu potrafisz zrobić tak piękne zdjęcia. Ja, nieuk jeden, nie potrafię namówić swojego, żeby mnie słuchał i zrobił choć w połowie takie cudne fotki. Muszę się zapisać do Ciebie na kurs profesjonalnej fotografii O patyczki się nie martw, coś poradzimy ;:333
Znikam, bo znowu moja lista się wydłuży, kusicielko jedna :wink:
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Maja, dzięki za odpowiedź. Lawender mam w planach i jak zmieszczę to i ta ciemniejszą kupię, podobają mi się. Śliczne masz wszystkie róże. A co u Ciebie kwitnie jak one przekwitają ?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Majeczko zachwycasz różyczkami mogłabym oglądać bez końca i proszę o więcej.Piękne i zadbane rabaty.Dolce Vita u mnie numer jeden.Ile krzaczków masz tej róży?Jaką wysokość i szerokość osiągnęła Rosomane Janon?Gdzie można kupić Infinity?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry ;:196

rikkuu pisze:No nie wiem, czy to tylko efekt odbicia światła na tych liściach. Ja mam podejrzenia podobne do Moniki :lol: Przepiękne róże, wszystkie ;:167 Dziękuję za informacje o Munsted Wood. Jeśli będę miała jeszcze jakieś pytania, to na pewno je zadam

Ula ? ja nie kłamię?. :;230 zaraz wstawię zdjęcia z 6 lipca i sobie popatrz na listeczki.... :lol:

Dorotka dziękuję? ;:196 tak na zdjęciu jest Dolce Vita.

nifredil pisze:Maja, Chippendale posadziłam jesienią, ale potrzebowałam coś niższego i wypatrzyłam właśnie Mary Ann. Na zdjęciach wydawała mi się bardziej różowa dlatego się skusiłam.. Teraz zaczynam się zastanawiać czy to był aby dobry wybór ;:224 Chociaż podobno w każdym ogrodzie róże radzą sobie inaczej ;:173 (będę to sobie powtarzała :lol: )
Eden Rose obłędna ;:167 Mam jeszcze małe pytanko.. czy twoja Minerva rośnie w słońcu? Jak jest z jej przypalaniem płatków i wybarwieniem?? Mam przewidziane dwie miejscówki, na których pasowałaby idealnie - jedna jest w takim lekkim półcieniu (słońce jedynie do około 13) druga ma sporo słońca od południa aż do zachodu słońca. Którą byś poleciła?

Sabinko Mary Ann moim skromnym zdaniem nie dorasta do pięt Chippendale? :D
Jeżeli w tym sezonie po zmianie warunków będzie ładnie rosła i kwitła, to odszczekam ? hau? hau?, to, co napisałam powyżej? ;:306
U mnie niemal wszystkie róże rosną w pełnym słonku? tak mam usytuowana rabatę.
Minerva dawała sobie radę całkiem nieźle, płatki może miała lekko podpalone, ale, tak było prawie na każdej róży. Jeżeli możesz wybrać jej miejsce, to posadź ją na rabacie ze słonkiem do 13-ej.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

daysy pisze:Maju, Ty chyba jesteś czarodziejka, skoro ze zwykłego aparatu potrafisz zrobić tak piękne zdjęcia. Ja, nieuk jeden, nie potrafię namówić swojego, żeby mnie słuchał i zrobił choć w połowie takie cudne fotki. Muszę się zapisać do Ciebie na kurs profesjonalnej fotografii O patyczki się nie martw, coś poradzimy ;:333
Znikam, bo znowu moja lista się wydłuży, kusicielko jedna :wink:

Daysy? hihihi :;230 mówisz żeby się nie martwić patyczkami?. ;:173 ;:196

Pashmina pisze:Maja, dzięki za odpowiedź. Lawender mam w planach i jak zmieszczę to i ta ciemniejszą kupię, podobają mi się. Śliczne masz wszystkie róże. A co u Ciebie kwitnie jak one przekwitają ?

Ewa?. u mnie na rabacie zawsze kwitną róże ? ;:131 cała sztuka doboru polega na tym, żeby dobrać nie tylko kolory kwitów, ale ułożyć nasadzenia tak, żeby okresy kwitnienia poszczególnych odmian były zmienne. Ciekawe w takich nasadzeniach jest to, że w zależności, które róże kwitną masz zupełnie inną kolorystykę na rabacie. Jeszcze znaczenie ma pora kwitnienia ? drugie kwitnienie jest inne kolorystycznie?? itd? ;:108
Mnie kolory na moich rabatkach nie nudzą?. ciągle próbuję to udoskonalić. :D

jonatanka pisze:Majeczko zachwycasz różyczkami mogłabym oglądać bez końca i proszę o więcej.Piękne i zadbane rabaty.Dolce Vita u mnie numer jeden.Ile krzaczków masz tej róży?Jaką wysokość i szerokość osiągnęła Rosomane Janon?Gdzie można kupić Infinity?

Asiu?. mam tylko jeden krzak Dolce Vita. Rosomane Janon w pierwszym sezonie była niskim zwartym krzaczkiem?. ok. 40 - 60 cm. Więcej o niej powiem dopiero po tym sezonie.
Infinity kupiłam w okolicznym sklepie ogrodniczym. To jest róża miniaturka sprzedawana w doniczkach. :D

Pięknie przyspało śniegiem?. ;:118 oczu nie mogę oderwać od tej bialutkiej kołderki? :D
Zanim nadejdzie czas przedwiośnia?. przesyłam kolejne zdjęcia ? tym razem z 6 lipca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196 miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Majeczko trochę się przeraziłam po przeczytaniu, że Ty masz tam tylko jeden krzaczek Dolce Vity. ;:oj Zamówiłam dwa, bo na stronie F wyczyłam, że osiąga 0,4-0,6. Byłam więc pewna, że Ty masz tam co najmniej dwie sztuki. Hah! No to teraz muszę kombinować.
Powiedz proszę jaka ona jest u Ciebie?
Festiwal różany serwujesz nam oczywiście wyśmienity. Obrazek

I co to za róża na ostatnim zdjęciu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”