Zuza to raczej nie ona, mimo, że płateczki rzeczywiście maziate. Poszukam jeszcze, może trafię, z chęcią kupiłabym jeszcze jedną, bo pachnie naprawdę zjawiskowo

Pęd wylazł dużo poniżej szczepienia - swoją drogą, jak to możliwe
takasobie niespodzianka mega fajna i pachnąca na cały balkon. I pomyśleć, że wiosną chciałam ją wywieźć do babci
clem3 Mój wiciokrzew póki co mszyca omijała a w tym roku szok, cały oblepiony robalami. Ja w tym roku przez to całe komunijne zamieszanie trochę zaniedbałam opryski. A teraz strasznie tego żałuję, mszyca to nic, dwie róże caluteńkie objedzone z pąków. Ustaliłam już winowajcę, to paskudna bruzdownica

W niedzielę psikałam ja szalona, wczoraj powtórzyłam oprysk, dziś jadę dokupić chemii. To takie niesprawiedliwe
cyma2704 dziękuję za miłe słowa
..........................................................................................................................
Jak już pisałam powyżej, jestem strasznie zła na siebie i na robale

Za brak czasu na opryski. Na działkę wpadałam tylko na sekundę a robalom w to graj, panoszyły się na całego

Dwie różyczki mają całkowicie pożarte pąki, pozostałe jakoś dały radę, choć widać ślady żerowania. Wypsikałam co miałam i dziś jeszcze dokupię opryski, nie dam się

Ale przykro to widok dla oka i

No nic to, zobaczymy jak będzie dalej.
Wczoraj podlewałam ile się dało, gdyż sucho strasznie. Troszkę się martwię tym moim wyjazdem nad morze, czy aby roślinki dadzą sobie same radę. Dziś podejdę do mojej sąsiadki, może by tak wpadła i podlała mi to i owo ....
A teraz obiecane fotki z działki - w końcu zabrałam ze sobą coś co robi zdjęcia
Tak prezentuje się moja pergola (proszę, udajcie, że nie widzicie tego paskudnego betonu - wciąż nie mam pomysłu co z nim zrobić, aby było ładnie i tanio )
A to moje fuksjany - od zeszłego roku ubóstwiam je
I pozostałe sobotnie nabytki
I takie tam ....
Może tego nie widać na zdjęciu, ale winogron ma już owoce "na dachu", już nie mogę sie doczekać chwili, gdy kaskadami będą wisiały nam nad głowami
Udanego dnia dla Was Kochani