Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

Mam świdośliwę od 3 lat. Ładnie kwitnie owoce ma dobre ale nie rewelacyjne. Smakują za to ptakom, jeśli nie zabezpieczysz ptaszki obiorą drzewko co do owocka !!!!!
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Witam Was serdecznie w sobotni poranek. Dawno mnie tu nie było, ale mam bardzo dużo pracy w ogrodzie i jeszcze mam dużo wyjazdów.
U mnie straszna susza nadal, teraz trochę zaczęło kropić ale to prawie nic.

any57 Już nie długo spróbujesz świdośliwy. ;:333

clem3 Dziękuję. ;:180

ewelkacha88 Dziękuję. ;:180 Ja w tym roku będę wysiewał rabarbar 'Viktoria' jeśli chcesz to będę mógł się podzielić sadzonkami.

seba1999 Dziękuję. ;:180 U mnie też susza. ;:145 Ja mieszkam na Mazowszu. Ja też co roku sobie parę dokupuję ale co roku mówię, że w następnym roku nie będę już kupował, ale to jest silniejsze i muszę parę zawsze kupić. :;230

bwoj54 Jak spotkasz zdjęcie to możesz mi je pokazać to może będę wiedział jaka to dynia. Mi w sumie zeszło może 5 arbuzów (zawsze miałem po 30, dla mnie 10 i dla znajomych do szklarni ok 20) Ale w tym roku sam muszę sobie kupić. Teraz myślę że może za rok spróbuję je podkiełkować na wacikach a potem do ziemi. ;:224 U mnie też truskawki okazale kwitną. Powodzenia z świdośliwą. ;:333

zbyszek50 Najlepsze owoce świdośliwy są te najciemniejsze, więc jak się za długo się czeka to ptaszki zjedzą. ;:223

Pozdrawiam. ;:138 ;:138

Jak to bywa - dożo wyjazdów to i dużo ogrodniczych po drodze. I tak dużo nie kupiłem ale coś musiałem. Więc kupiłem sobie azalie 'Sarina', 4 żurawki, i dwa jałowce. Niektóre już posadzone, reszta czeka na wolną chwilę.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Trochę wsadziłem już kapustnych i zrobiłem im domek. Resztę kapustnych dosadzę po 20 maja.

ObrazekObrazek

Obrazek

Nareszcie wzeszły dwa orzeszki ziemne. ;:185

Obrazek

W ogrodzie tez coś kwitnie.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Rafik - otwierają mi się tylko ostatnie zdjęcia z bratkami - te wcześniejsze są dla mnie niedostępne, nie wiem czemu.
Ale bratki śliczne. Ładnie wyglądają w takich większych grupach.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne bratki :D Siałeś czy kupowałeś ?

Beaby Fotosik wymyślił sobie płacenie za wstawiane zdjęcia ;:222 Trzeba wykupić abonament aby je odblokowali ;:145
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafik - a już mi się wszystkie Twoje fotki otworzyły, czary mary ;:304

Seba - na razie to pojedynczo fotki można wstawiać bez problemu, bez opłat. Mam nadzieję, że tak już zostanie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj, Rafik!
Twój ogród kwitnie pięknie! ;:63 ;:63 ;:63
Zakupy fantastyczne, długo będą zdobiły ogród. ;:215

A jaka u Ciebie pogoda?
Mam nadzieję, że nie miałeś przymrozku i życzę Ci, by ich nie było. ;:333
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Orzeszki ziemne ;:oj ;:oj ;:oj jak je uprawiać będziesz?
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Witam WAS serdecznie.

