Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Marlenko i po bólu , super że już masz wszystko za sobą. ;:333
Teraz możesz na spokojnie zabrać się za ogrodowanie...
Na zdjęciach pięknie wyszłyście.Miło cię zobaczyć , córeczkę twoją również.
Takie przeżycia zawsze powodują że w oku matki zakręci się łezka...Miałam to samo... ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko jakże miło zobaczyć Twą śliczną buźkę i córcię też! ;:134
Cieszę się, że komunia już za Wami i wszystko się udało. Mam nadzieję, że teraz będziesz mieć więcej czasu dla działki i dla nas. :wink:
;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ważna uroczystość!
A na działce wszyściutko powoli nadrobisz. Ja, mimo, że mam ogród pod domem, ze względu na pracę mam duże zaległości, zwłaszcza w chwaściorach ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No Marlena, to teraz czas wyskoczyć z tej ślicznej bielutkiej kiecki, wciągnąć ciuchy robocze i wio na rabaty chwaściory rwać ;:306
A tak serio to ślicznie wyglądałaś, a podobno nie powinno się wyglądać ładniej od panny młodej... tfu tfu co ja gadam przecie to nie ta uroczystość ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie Kochani :wit

Weekend rozpieścił nas pogodą i nie żałował ;:3 Każdą wolną chwilę spędzałam na działce. W piątek wypieliłam rabatę różaną, rany, ileż chwastów na niej było. W sobotę od rana pojechałam na giełdę kwiatową, nabyłam 4 fuksje, dwie petunie białe wiszące, oraz jedną ciemny fiolet z białą otoczką. Do tego kilka pelargonii. Po południu mieliśmy gości a w niedzielę ruszyłam na kolejne pielenie, tym razem malin. Przyznam, że napracowałam sie solidnie ale mi rodzaj zmęczenia, który bardzo lubię.

Nie lubię za to szkodników. Część róż ma zjedzone pączki ;:145 Na wiciokrzewie jest mszyca. Wczoraj wypsikałam dwie butelki środków ochronnych, mam nadzieję, że to pomoże.

A teraz zagwozdka. Moja zeszłoroczna, pienna, czerwona róża na którą tak narzekałam i nie wysadziłam jej do ogrodu postanowiła zrobić mi niespodziankę i wypuściła boczny pęd na którym zakwitła na różowo w dodatku pachnąc niebiańsko ;:oj ;:138 :D Może jesteście w stanie rozpoznać, co to za odmiana?

Obrazek

Obrazek

A tu widać jak wygląda całość

Obrazek

......................................................................................................

_oleander_ dziękuję za miłe słowa ;:196 Teraz powoli nadrabiam zaległości :wink:

aneczka1979 również dziękuję. Stres był wielki, masa przygotowań a teraz pora na relaks. W środę wyjeżdżamy nad morze pooddychać świeżym powietrzem, przy okazji ładując akumulatory.

takasobie u mnie chwastów cała masa była. Nigdy jeszcze nie miałam tak zapuszczonej działki. Na szczęści kilka godzin pielenia i od razu ładniej się zrobiło.

sweetdaisy tak też właśnie zrobiłam. Co tam, że niedziela, ja na kolanach dwie godziny pieliłam - koniec z lansowaniem :;230
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Marlena, a zobacz tutaj różę smooth ballerina http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=486 i tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=943
Co prawda moja ma bardziej jasny środek, ale płatki takie same maziate.

A ten boczny pęd to na pewno poniżej szczepienia z podkładki wylazł ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nie wiem, co to może być, ale masz miłą niespodziankę! ;:215
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Marlenko jaka piękna ta róża ;:oj Takie niespodzianki to ja lubię ;:108
U mnie co roku na wiciokrzewie było mnóstwo mszyc, w tym roku opryskałam profilaktycznie substralem 2w1 i póki co (odpukać) na razie spokój ;:134
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko miło poznać dwie piękne kobiety. ;:168 Świetnie, że uroczystość przebiegła spokojnie. Róża zrobiła ci wyjątkową niespodziankę, tyle kwiatów będzie. ;:oj Niestety nie pomogę, bo nie znam się na różach. Miłego odpoczywania w słońcu. :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Zuza to raczej nie ona, mimo, że płateczki rzeczywiście maziate. Poszukam jeszcze, może trafię, z chęcią kupiłabym jeszcze jedną, bo pachnie naprawdę zjawiskowo ;:224 Pęd wylazł dużo poniżej szczepienia - swoją drogą, jak to możliwe ;:173

