Anitko - hortensji coraz więcej się otwiera ale przy moim łączu internetowym ciężko pokazać
Aneczkoróżnie z tymi" kotełkami" jest ,jak ucieka to goni za nim ,a jak się stawia z pazurkami to wtedy toleruje.
W tej chwili na działce jest 5 kotów

- tylko dwa się stawiają.
Przy tych dwóch hortensjach krąży mnóstwo owadów - te odmiany wydzielają miodowy delikatny zapach (Wim's red takze).
nawet u tych odmian liście jesienią zmieniają się w inne tonacje niż żółć

nawet myślaam że to te same odmiany - jednak różnią się kwiatami
Madziu to hortensja Diamantino mam ją od zeszłego roku-jedna z wcześniejszych odmian.
Sunia nasza i nikomu nie oddamy

- nauczyła się borówki zjadać z krzaka

- siatki przed ptakami w tym roku nie zakładałam bo czasu brakuje, a tu zamiast ptaków inny złodziejaszek się pojawił
Soniu wiele bym dała za ładny zielony trawnik ale zdaje sobie sprawę ze na moich piachach to nierealne . na przełomie sierpnia i września mam zamiar wysiac druga częśc- teraz bawię się z przygotowaniem terenu
Grażynko 
]
Pati już skończyłam to co miałam zrobić . Obrzeza zrobione - włóknina dziś doszła więc rośliny dziś też posadzone zostały- na jesień jeszcze kora i finito z tą cześcią.
natomiast w przyszłym zabawa z obrzeżami od nowa bo zostały jeszcze trzy rabaty
Zuziu w Coco już zrobiłam odkład jeżeli do jesieni się nie ukorzeni to podziele ją , ale już teraz bardziej sie przyłożę ,aby za bardzo jej nie zmasakrować.
Kwiaty usuń- niech idzie w korzenie-powinna przetrwać pięknie bo to gatunek ten co Anabelka więc prawie chwast

. Wiosną przytnij nad ziemią
Anitko dobrze zrobiłaś
Betinko bukietówki lubią słońce i na słoneczku lepiej kwitną ,jednakże te w cieniu np u Eli w ogrodzie wydają mi się dostojniejsze
Aniu wbrew pozorom miejsca wiele nie ma

Było troszkę deszczyku i trawka się zieleni
Double Decker dostaje pióropusz
I kilka hortek

Pozdrawiam. Ewa