Zimni ogrodnicy byli zimni ale na szczęście nie było przymrozków. Moje ziemniaki nie zmarzły a już są około 30 cm nad ziemią. Po majowym zamieszaniu nareszcie skończyły mi się wyjazdy i zająłem się pracą w ogrodzie: trawa wykoszona wszędzie, większość roślin posadzona oprócz szałwii i dali. Do niedzieli wsadzę wszystką paprykę i pomidory. Dziś wybrałem się na targ i kupiłem sobie jeszcze 30 pomidorów takich tam różnych odmian i 50 kalarepy trochę kapusty czerwonej i włoskiej i 10 kapusty późnej. Miałem nie kupować kapustnych ale była taka ładna rozsada a moje trochę mizerne więc kupiłem wsadzę to co kupiłem i to co mam (tylko gdzie ja to pomieszczę). A jeszcze kupiłem 4 kurki, najzwyklejsze nioski, ale wybierałem je chyba z 30 minut, bo chciałem żeby były wyjątkowe i tak wybrałem, szarą i 3 nie pomarańczowe tylko takie trochę jarzębate pomarańczowe - są śliczne. Trochę chude ale u mnie mają jedzenia do woli i nikt im życia nie odbierze. ;:167 Już sobie nóżki ubrudziły. ;:306

ObrazekObrazek

Beaby Dziękuję. ;:180 Przepraszam za te zdjęcia ale to nie moja wina. ;:185 Już naprawiłem. ;:333

seba1999 Dziękuję. ;:180 Bratki same mi się sieją choć czasami w czerwcu trochę wysieję.

plocczanka Dziękuję. ;:180 Na szczęście przymrozków nie było ale było bardzo zimno. Dziś jest już bardzo ładna pogoda choć poranek był chłodny.

iwona0042 Jeszcze nie wiem, myślę że w gruncie obok pomidorów, nawet nie wiem jak będą rosły. :;230 Z 24 nasion na razie wzeszły 2. ;:185

Pozdrawiam.

Nareszcie złapałem jednego turkucia, skubaniec wszystko mi podżera. :twisted: :evil:

Obrazek

ObrazekObrazek
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Rzeczywiście ;:oj rozsada kapustnych bardzo ładna ;:108 Tylko uważaj na te kurki ;:224 U mnie tego koloru są najbardziej psotne :;230
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajny Targ masz w pobliżu że nawet Kurki można kupić. U nas nie ma takiego Targu a myślę że na drób hodowlany byli by chętni. Bardzo dobry zakup ;:108
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafik - no co Ty, ja nie ubolewałam, że to czyjaś wina, tylko, że nie mogę zobaczyć wszystkich zdjęć. A często się zdarza, że to niestety u mnie się nie otwierają bo brak jakiejś wtyczki czy coś. Ale cieszę się, że już jest ok.
Masz tego do ogarnięcia mnóstwo, podziwiam ;:180
Za te wyjątkowe nioski ;:215 ;:303
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Witam WAS w upalną niedzielę.

Pomidory, papryka, pory, selery, kapustne posadzone tylko jeszcze dynie, ogórki i orzeszki posadzę i koniec z rozsadami. ;:138
Przydałby się deszcz. Musze policzyć ile posadziłem pomidorów bo nawet nie wiem ale chyba za dużo posadziłem. ;:223

seba1999
Dziękuję. ;:180 kurki pierwszego dnia już się ubrudziły.

amalia Dziękuję. ;:180 Wprawdzie ten targ jest 15km ode mnie, ale na nim jest wszystko: drób, rozsady roślin, kwiaty, krzewy, drzewa wszystko to co mi jest potrzebne do ogrodu. Nawet czasami można kupić sobie jakiś antyk np. w zeszłym tygodniu kupiłem sobie żelazko na węgiel. ;:173

Beaby Dziękuję. ;:180

Jak ten czas szybko upływa. ;:145 ;:145
ObrazekObrazek
    Helen Mirren
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Masakra.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bardzo fajnie pokazałeś upływający czas ;:215
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Witam WAS w ostatni dzień maja. Nie wiem kiedy maj przeminął ale to już koniec tego pięknego miesiąca, jutro już czerwiec. ;:108 Deszcz jest potrzebny, ale z deszczem chwasty rosną jak na drożdżach dlatego dawno mnie u nie było bo trzeba wszystko plewić i plewić. Na szczęście już wszystko po plewione. ;:333 A wczoraj już zjadłem trzy pierwsze truskawki. :tan

zbyszek50, iwona0042 Dziękuję. ;:180

Pozdrawiam. ;:3

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
    Helen Mirren
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”