Moje kwiatki-moja miłość-iwek
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiatki-moja miłość-iwek
Iwonko, pelargonie to i nie moja działka, ale bardzo ładną kompozycję stworzyłaś. Niech zdrowo rosną!
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonka ale masz zbiory
I ta kolekcja pelargonii też super, zwłaszcza ta o kolorowych liściach, taka to mogłaby nawet nie kwitnąć
Ktoś mi ostatnio wspomniał, że można doniczkę w domu przezimować, na wiosnę ciachnąć kilka pędów, ukorzenić i z nich wiosną znów są pelargonie, ja wcześniej jesienią wyrzucałam i wiosną kupowałam nowe, ale spróbowałabym tak ukorzenić w tym roku.

Ktoś mi ostatnio wspomniał, że można doniczkę w domu przezimować, na wiosnę ciachnąć kilka pędów, ukorzenić i z nich wiosną znów są pelargonie, ja wcześniej jesienią wyrzucałam i wiosną kupowałam nowe, ale spróbowałabym tak ukorzenić w tym roku.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
onectina Lucynko dziękuję
Kriss1515 Krystianie dziękuję,fuksje mam niestety takie ,zwisających nie mam gdzie postawić,ale za to Ty masz śliczne
wisnia879 Monisiu dziękuję
begonię z roku na rok mam zimuje dobrze i ładnie kwitnie
Zenia Zeniu trzymaj kciuki bym nie pożałowała ,że pelargonie ukorzeniam w perlicie
piasek pustyni Żanetko wiem ,że to nie Twoja bajka ,i ja nie znam Twoich niektórych roślinek ,ale właśnie sztuka mieć te które się kocha i cenić to ktoś pasjonuje się zupełnie innymi roślinkami
Aguss85 Agusiu ja ani jednej pelargonii w tym roku nie kupiłam ,jeśli już to kupiłam od kolegi na forum kilka gałązek do ukorzenienia i tak się bawię,w tej chwili mam 13 nowych gałązek pelargonii do ukorzenienia trzymaj kciuki,i zachęcam Cię do rozmnażania samemu pelasiek
sierpień jest idealnym miesiącem do ukorzeniania 

Kriss1515 Krystianie dziękuję,fuksje mam niestety takie ,zwisających nie mam gdzie postawić,ale za to Ty masz śliczne

wisnia879 Monisiu dziękuję

Zenia Zeniu trzymaj kciuki bym nie pożałowała ,że pelargonie ukorzeniam w perlicie

piasek pustyni Żanetko wiem ,że to nie Twoja bajka ,i ja nie znam Twoich niektórych roślinek ,ale właśnie sztuka mieć te które się kocha i cenić to ktoś pasjonuje się zupełnie innymi roślinkami

Aguss85 Agusiu ja ani jednej pelargonii w tym roku nie kupiłam ,jeśli już to kupiłam od kolegi na forum kilka gałązek do ukorzenienia i tak się bawię,w tej chwili mam 13 nowych gałązek pelargonii do ukorzenienia trzymaj kciuki,i zachęcam Cię do rozmnażania samemu pelasiek

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Brawo za takie zbiory.Swoje to zawsze bardzo cieszą!!
Ale masz ładne kolorki dalijek
I pelargonki ciekawe,ładniutkie
Ale masz ładne kolorki dalijek

I pelargonki ciekawe,ładniutkie

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
O to dobrze, że piszesz, to chyba oskubię te moje, chciałabym skrzyneczki na tarasie z pelargoniami postawić 

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- iwek
anabuko Aniu dziękuję,dalie mam od pana Lipienia
Aguss85 Aguś pewnie rób szczepki jak masz przez zimę przechować na parapecie nawet w garażu byleby nie przemarzły.Możesz również tegoroczne pelaśki przezimować według mnie nawet piękniej kwitną w drugim roku tylko są wyższe,ja te pelargonie jednoroczne wsadzam do skrzynek a w następnym roku po przezimowaniu wsadzam do wyższych doniczek bo są wyższe ,a w skrzynkach by mi się waliły

