Elizabetka po śląsku nr 7
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Elizabetka po śląsku nr 7
Widza Eluś
,że i Twoja Hanusia już zakwitła.Niebieskości w postaci przegorzanów cudne a moje wykiełkowane słoneczniki pożarły ślimory a tyla po zimie ich wyrosło oczywiście słoneczników

Imienniczko moja,
róże mnie powaliły.
Jakie piękne okazy i rozrośnięte już takie.
Jacques Cartier też mam, lae dopiero pierwszy rok i kwitła bardzo krótko i paroma kwiatkami .
Powiedz mi Elżbietko jak to u Ciebie z jej kwitnieniem jest, ile kwitnie?
Zastanawiam się czy jej nie przesadzić w inne miejsce bo jest na frontowym ogródku i jeśli nie kwitnie cały sezon to szkoda dla niej reprezentacyjnego miejsca, choć śliczna jest.
Przegorzany też mam, ale u mnie to jeszcze paki zielone, ale owady ładnie będą przyciągały jak rozkwitną.
A co to za piękna lilia w cętki, czy przeoczyłam nazwę odmiany?
Śliczny ten Twój ogród różany, zazdroszczę takich widoków.
Słoneczniki też pięknie wyglądają pod słońce.
Lato wszędzie. 

Jakie piękne okazy i rozrośnięte już takie.
Jacques Cartier też mam, lae dopiero pierwszy rok i kwitła bardzo krótko i paroma kwiatkami .
Powiedz mi Elżbietko jak to u Ciebie z jej kwitnieniem jest, ile kwitnie?
Zastanawiam się czy jej nie przesadzić w inne miejsce bo jest na frontowym ogródku i jeśli nie kwitnie cały sezon to szkoda dla niej reprezentacyjnego miejsca, choć śliczna jest.
Przegorzany też mam, ale u mnie to jeszcze paki zielone, ale owady ładnie będą przyciągały jak rozkwitną.
A co to za piękna lilia w cętki, czy przeoczyłam nazwę odmiany?
Śliczny ten Twój ogród różany, zazdroszczę takich widoków.

Słoneczniki też pięknie wyglądają pod słońce.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadzinko
druga też zakwitła. Czyli jest nadzieją, że lilijki nie zaginą.
Nasionka zbierajmy.
Elusia (dziewczyny tak się do mnie zwracają i dziwnie tak samo do kogoś się zwracać
) fanie, ze zajrzałaś.
Kochana co tam róże teraz pomidory maja branie.
Jacuś jest piękny ale chowa te swoje śliczne kwiatki przed naszym wzrokiem. Już oczywiście przekwitł a czy zakwitnie ..pewnie tak, na to liczę. Wszystko zależy od pogody a na to nie mamy wpływu. Na pewno są bardziej okazałe róże ale wszystko zależy ile masz miejsca i czy to ma być pnąca czy krzaczasta.
Przegorzan jest naprawdę piękny no i ten niebieski kolor tak bardzo potrzeby w ogrodzie zwłaszcza, że zaczynają kwitnąć lilie a wśród nich niebieskości nie uświadczysz.
Lilijka w cętki to prezent od Hanka1 śliczna Hanusia jak ją nazywamy. Póki co zbieramy nasionka i pielęgnujemy z Jadźką coby nie zaginęła.
Dziękuję
ale wiedz, że każdy ogród jest śliczny i na szczęście każdy inny dlatego lubimy się odwiedzać...tylko ten czas
Poza tym co mnie zastanawia to to, że dziwnie jest...deszcze wypłukujące i afrykańskie skwary i właściwie trzeba by po każdym deszczu nawozić.
Nie jestem w stanie tego robić to i może róże mniej kwitną teraz.

Do miłego.

Elusia (dziewczyny tak się do mnie zwracają i dziwnie tak samo do kogoś się zwracać

Kochana co tam róże teraz pomidory maja branie.

