Dorotko - białe kwiaty lubię od zawsze

Pierwsza białą rabatkę zrobiłam sobie na poprzedniej działce dobre 20 lat temu.
Ta biała trzykrotka to...niespodzianka. Wysiała się sama pod płotem i okazało się, że jest biała. roślina mateczna kwitnie w kolorze wrzosowym
Elu - nasze ogrody tak mają, że z roku na rok rabaty wyglądają inaczej...i masz rację piękna jest ta zmienność i nieprzewidywalność.
Bardzo się cieszę, że zakwitły u Was te bodziszki. U mnie bardzo źle przezimowały i ledwo zipią. Żaden nie zakwitł....
Dla Ciebie - urocze maczki
Izabelo - nic mi nie wiadomo o jadalnych właściwościach Alchytmista. Masz rację, że jest fantastyczna. Ja ją pokochałam przed laty od pierwszego wejrzenia, była dla mnie zjawiskiem i objawieniem.
Lucynko - odmian irysów syberyjskich jest bardzo dużo. No i dobrze, bo mogę sobie co roku coś dokupić

W ogrodzie wyglądają pięknie - jak motyle!
Dla Ciebie prawdziwy motylek, który pierwszy raz pojawił się na mojej działce, nigdy wcześniej takiego nie widziałam

znalazłam jego nazwę - to Mieniak strużnik
Ewelinko - staram się jak mogę

Ogród nie jest tak bujny jak bym chciała. To prze moją słabą glebę. Ale karmię te moje roślinki jak mogę. Latam z konewką i podlewam gnojówką, podsypuję kompostem itp....
Ja podziwiam to co Ty osiągnęłaś w swoim ogrodzie w tak krótkim czasie!
Dla Ciebie uroczy irysek holenderski, szkoda że u mnie one zachowują się jak rośliny jednoroczne i w kolejnych latach wypuszczają tylko listki....
Kasiu - Masz rację, własnie taka jest historia tej róży. Iceberg mnie zadziwia - nawałnice z minionego weekendu przeżyła prawie bez uszczerbku. Kwiaty wcale nie ucierpiały z wyjątkiem kilku tych, które i tak już przekwitały. Biedna Mary Rose straciła dosłownie wszystkie płatki i zostały tylko kikuty

Dobrze, że zdążyłam zrobić jej zdjęcia....
Napisałaś -
Wejście na posesję Francja elegancja
.
To nie jest wejście na posesję tylko część Białej Rabatki