Ale z czym zgodna? Czy wiadomo coś o jej rodowodzie?
Mam watpliwości, ponieważ oprócz Twojej hodowli Stanislaw, nikt nie podaje takiej nazwy!
I mam wątpliwości co do pisowni: Silver Vedding? "Vedding"??? Ja wiem, że licentia poetica ale nie ma takiego wyrazu vedding, jest WEDDING!!! Więc jak???
Chodziło mi o zgodność fotki z nazwą. Tą odmianę mam już 30 lat i nawet nie wiem skąd pochodzi.
Jeśli - to hodowla jest zwierzątek a uprawa roślinek.
Pozdrawiam. Lipień
Zgadza się, przepraszm za błąd To tak z rozpędu...
Co nie zmienia faktu, że nadal nie ma potwierdzenia nazwy tej dalii. Mam trop, ale i tak wskazuje na poważny błąd w pisowni...
Grzegorzu
Z Danii otrzymałem zamówienie na 10 kłaczy CHOI CHOI - ja nie zrealizuje, bo bo dla mnie mało. Odeśle list a Ty możesz zaproponować wymianę.
Pozdrawiam Lipień
Lipien pisze:Grzegorzu
Z Danii otrzymałem zamówienie na 10 kłaczy CHOI CHOI - ja nie zrealizuje, bo bo dla mnie mało. Odeśle list a Ty możesz zaproponować wymianę.
Pozdrawiam Lipień
Powiem szczerze odm Cho-hi mam dopiero drugi rok i nie zrobię z niej 10 sadzonek tym bardziej że w poprzednim sezonie podzieliłem dla swoich sympatyków, a w tym sezonie mam już obiecane komuś.Druga sprawa przesyłka zwykła 2 kg do Danii to koszt ok.60 zł nie wspomnę o przesyłce priorytetowej.Nie sądzę ażeby mieli coś tak wyjątkowego na wymianę niż Pana kolekcja
Witam Wiosennie
Majowy weekend pokrzyżował nie tylko moje plany ,ale podejrzewam i innych naszych forumowiczów .
Niestety nie udało mi się posadzić do gruntu jeszcze mojej kolekcji dalii.
Posiadam niewielkie nadwyżki dla osób które nie załapały się u Pana S.Lipienia.A większa część mojej kolekcji pochodzi od niego.
W wątku sprzedam zamieściłem krótką informację na ten temat. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5&start=28
Kilka fotek z poprzednich lat.
Grzegorzu!...serdecznie dziękuję za wspaniałe,dorodne okazy dalii. Jestem mile zaskoczona ...super opisane...dziękuję od
Dziś już wiem/ jak w znanej piosence/....będę powiększała kolekcję z Twojej uprawy
Pozdrawiam cieplutko!
Zgodnie z umową dostarczam Ci zdjęcie rozkwitniętego Pee Gee, a Mel,s Evening Sunset jednak nie dała rady i jeżeli będzie taka możliwość chciałbym zamówić
W sobotę i niedzielę w Mysłowicach w Hotelu Trojak z okazji XX lecia Katowickiego Holdingu Węglowego odbyła się przepiękna międzynarodowa wystawa.
Było ok.350 odm Dalii ok.500 odm mieczyków jak nie więcej .Ponad 20 kompozycji kwiatowych Szkoda że wystawa bardzo mało rozpropagowana przez media mimo iż wystawę zaszczyciła Pani minister Elżbieta Bieńkowska, która była fundatorką kilku pucharów za najpiękniejsze kwiaty.