Jacuś jest piękny ale chowa te swoje śliczne kwiatki przed naszym wzrokiem. Już oczywiście przekwitł a czy zakwitnie ..pewnie tak, na to liczę. Wszystko zależy od pogody a na to nie mamy wpływu. Na pewno są bardziej okazałe róże ale wszystko zależy ile masz miejsca i czy to ma być pnąca czy krzaczasta.
Przegorzan jest naprawdę piękny no i ten niebieski kolor tak bardzo potrzeby w ogrodzie zwłaszcza, że zaczynają kwitnąć lilie a wśród nich niebieskości nie uświadczysz.
Lilijka w cętki to prezent od Hanka1 śliczna Hanusia jak ją nazywamy. Póki co zbieramy nasionka i pielęgnujemy z Jadźką coby nie zaginęła.

Dziękuję

Poza tym co mnie zastanawia to to, że dziwnie jest...deszcze wypłukujące i afrykańskie skwary i właściwie trzeba by po każdym deszczu nawozić.

Do miłego.

- JAKUCH
Eluśka ta żółta lilijka z przedostatniej fotki jak się zwie ????? śliczna lubię takie lilie.Wymiziej Dioblika Ciekawe jaki smak mają te czorne pomidorki
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Elka Widzę, że pomidorki ci już czarnieją
a inne czerwienieją
Dioblik zapracowany jak na kociak przystało
Ja to kupuję w zimie po jednym , dwa pomidory i jak mi smakują to zostawiam sobie pestki i tym sposobem mam nasionka. Jesteś kolejną ogrodniczką co ma Ballerinę 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Pomidorki, ogóreczki, lilie i śliczny czarny kociamber. Ja jestem straszna kociara, uwielbiam!
Ale tu kolorowo i pięknie
Będę zaglądać tu częściej
Elu jaka to odmiana zaprezentowanych pomidorków?

Będę zaglądać tu częściej

Elu jaka to odmiana zaprezentowanych pomidorków?
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Jadzinko prawda, że szykowno z nie lilijka.

Ewko diobliczek to bardzo zapracowany kotek i bardzo biedny

Leda16 witaj

Ciągle kole nich chodza.
Moniczko tu a forum to większość kocioluby ...

Alunia witaj.

Gold Class

nn kupiona na Gardenii

lilia Orienpet Debby

Lilia lankongense (już myślałam, że zimy nie przeżyła a ona taka dzielna choć maleńka)

lilia Orienpet Leslie Woodriff

i nie tylko lilie.

Pierwszy raz w życiu widzę czarne pomidory
Gdzie można kupić takowe?

Mój ogród - zapraszam
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Leda16 też jestem ich ciekawa a zwłaszcza jak smakują. Jak będą smaczne to na pewno zbiorę nasionka i wtedy między forumkami się wymieniamy.

- JAKUCH
Cudna Lilia lankongense i Orient Debby ,a wiesz ,ze u mnie taka sama zakwitła jak Gold Class a takiej nie zamawiałam .Jednak ona jest śliczna więc sie nie denerwuję.Upał był dzisiaj jak diabli a po południu się zachmurzyło i spadły 3 krople
Cóż trza było podlać rano i wieczorem. Elusia ogóreczki mam już jadalne a słodziutkie mmmmmiam mniaaaaaaaaaaam a myślałam ,ze z nich nic nie bedzie tylko liście .Dzisiaj była degustacja i wczoraj

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przypomniało mi się ... "Tatusiu, co to za czerwone kuleczki? To są czarne jagody, są czerwone dlatego, że są jeszcze zielone"Elizabetka pisze: to są czarne pomidory tylko sama nie wiem kiedy są dojrzałe bo mam je po raz pierwszy....czy jak będą całe czarne czyli czerwone

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Eluś ta lilia żółta z białym kupiona na Gardenii to Conca Dor pięknie pachnie ja ich b kocham.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Zmobilizowałaś mnie, Eluś do zorganizowania sobie geranium. Dzięki za przypomnienie.