Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Zuza ja się ich boję jak rh w zeszłym roku. Ta ilość to wszystko dzięki Ewci. Wciąga mnie w temat niesamowicie i obdarza roślinami. Ten rok będzie rokiem prób i błędów hortensjowych. Oby więcej było prób niż błędów :)
Lucynka ten środek wydaje się sensowny. Nie wiem czy faktycznie działa, ale tak bym chciała żeby "wyautowały" już z mojej działki te pieńki.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

To nie pieńki a korzenie które nie zostały wyciągnięte z ziemi.a zaczęły próchniec . To były osice .
Sąsiad wyciął sosny r?wno z ziemią i posadził tuje pomiędzy . Dwie już wyleciały a opieńki rosną w najlepsze.
u mnie wczesną jesienią ostatnia z tujek zaczęła dziwnie brązowieć . Obserwowałam ją bo domyślalam się co chodzi ,później wyrosły dwie opieńki na pniu. Wylałam cały Topsinna nią. Póki co jeszcze żyje ale po kolorze widać ze dlugo nie pociągnie. Problem jest w tym że jak przerwiesz grzybnie to rozprzestrzenia się jeszcze bardziej . MASAKRA JAKAŚ :twisted:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Madzia, hortensji nie ma się co bać. Bukietówki i drzewiaste to terminatory. Trzeba tylko dobrze ciąć aby ładnie kwitły.
Ogrodówki są przepiękne, ale wymagają więcej uwagi ze względu na przemarzanie i brak wtedy kwitnienia.
U Ciebie z taką miejscówką jak Twoja, to aż dziw, że jeszcze ich nie miałaś. Będziesz zadowolona, oczywiście jak już trochę podrosną ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj,Madzia :wit
Czytam twoje nerwy z przesyłką.
I wszystko romumiem.Czlowiek sie umawia,A tu ktoś , nie bardzo respektuje takie rzeczy.
W ubiegły roku, powojniki, przyszły mi bez upzredzenia, n :wit der szybko.Na drugi dzien.Kurier dzwoni,że jedzie do domu.A mnie nie ma w domu, ani w mieście.Daleko.Nie było jak odebrać.Paczak przeleżął ( bo to było w piatek) do poniedziałku.Tak się denerowałam,ze szlag roślinki trafi w tym pudle.Ale zabezpieczone były dobrze, wilgoci też miałay.Także wszystko było ok.Ale co się człkowiek namyśłał, to ,,,rozumniem, co rty przeżywasz .
Hmm jeżówki zamówiłaś??
A jakie ???
A to prawda, hortensje , tylko ogrodowe sa bardziej wrażliwe na przymrozki.Reszta da radę ;:173
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Czytam, że kurier ma sporo pracy z dowożeniem paczek. :uszy
Ja się w tym roku powstrzymałam z kupowaniem, bo nie mam już gdzie sadzić. ;:306
Nawet palenisko poszło do likwidacji, żeby chociaż kawałek ziemi odzyskać.
Aż Ci zazdroszczę tej ziemi czekającej na obsadzenie. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To jak kurier ma do Madzi problem z dowozem,bo ,,na wiosce wolniej dojeżdża" to u mnie miesiąc powinien krążyć :shock:
To się naprawdę wściec można.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś nie zazdroszczę... ojj nie. Oby to się u mnie nie pojawiło.
Zuza no widzisz, jakoś nie po drodze mi z hortensjami było. Ale coś czuję że wpadnę na całego.
Aniu ja lojalnie wracam i zamawiam, od razu płacę. Oczekuję że to wszystko działa w dwie strony. No ale .. szkoda gadać.
Wyobrażam sobie jak się denerwowałaś o swoją paczkę. Też bym się zamartwiała. Dobrze, że nic się nie stało.
Tak, zamówiłam jeżówki: Orange Passion, Leilani, Secret Affair, Secret Lust, Secrest Love, Secret Joy, Meteor Yellow, Quills and Thirlls i Guava Ica. Z jeżówkami przyjadą liliowce : Black Stockings, Bas Relief, VooDoo, Cheese and Wine . Żurawki: Berry Smoothie, Black Beauty, Midnight Rose Select, Vienna. Żagwin Double Blue, Double Red, Winterberg. Trawa Pampasowa Pumila i rozplenica Japońska.
Grażynko Ty mnie zazdrościsz ziemi a ja Tobie cudów na działce . Masz tyle pięknych róż, liliowców itd że moje pustki się chowają.
Palenisko nawet poświęciłaś. To koniec z kiełbaskami z ogniska? :)
Tulapku ja się autentycznie wściekłam. Wystarczył jeden telefon - Magda, nie wyrobiłem się. Wyślę w środę. Spoko, podałabym inny adres, albo przesunęła wysyłkę i tyle. Ale siedź w domu i czekaj na paczkę która nie dojdzie.. eh.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

