Tu na razie jest ściernisko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko...

Post »

W takim razie zapraszam ponownie, Krysiu ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Malwinko, niech zbliżający się wielkimi krokami kolejny rok przyniesie Tobie i Twojej Mamie tyle szczęśliwych i radosnych chwil, ile sekund liczy sobie cały rok. ;:15 Niech Wam pięknie kwitną i owocują wszystkie roślinki, a zdrowie pozwala się nimi opiekować. ;:97 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Dziękuję Lucynko ;:168 i Tobie i Twoim bliskim życzę wzajemnie radości i zdrowia, oraz mnóstwa pogody dla ducha i roślin, żeby się wszystkie plony udały ;:136

Obrazek
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Rok Nowy jeszcze młody ledwie z pierwszej doby zaczyna się wykluwać, jeszcze niektórzy szklanicami się stukają ;:136 tańcują :heja hulają ;:172 a ja Wam wszystkim w tej godzinie życzyć chcę po dwakroć wszystkiego dobrego co w zeszłym roku było:
Obrazek
morza kwiatów i zieleni
Obrazek
planów spełnienia
Obrazek
kasy na marzenia
Obrazek
odpoczynku i zdrowia
Obrazek
czasu z bliskimi...
Obrazek
... i z dalszymi znajomymi :D

i wszystkiego naj...........*

Witam w 2017 roku!

* tu można wstawić własny tekst ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ooo, pamiętam tę puszkę ;:215
Także takich puszków w większej ilości i znacząco większą masą zawartości na 2017 ;:215
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

A w ten murek, w te otwory będziesz coś wsadzać?
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Tulap, masz rację jak najwięcej takich puszek :D

Kasiu, w otworach rośnie dąbrówka, to jej pierwszy rok, zobaczymy jak sobie poradzi, myślę o dosadzeniu macierzanki, bo ona dobrze radzi sobie u mnie na skalniaku więc powinna wytrzymać i te stosunkowo małe "doniczki" :D Obok rosną pięciorniki i trzmieliny więc one też będą zarastać ten murek, mam nadzieję, że w nowym sezonie już będzie widać jak to ma wyglądać w rzeczywistości :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Malvy jestem z Tobą od początku i pamiętam z jaką ciekawością śledziłam Wasze poczynania, jak Was podziwiałam dziewczyny obydwie ;:168 Ogród rzeczywiście przybiera wspaniałe kształty i tak powstaje jakby od niechcenia :D Przypomnij mi w lutym o patyczkach, bo wiesz w starszym wieku ma się jeszcze pamięć ale krótką :;230
Życzę zdrowia i szybko napełniającej się skarbonki na rośliny...wspaniałego Roku ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Malvy takie zdjęcia z początków oswajania działki, zdecydowanie motywują do pracy. ;:215 Hortensja bukietowa chyba musi walczyć z trawą o składniki pokarmowe. Musisz ją wesprzeć, zdejmując darń wokół. Może znalazłabyś gdzieś w okolicy trochę wysuszonego igliwia lub kory, też by się ucieszyła z takiego okrycia. Zdjęcie z taczką znakomite. ;:138 Niech spełnią się marzenia, ogrodowe przede wszystkim. ;:196
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Dziękuję Marysiu za pochwałę ;:180 i życzenia ;:168 , choć zdecydowanie ogród jakoś nie chce się robić "od niechcenia" :D W zeszłym sezonie w kółko kopałam i zdzierałam darń w każdej wolnej chwili na przemian gubiąc w tym "sporcie" kilogramy, to znów je nadrabiając siedząc w pracy :;230 :;230 w tym sezonie też mam plan na ostre przekopywanie się przez ten cały trawnik, który posiałyśmy, jest go zdecydowanie za dużo :wink:
W lutym na pewno się zgłoszę... chyba, że też zapomnę ;:14 bo moja pamięć wcale nie jest chyba lepsza, co najwyżej krócej używana ;:306

Soniu, masz świętą rację, ale uświadomiłam sobie to dopiero w tym roku, jak zaczęłam okrajać trawnik ;:131 Pierwsze założenie, które było zrobione to, że rośliny miały "wyrastać z trawnika" (do tej pory nie wiem jak ludzie to robią, że tak na fotkach to ładnie i bujnie wygląda), tak się podobało Mamie, ale okazało się, że trawnik jest zbyt żarłoczny, a rośliny, które brałam za odmiany karłowate wcale takimi nie są, tylko nie mają z czego rosnąć. Przez cały sezon zdzierałam darń żeby robić rabaty bez trawnika :D Niestety jestem tylko ja i moja Mama więc moce przerobowe są mocno okrojone i dla tej ostatniej hortensji nie starczyło mi sił więcej niż pilnowanie, żeby miała choć pół metra średnicy wokół siebie i garść kory. W tym sezonie mam ambitny plan zrobienia dużej rabaty tam gdzie ona rośnie, więc będzie miała wreszcie trochę przestrzeni :D
Już nie mogę się doczekać, żeby zacząć kopać... a tu śnieg zapowiadają ;:223
Dziękuję za życzenia i wzajemnie ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Malwinko, zainteresował mnie pomysł z tymi niby doniczkami w rzędzie. Kapitalny pomysł! ;:63 ;:63
Też chciałabym już kopać, plewić, sadzić..... Ciężko te zimowe króciutkie dni przeżyć spokojnie. ;:145

Miłego dnia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Lucynko, toteż zaczynamy wcześniej już od siania w styczniu :D bo do zwykłego kopania w prawdziwej ziemi to byśmy chyba nie doczekały, prawda? :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

O, tak, Malwinko! Bez siania ciężko byłoby te długie zimowe wieczory przeżyć. ;:108
Już się nie mogę doczekać dziewiątego stycznia, już bym siała. ;:65 ;:65 Tylko jeszcze ziemi dobrej nie mam, ale pani w kwiaciarni obiecała mi sprowadzić taką ziemię, jaką od niej już miewałam i sprawowała się idealnie. ;:333
Nie ufam specjalnej ziemi do wysiewów od czasu, gdy trafiła mi się taka z dużą ilością ziemiórek. ;:222
Dobrego jutra. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Ach! Właśnie, przypomniałaś mi Lucynko, że jeszcze ziemię muszę zdobyć (bo bym miała nasiona a nie miała gdzie siać ;:oj )
Udanego Dnia ;:168

A teraz, małe wspomnienie sezonu ;:167

Obrazek
anemiczna choineczka podczas swego "ostatniego tchnienia" :D

Obrazek
Barwinek, który wrócił do mnie po tym jak wyrzuciłam go do parku, gdzie świetnie, notabene, się zadomowił :shock:

Obrazek
skalniaczek u progu lata, chciałabym, żeby teraz tak wyglądał... jest taki... zachwaszczony ;:223

Obrazek
Dąbrówka dęba stojąca

Obrazek
Przywiędła brunera (chyba, zawsze zapominam jej nazwy bo mi się z jakiegoś niezrozumiałego powodu wciąż myli z bungewillą, a wszyscy mówią na nią po prostu "kapucha" :D )

Obrazek
Hiacynt wędrujący (sam po działce, bo wciąż gubiłam cebulkę... i teraz tak myśląc, chyba znów nie wiem, gdzie jest ;:306 )

Dobrej nocy i Udanego dnia!
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Malwinko bergenia :lol: brunera ma takie małe niebieskie kwiatuszki.
Ja tak tulipanów zawsze szukam jak Ty tego hiacynta :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”