Aguss85 Aguś pewnie rób szczepki jak masz przez zimę przechować na parapecie nawet w garażu byleby nie przemarzły.Możesz również tegoroczne pelaśki przezimować według mnie nawet piękniej kwitną w drugim roku tylko są wyższe,ja te pelargonie jednoroczne wsadzam do skrzynek a w następnym roku po przezimowaniu wsadzam do wyższych doniczek bo są wyższe ,a w skrzynkach by mi się waliły

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
O jakie piękne dalie, zwłaszcza te dwubarwne
I pelargonie takie sliczne, różnokolorowe, podziwiam 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Iwonko... szkoda że nie mam w domu miejsca na skrzyneczki itp.
Mamy sierpień, dobra pora na ukorzenianie pelargonii.
Ja zmuszona jestem inaczej ale też efekty dobre. Z każdego kolorku , całą doniczkę z pelargonią do domku na zimowanie. Koniec zimy zaczynam ukorzenianie. W tym roku tak mi się udało. Mam swoje.
Pozdrawiam. 

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Jak u ciebie ładnie - tylko leżak i się relaksować! Begonia niesamowicie się rozrosła, to jedna sadzonka?
Lantana bardzo gęsta, no i dalie
zwłaszcza ta trzecia (pierwsza różowa) jest super, ona jest z tych wyższych pewnie?
Lantana bardzo gęsta, no i dalie

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
To chyba i ja w końcu skuszę się i kupię dalie u pana Lipienia.
- iwek
clem3 Małgosiu dziękuję Ci bardzo
Zenia Zeniu kochana moja babcia w ten sam sposób przechowywała duże okazy pelasiek na parapetach i potem na wiosnę je rozmnażała,ja nie mam miejsca na duże pelargonie na parapetach
Malachitak Dorotko ja nawet leżaka nie mam ,ale mam huśtawkę na której coraz rzadziej siadam
lantana jest u mnie pierwszy rok,a dalie oprócz żółtych mam wysokie
anabuko1 Aniu ja polecam dalie od pana Lipienia,zamówisz sobie jak wystawi ofertę na swoim wątku ,a ofertę ma bogatą

Zenia Zeniu kochana moja babcia w ten sam sposób przechowywała duże okazy pelasiek na parapetach i potem na wiosnę je rozmnażała,ja nie mam miejsca na duże pelargonie na parapetach

Malachitak Dorotko ja nawet leżaka nie mam ,ale mam huśtawkę na której coraz rzadziej siadam

anabuko1 Aniu ja polecam dalie od pana Lipienia,zamówisz sobie jak wystawi ofertę na swoim wątku ,a ofertę ma bogatą

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Ta begonia w doniczce to wygląda tak, jak byś przed zrobieniem fotki upchała kwiaty między liście, no iście boska jest
a o daliach nie pisze, bo na oczy mi padło 

Iwonka pięknie u was w ogrodzie- pelargonia biała postrzępiona cudo. Super,że tyle kolorowych pięknych kwiatów kwitnie na raz. 

-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
Bardzo ładne odmiany pelargonii, dalii i oczywiście lantana tez wpadła mi w oko już u Ani. Ja się chyba zimuje prawda?
- iwek
Witam wszystkich serdecznie
O jak mnie dawno w wątku nie było,Wasze wątki też zaniedbałam choć jestem na forum aktywna.Niestety paskudne choróbsko nawiedziło nasz dom,a jak pewnie wiecie gdy choruje jeden domownik choruje cały dom
Mam nadzieję ,że wygraliśmy wojnę,a nie bitwę.Wracam do Was kochani i mam nadzieję,że wybaczycie mi moje zaniedbania.Przedstawiam Wam moje hoje niektóre zaszalały ze wzrostem inne nieśmiało zastanawiają się czy rosnąć

I dla kolorku hippeastrum Apple Blossom

I dla kolorku hippeastrum Apple Blossom

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki