Kolejny rok- kolejne próby

Zdjęcia naszych ogrodów.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny rok- kolejne próby

Post »

Widać że sunia już "Wasza". Nie da się zabrać od Was.
Hortensje piękne. Szczególnie ta pierwsza. Ja swoje doglądam i doglądam. Rosną. To najważniejsze :). Jeżówka z motylem - świetna.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś dobrze, że możesz cieszyć się pobytem na działce. Sunia szczęśliwa na dworze, pewnie wszystkim będzie trudno wracać do domu. ;:108 Hortensje szybko kwitną, Early Sensation pięknie pokazałaś. ;:138 Jeżówki to wyjątkowo wdzięczne kwiaty, na rabatach widać je z daleka i ruch przy nich nieustanny. Moje-Twoje też zaczęły kwitnąć. ;:180 Trawnik wykonany profesjonalnie, niech ładnie rośnie. Spokojnego odpoczywania. ;:196
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

no niezła praca wykonana :) Urocza jest ta Kola :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, ale sobie pracy narobiłaś ale przyjemnej z tym sadzeniem drzewek i roślin i to w taki upał ;:224 .

Piękna psinka :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ewcia nareszcie pokazujesz nam swoje cudeńka hortensjowe ;:138
U mnie na Anabelce i Bella Annie od Ciebie pokazały się kwiaty. Anabelka ma spory krzaczek - o nią się nie boję, ale Bella Anna ma malutkie wątłe dwa przyrosty.
Pisałaś do Betiny żeby odciąć kwiatostan, też mam tak zrobić? Troszkę mi szkoda, chciała bym zobaczyć choć kwiatek, ale jak ma to jej pomóc to ciachnę... ;:151
Poza tym złocienie i jeżówki rosną jak na drożdżach, tylko coco się nie udało. Ale cóż może tak miało być , za to reszta Twojej paczki cudna ;:215 ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

ja też odcięłam kwiatki na belli tak mi poradziła Ewa więc i tak uczyniłam :wink:
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Zgadzam sie z Ania - cudowne zdjecia jezowek i ten obszar do zagospodarowania - oj zazdraszczam Ci ;:224 - ;:196 d;a psiny
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

:wit
Anitko - hortensji coraz więcej się otwiera ale przy moim łączu internetowym ciężko pokazać
Aneczkoróżnie z tymi" kotełkami" jest ,jak ucieka to goni za nim ,a jak się stawia z pazurkami to wtedy toleruje.
W tej chwili na działce jest 5 kotów ;:224 - tylko dwa się stawiają.
Przy tych dwóch hortensjach krąży mnóstwo owadów - te odmiany wydzielają miodowy delikatny zapach (Wim's red takze).
nawet u tych odmian liście jesienią zmieniają się w inne tonacje niż żółć :wink: nawet myślaam że to te same odmiany - jednak różnią się kwiatami :wink:
Madziu to hortensja Diamantino mam ją od zeszłego roku-jedna z wcześniejszych odmian.
Sunia nasza i nikomu nie oddamy ;:167 - nauczyła się borówki zjadać z krzaka ;:306 - siatki przed ptakami w tym roku nie zakładałam bo czasu brakuje, a tu zamiast ptaków inny złodziejaszek się pojawił :;230
Soniu wiele bym dała za ładny zielony trawnik ale zdaje sobie sprawę ze na moich piachach to nierealne . na przełomie sierpnia i września mam zamiar wysiac druga częśc- teraz bawię się z przygotowaniem terenu
Grażynko ;:196 ]
Pati już skończyłam to co miałam zrobić . Obrzeza zrobione - włóknina dziś doszła więc rośliny dziś też posadzone zostały- na jesień jeszcze kora i finito z tą cześcią.
natomiast w przyszłym zabawa z obrzeżami od nowa bo zostały jeszcze trzy rabaty ;:306
Zuziu w Coco już zrobiłam odkład jeżeli do jesieni się nie ukorzeni to podziele ją , ale już teraz bardziej sie przyłożę ,aby za bardzo jej nie zmasakrować.
Kwiaty usuń- niech idzie w korzenie-powinna przetrwać pięknie bo to gatunek ten co Anabelka więc prawie chwast ;:306 . Wiosną przytnij nad ziemią
Anitko dobrze zrobiłaś ;:108
Betinko bukietówki lubią słońce i na słoneczku lepiej kwitną ,jednakże te w cieniu np u Eli w ogrodzie wydają mi się dostojniejsze ;:108
Aniu wbrew pozorom miejsca wiele nie ma :roll:
Było troszkę deszczyku i trawka się zieleni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Double Decker dostaje pióropusz
Obrazek

Obrazek

I kilka hortek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

No szkoda że ten internet ci słabo chodzi twoje hortensje mogę oglądać bez końca w dodatku masz tyle odmian. Hot papaya na tle hortensji wygląda świetnie choć nie lubię czerwonego to ta jeżówka mi się podoba nie jest to krwisty czerwony ale taki troszkę przygaszony może dlatego.
Mam pytanie odnośnie hortensji magical moonghlait ona bardziej do słońca czy cienie?
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś wspaniałe widoki, miło się wypoczywa w tak pięknych miejscach :wit
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Anitko ta hortensja ponoć lubi się przypalać dlatego u mnie rośnie w miejscu gdzie ma więcej cienia niż słoneczka..
Pati jeszcze czeka mnie mnóstwo pracy zanim będę mogła odpocząć.Dalam sobie czas do 50 -mam nadzieje ze do tego czasu wyrobię się..Inaczej jest jak chcą dwie osoby a inaczej jak tylko jedna robi- wtedy wszystko idzie mozolnie
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Cadlelight też przecudna. Trawnik Ci ekspresowo skoczył do góry. Fajnie że Kola tak szybko się zadomowiła. Tyle pracy w ogrodzie a czas dla siebie na odpoczynek znalazłaś?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewciu cudownie wyglądają hortensje w towarzystwie jeżówek. ;:215
Kochana powiedz mi jak się trzymają nowe powojniki?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Madziu staram sie znaleźć czas na odpoczynek ale wiesz jak to jest
Aniu niestety wi3kszość powojników siedzi w doniczkach co nie wpłyea korzystnie na ich formę.
Dwa chyba padły natomiast te na pełnym słońcu też szału nie pokazują.
Faworytem jest JPII kwitnie nieprzerwanie od miesiąca
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A to Ci Ewo przekorny bywa los... bo mój JPII w zeszłym sezonie urósł jak szatan ale zakwitł niemrawo. A w tym to całkiem strzelił focha i tyle go widziałam. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”