takasobie niespodzianka mega fajna i pachnąca na cały balkon. I pomyśleć, że wiosną chciałam ją wywieźć do babci ;:306

clem3 Mój wiciokrzew póki co mszyca omijała a w tym roku szok, cały oblepiony robalami. Ja w tym roku przez to całe komunijne zamieszanie trochę zaniedbałam opryski. A teraz strasznie tego żałuję, mszyca to nic, dwie róże caluteńkie objedzone z pąków. Ustaliłam już winowajcę, to paskudna bruzdownica ;:223 W niedzielę psikałam ja szalona, wczoraj powtórzyłam oprysk, dziś jadę dokupić chemii. To takie niesprawiedliwe ;:185

cyma2704 dziękuję za miłe słowa ;:196

..........................................................................................................................

Jak już pisałam powyżej, jestem strasznie zła na siebie i na robale ;:145 Za brak czasu na opryski. Na działkę wpadałam tylko na sekundę a robalom w to graj, panoszyły się na całego ;:222 Dwie różyczki mają całkowicie pożarte pąki, pozostałe jakoś dały radę, choć widać ślady żerowania. Wypsikałam co miałam i dziś jeszcze dokupię opryski, nie dam się ;:163 Ale przykro to widok dla oka i ;:167 No nic to, zobaczymy jak będzie dalej.

Wczoraj podlewałam ile się dało, gdyż sucho strasznie. Troszkę się martwię tym moim wyjazdem nad morze, czy aby roślinki dadzą sobie same radę. Dziś podejdę do mojej sąsiadki, może by tak wpadła i podlała mi to i owo ....

A teraz obiecane fotki z działki - w końcu zabrałam ze sobą coś co robi zdjęcia :lol:

Tak prezentuje się moja pergola (proszę, udajcie, że nie widzicie tego paskudnego betonu - wciąż nie mam pomysłu co z nim zrobić, aby było ładnie i tanio )

Obrazek

A to moje fuksjany - od zeszłego roku ubóstwiam je
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I pozostałe sobotnie nabytki ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I takie tam ....

Może tego nie widać na zdjęciu, ale winogron ma już owoce "na dachu", już nie mogę sie doczekać chwili, gdy kaskadami będą wisiały nam nad głowami ;:65 ;:65 ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udanego dnia dla Was Kochani :wit
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A to robale! Koniecznie wywołaj im wojnę. ;:134
Nie ma się co dziwić jak wyczuły że jesteś zajęta pofolgowały sobie. Miałas ważniejsze sprawy na głowie.. ;:108

Co do betonu to są w obi czy prak....takie kwadraty drewniane na sztuki. Można wyłożyć drewnianą podłogą. Ale to wszystko koszty... ;:173
Buziaki zostawiam i miłego dnia życzę. ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

_oleander_, ja u Ciebie a Ty u mnie - idealne zgranie w czasie ;:162
Widziałam te podesty, niestety szukam czegoś ciut tańszego, bo szkoda mi aż tyle wydawać na ROD, wolę wydać na roślinki :;230
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Marlenko no niestety nie zawsze możemy poświęcić tyle czasu na ogród ile byśmy chcieli. Mam nadzieję, że szybko wygrasz tę wojnę :uszy
Na ile jedziecie nad morze? Fajnie ci, mnie też by się przydał taki reset ;:224
Co tam trochę betonu jak nad nim taka piękna pergola ;:215 Kupowaliście gotową, czy sami robiliście? Zdradzisz ile takie cudo? Świetny ten stojaczek z pelargoniami ;:173
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Małgoś, nad morze jedziemy tylko na przedłużony weekend (czwartek - niedziela), za dużo urlopu wybrałam na komunię i nie mogę sobie pozwolić na więcej. I prawda jest taka, że już nie mogę się doczekać ;:65
Pergolę zamawialiśmy (na priv :) )
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marlenko a jakbys tam rozłożyła sztuczną trawę w rolce?j ;:173
Widzisz szukałysmy się po wątkach, na drugi raz trzeba się zapowiedzieć bo inaczej właścicieli się nie zastanie . ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”