Moja przygoda z roślinami
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja przygoda z roślinami
Mam świdośliwę od 3 lat. Ładnie kwitnie owoce ma dobre ale nie rewelacyjne. Smakują za to ptakom, jeśli nie zabezpieczysz ptaszki obiorą drzewko co do owocka !!!!!
Witam Was serdecznie w sobotni poranek. Dawno mnie tu nie było, ale mam bardzo dużo pracy w ogrodzie i jeszcze mam dużo wyjazdów.
U mnie straszna susza nadal, teraz trochę zaczęło kropić ale to prawie nic.
any57 Już nie długo spróbujesz świdośliwy.
clem3 Dziękuję.
ewelkacha88 Dziękuję.
Ja w tym roku będę wysiewał rabarbar 'Viktoria' jeśli chcesz to będę mógł się podzielić sadzonkami.
seba1999 Dziękuję.
U mnie też susza.
Ja mieszkam na Mazowszu. Ja też co roku sobie parę dokupuję ale co roku mówię, że w następnym roku nie będę już kupował, ale to jest silniejsze i muszę parę zawsze kupić.
bwoj54 Jak spotkasz zdjęcie to możesz mi je pokazać to może będę wiedział jaka to dynia. Mi w sumie zeszło może 5 arbuzów (zawsze miałem po 30, dla mnie 10 i dla znajomych do szklarni ok 20) Ale w tym roku sam muszę sobie kupić. Teraz myślę że może za rok spróbuję je podkiełkować na wacikach a potem do ziemi.
U mnie też truskawki okazale kwitną. Powodzenia z świdośliwą.
zbyszek50 Najlepsze owoce świdośliwy są te najciemniejsze, więc jak się za długo się czeka to ptaszki zjedzą.
Pozdrawiam.
Jak to bywa - dożo wyjazdów to i dużo ogrodniczych po drodze. I tak dużo nie kupiłem ale coś musiałem. Więc kupiłem sobie azalie 'Sarina', 4 żurawki, i dwa jałowce. Niektóre już posadzone, reszta czeka na wolną chwilę.

Trochę wsadziłem już kapustnych i zrobiłem im domek. Resztę kapustnych dosadzę po 20 maja.

Nareszcie wzeszły dwa orzeszki ziemne.

W ogrodzie tez coś kwitnie.

U mnie straszna susza nadal, teraz trochę zaczęło kropić ale to prawie nic.
any57 Już nie długo spróbujesz świdośliwy.

clem3 Dziękuję.

ewelkacha88 Dziękuję.

seba1999 Dziękuję.

bwoj54 Jak spotkasz zdjęcie to możesz mi je pokazać to może będę wiedział jaka to dynia. Mi w sumie zeszło może 5 arbuzów (zawsze miałem po 30, dla mnie 10 i dla znajomych do szklarni ok 20) Ale w tym roku sam muszę sobie kupić. Teraz myślę że może za rok spróbuję je podkiełkować na wacikach a potem do ziemi.

zbyszek50 Najlepsze owoce świdośliwy są te najciemniejsze, więc jak się za długo się czeka to ptaszki zjedzą.

Pozdrawiam.

Jak to bywa - dożo wyjazdów to i dużo ogrodniczych po drodze. I tak dużo nie kupiłem ale coś musiałem. Więc kupiłem sobie azalie 'Sarina', 4 żurawki, i dwa jałowce. Niektóre już posadzone, reszta czeka na wolną chwilę.

Trochę wsadziłem już kapustnych i zrobiłem im domek. Resztę kapustnych dosadzę po 20 maja.

Nareszcie wzeszły dwa orzeszki ziemne.

W ogrodzie tez coś kwitnie.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Rafik - otwierają mi się tylko ostatnie zdjęcia z bratkami - te wcześniejsze są dla mnie niedostępne, nie wiem czemu.
Ale bratki śliczne. Ładnie wyglądają w takich większych grupach.
Ale bratki śliczne. Ładnie wyglądają w takich większych grupach.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne bratki
Siałeś czy kupowałeś ?
Beaby Fotosik wymyślił sobie płacenie za wstawiane zdjęcia
Trzeba wykupić abonament aby je odblokowali 

Beaby Fotosik wymyślił sobie płacenie za wstawiane zdjęcia

- Beaby
Rafik - a już mi się wszystkie Twoje fotki otworzyły, czary mary
Seba - na razie to pojedynczo fotki można wstawiać bez problemu, bez opłat. Mam nadzieję, że tak już zostanie.

Seba - na razie to pojedynczo fotki można wstawiać bez problemu, bez opłat. Mam nadzieję, że tak już zostanie.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Twój ogród kwitnie pięknie!

Zakupy fantastyczne, długo będą zdobiły ogród.

A jaka u Ciebie pogoda?
Mam nadzieję, że nie miałeś przymrozku i życzę Ci, by ich nie było.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Orzeszki ziemne
jak je uprawiać będziesz?

