Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Pospacerowałam wśród Twojej pięknej majowej zieleni. :tan U mnie susza, zieleń pomału traci kolor. Ale właśnie zaczyna grzmieć, może coś poleje.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu u Ciebie piękna zieleń, a u mnie susza. Przed chwilą powiało, zabrzmiało i........spadło ciut mokrego, ale mało. :? Krzewuszkom takim już starszym po kwitnieniu dobrze jest wyciąć stare pędy. Ładnie się wtedy rozrosnie.
Swoje też nie zawsze tnę, ale czasami warto.
:D :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,gdzie tam mój ogród wyplewiony ,w niektórych miejscach trawsko rośnie zabójcze,a pod rośliny do sadzenia nie mam przygotowanego miejsca i tu jest problem ,bo nie bardzo dam radę ryć ,a mam przerobić jedną rabatę i posadzić tam hortensje,a tak naprawdę to co ja nie mam jeszcze zrobić ,zawsze mi sie marzy doprowadzić ogród do perfekcji,ale to nie jest możliwe,bo zawsze mi brakuje czasu,moje 3 uczennice z pracy zdają w środę egzaminy i też musimy więcej czasu ze sobą spędzić ,dzisiaj zawiozłam je do biura rachunkowego,żeby poćwiczyły pisanie faktur i innych różności i tak ciągle coś wypada,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Podziwiam Twój ogród , wijącą się ścieżkę i soczystą zieleń - pięknie ;:180
Cudowne zdjęcie nieba ;:333
Kosmosy i u mnie nie wzeszły ani te wysiane ani same się nie wysiały - a zawsze tyle ich miałam :(
Cieplutko i serdecznie pozdrawiam i życzę zdrówka ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko mam dwie starsze krzewuszki. Jedna szaleje i tą tniemy bezlitośnie, bo zarasta grill, druga z ciemnymi listkami rośnie powoli i to co wycinam na rozmnożenie wystarczy, a czasem aż nadto. Pozostałe to młode egzemplarze i wcale sie tak nie rozrastają, inne krzewy bardziej np. żylistek, pęcherznica czy heptakodium ;:224 Ja posiałam siarkowego kosmosa od Gosi i czekam czy coś wyrośnie :D

Marysiu może więcej Ci polało niż u Ewy, u mnie zieleń owszem ale wystarczy kilka dni bez deszczu i już będę latać z wężem ;:oj

Martusiu nie masz grządki to gorzej ;:222 czytam że kolejne trzy dziewczyny puszczasz w świat czyli praca! a weź pod uwagę, że zbliża się okres urlopów czyli zastępstwa i dopiero wtedy czasu nie będzie :wink: Ja mam podobne marzenia o idealnym ogrodzie, a jest jak jest ;:174 Dobrego dnia, w którym praca sama się wykonuje ;:196

Tereniu witaj! ;:196
Ty też biedaczko zapracowana do granic, a w dodatku walczysz ze ślimakami. Kiedy ruszasz na objazdy o podepczesz tą moją ścieżkę ;:306 Coś dziwnego z kosmosami ;:131
Serdeczności ślę ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu czyżbyś nie miała ode mnie powiadomień? :wit , piękna majowa zieleń, szkoda, że już maj się skończył, najpiękniejszy miesiąc w roku ;:108
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu ;:4 nie smuć się. Życie jakie jest nie mamy wpływu, czasem z prądem , czasem pod prąd i jakoś mijają złe chwile.
Za to na ogród mamy wpływ , a Twój jest wyjątkowo ładny i kolorowy. ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Marysiu znowu jakieś 10 stron do tyłu ;:306 . Piękną masz zieleń i pięknie wszystko kwitnie. Krzewuszki jak tak Ci się rozrastają to trzymaj jakiś odrost dla mnie, nie wycinaj ;:14 . Bardzo mnie zaciekawił Twój żarnowiec- dobrze zrozumiałam on jest z nasionka? ;:oj i ile lat u Ciebie siedzi.
A domek słodki, mi nikt takich prezentów nie robi ;:145 , ja bym sama się nabrała :;230 . Boski, chyba sama taki zrobię. Buziaczki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie wysiało się parę kosmosów z ubiegłego roku na ścieżce więc je przesadziłam w docelowe .Ciekawe jednak czy coś z nich będzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Upał i letnia pogoda, ale ja się zawzięłam i wyrywam chwasty :D Odkąd się zrobiło ciepło kwiaty rozkwitają i niestety szybko przekwitają. Jak było zimno kwiat maku trzy dni cieszył oczy a jak jest gorąco w jednym dniu się rozwija i opada ;:oj

Iwonko w rzeczy samej i od razu pobiegłam do Ciebie ;:196 Dziękuję, że napisałaś ;:168

Julciu to są takie chwile bezsilności i masz rację, że nie mamy na nie wpływu ;:168 Ogród za to pozwala odetchnąć, nacieszyć oczy i uspokoić skołatane serducho ;:196

Dorotko krzewuszki rozmnażam z patyczków, jak tylko masz chęć w styczniu czy lutym poślę Ci patyki i ukorzenisz sobie krzewuszki i nie tylko :lol: Nie wycinam odrostów tylko przycinam długaśne gałęzie, bo trochę przeszkadzają :D
Żarnowiec posiałam jakieś 5 może 6 lat temu a rok temu wycięłam najstarsze gałęzie bo były bardzo grube i zdrewniałe ;:oj Cieszę się że domek się spodobał, bo przysłany został z serca :D

Jadziu u mnie chyba też się coś wysiało, tylko nie wiem czy to czarnuszka czy kosmosy :;230
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu :wit zapodałaś cudowne zdjęcia, soczystość zieleni niesamowita ;:oj u mnie już wyblakła :( susza robi swoje.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu - wpadłam, poczytałam, wypadam.
Pędzi Twój wątek jak szalony. Jednak staram się być na bieżąco. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu ;:168 kolejny suchy rok? ;:oj pamiętam jeszcze ubiegły kiedy ciągle życzyłyśmy Ci deszczu i znowu się zaczyna ;:185 U nas upały i też już widzę twardą glinę i część małych siewek przepadła :wink:

Lucynko Ty też pędzisz :;230 dokąd tak ?

Zakwitła pierwsza róża Agnes, chociaż nie bujam bo pierwsze kwitną róże do ucierania i obsypane są pączkami

Obrazek

Obrazek

Buchnęło makami, ale szybko przekwitają w upale

Obrazek

zakwitł czarny chaber

Obrazek

ślicznie rozrosły się ostrogowce

Obrazek

zakwitną moje siane szarotki, bardzo mnie cieszą ;:138

Obrazek

i oczywiście irysy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Po takiej serii kwiecia sny będą kolorowe i pachnące.
Już róże....zaczyna się ;:138
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Jakie wszystko ładne, wesołe.
Marysiu, mam wrażenie że tak jak przedwiośnie ciągnie się jak guma tak potem czas leeeeeciiiii ;:oj
I już mamy maki, chabry, zaraz pierwsze zboża potem ziemniaki i znów to białe g... spadnie z nieba ;:306

A tymczasem u Ciebie piękna żółta róża kłoci się o pierwszeństwo z różowymi, chaber w czarnym kolorze pyszni się jak książę a skromne ostrogowce przecierają szlaki szlachetnym szarotkom by w swoim czasie wypadły pięknie jak nastolatki na pierwszym balu :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”