VooDoo superowa jest, Cheese and Wine też fajna.
Ja o liliowcach, bo dziś sadziłam ;:306
Ale cała paczuszka fajna, sadzenia nie zazdroszczę ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

athshe pisze:Z mamą to uważaj - moja niby tez nie jest za bardzo internetowa, ale ciągle pyta skąd coś wiem, ja, że z forum i już pare razy jej pokazywałam - póki co zdjęcia, ale jak to się skończy.... mam nadzieję, że nie założy sobie konta ;)
Moja sobie założyła :lol:

-- 23 kwi 2015, o 16:42 --
Pashmina2006 pisze:
Wiecie kiedy w sklepach pojawiają się stokrotki afrykańskie?
Już są. Koleżanka kupiła.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu z jeżówkami poszalałaś i tyle innego dobra. ;:138 Będzie pięknie.
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madziu
Zachwycona jestem Twoją architekturą ogrodową ;:138 Te wszystkie pergole skrzyneczki ...a karmnik dla ptaszków powalił mnie na kolana ;:138
Czy sami wykonujecie takie cuda czy kupione :?:
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Jak to wszystko posadzisz i się rozrośnie to ranczo ;:167 ;:167 ;:167 Też chciałam kupić sobie jeżówki jednak w końcu w to miejsce kupiłam liliowce może jeszcze coś w szkółce spotkam.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza nie ma czego nie zazdrościć... paczka nie dotarła :evil: .
Dorfi wiem, Ewcia mi powiedziała że Lid..są. Kupiłam sobie dwie, bo nie było wyboru.
Soniu to się jeszcze okaże czy będzie pięknie :(.
Bożenka witam nowego gościa. Sami nie mamy takich zdolności. A szkoda. Karmnik akurat mi brat robił.
Anitka jeżówki są bardzo wdzięczne. Zaprosisz jedną, będziesz chciała wszystkie.

No i niestety kurier mi żadnej paczki nie dowiózł. Zapewnienia Szczytnicy że na pewno na wczoraj będą okazały się bujdą. Czekałam, czekałam, czekałam. Już wiedziałam od południa że nic z tego nie będzie bo zawsze kurierzy od rana dzwonią akurat w tamtej okolicy. Ale cierpliwie wręcz do późnego wieczora wyglądałam kuriera. Na krok się nie ruszyłam, nawet z psem na spacer. Pies poszedł, ale nie ze mną.
No i nici z sadzenia. A tak się już cieszyłam, że wszystkie paczki dotrą i będzie z głowy. Numeru listu przewozowego też nie dostałam. Jeśli faktycznie zostały wysłane w środę, to ciekawa jestem w jakim będą stanie jakby w poniedziałek dotarły.. szkoda gadać, szkoda nerw, szkoda kasy.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Przykro czytać że przesyłka z roślinami kosztuje cię tyle nerw ;:219 . Moim zdaniem to pewnie cię bujnął Mariusz że wysłał paczkę przecież to niemożliwe żeby nie dotarła. Dlatego ja wolę kupować w szkółkach. Pojadę od razu wezmę i sama sadzonki wybiorę, jedynie minus taki że nie wszystko mają na raz, trzeba dosyć często odwiedzać bo dostawy są nawet parę razy w tyg.
Dzisiaj ładna pogoda można by było sadzić........
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Magda,
przed świętami (w środę) wysłano do mnie paczkę z roślinami - wiem na pewno, bo miałam numer listu przewozowego i mogłam śledzić przesyłkę.
Paczka przyszła po tygodniu, a roślinom nic nie było.
Tak więc - nie denerwuj się - jeżeli przesyłka wyszła - na pewno dojdzie w dobrym stanie.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”