Witam WAS serdecznie.
Zimni ogrodnicy byli zimni ale na szczęście nie było przymrozków. Moje ziemniaki nie zmarzły a już są około 30 cm nad ziemią. Po majowym zamieszaniu nareszcie skończyły mi się wyjazdy i zająłem się pracą w ogrodzie: trawa wykoszona wszędzie, większość roślin posadzona oprócz szałwii i dali. Do niedzieli wsadzę wszystką paprykę i pomidory. Dziś wybrałem się na targ i kupiłem sobie jeszcze 30 pomidorów takich tam różnych odmian i 50 kalarepy trochę kapusty czerwonej i włoskiej i 10 kapusty późnej. Miałem nie kupować kapustnych ale była taka ładna rozsada a moje trochę mizerne więc kupiłem wsadzę to co kupiłem i to co mam (tylko gdzie ja to pomieszczę). A jeszcze kupiłem 4 kurki, najzwyklejsze nioski, ale wybierałem je chyba z 30 minut, bo chciałem żeby były wyjątkowe i tak wybrałem, szarą i 3 nie pomarańczowe tylko takie trochę jarzębate pomarańczowe - są śliczne. Trochę chude ale u mnie mają jedzenia do woli i nikt im życia nie odbierze.
Już sobie nóżki ubrudziły.

Beaby Dziękuję.
Przepraszam za te zdjęcia ale to nie moja wina.
Już naprawiłem.
seba1999 Dziękuję.
Bratki same mi się sieją choć czasami w czerwcu trochę wysieję.
plocczanka Dziękuję.
Na szczęście przymrozków nie było ale było bardzo zimno. Dziś jest już bardzo ładna pogoda choć poranek był chłodny.
iwona0042 Jeszcze nie wiem, myślę że w gruncie obok pomidorów, nawet nie wiem jak będą rosły.
Z 24 nasion na razie wzeszły 2.
Pozdrawiam.
Nareszcie złapałem jednego turkucia, skubaniec wszystko mi podżera.

Zimni ogrodnicy byli zimni ale na szczęście nie było przymrozków. Moje ziemniaki nie zmarzły a już są około 30 cm nad ziemią. Po majowym zamieszaniu nareszcie skończyły mi się wyjazdy i zająłem się pracą w ogrodzie: trawa wykoszona wszędzie, większość roślin posadzona oprócz szałwii i dali. Do niedzieli wsadzę wszystką paprykę i pomidory. Dziś wybrałem się na targ i kupiłem sobie jeszcze 30 pomidorów takich tam różnych odmian i 50 kalarepy trochę kapusty czerwonej i włoskiej i 10 kapusty późnej. Miałem nie kupować kapustnych ale była taka ładna rozsada a moje trochę mizerne więc kupiłem wsadzę to co kupiłem i to co mam (tylko gdzie ja to pomieszczę). A jeszcze kupiłem 4 kurki, najzwyklejsze nioski, ale wybierałem je chyba z 30 minut, bo chciałem żeby były wyjątkowe i tak wybrałem, szarą i 3 nie pomarańczowe tylko takie trochę jarzębate pomarańczowe - są śliczne. Trochę chude ale u mnie mają jedzenia do woli i nikt im życia nie odbierze.

Beaby Dziękuję.

seba1999 Dziękuję.

plocczanka Dziękuję.

iwona0042 Jeszcze nie wiem, myślę że w gruncie obok pomidorów, nawet nie wiem jak będą rosły.

Pozdrawiam.
Nareszcie złapałem jednego turkucia, skubaniec wszystko mi podżera.

- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Rzeczywiście
rozsada kapustnych bardzo ładna
Tylko uważaj na te kurki
U mnie tego koloru są najbardziej psotne 

Fajny Targ masz w pobliżu że nawet Kurki można kupić. U nas nie ma takiego Targu a myślę że na drób hodowlany byli by chętni. Bardzo dobry zakup 

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- Beaby
Rafik - no co Ty, ja nie ubolewałam, że to czyjaś wina, tylko, że nie mogę zobaczyć wszystkich zdjęć. A często się zdarza, że to niestety u mnie się nie otwierają bo brak jakiejś wtyczki czy coś. Ale cieszę się, że już jest ok.
Masz tego do ogarnięcia mnóstwo, podziwiam
Za te wyjątkowe nioski

Masz tego do ogarnięcia mnóstwo, podziwiam

Za te wyjątkowe nioski

Witam WAS w upalną niedzielę.
Pomidory, papryka, pory, selery, kapustne posadzone tylko jeszcze dynie, ogórki i orzeszki posadzę i koniec z rozsadami.
Przydałby się deszcz. Musze policzyć ile posadziłem pomidorów bo nawet nie wiem ale chyba za dużo posadziłem.
seba1999 Dziękuję.
kurki pierwszego dnia już się ubrudziły.
amalia Dziękuję.
Wprawdzie ten targ jest 15km ode mnie, ale na nim jest wszystko: drób, rozsady roślin, kwiaty, krzewy, drzewa wszystko to co mi jest potrzebne do ogrodu. Nawet czasami można kupić sobie jakiś antyk np. w zeszłym tygodniu kupiłem sobie żelazko na węgiel.
Beaby Dziękuję.
Jak ten czas szybko upływa.

Pomidory, papryka, pory, selery, kapustne posadzone tylko jeszcze dynie, ogórki i orzeszki posadzę i koniec z rozsadami.

Przydałby się deszcz. Musze policzyć ile posadziłem pomidorów bo nawet nie wiem ale chyba za dużo posadziłem.

seba1999 Dziękuję.

amalia Dziękuję.

Beaby Dziękuję.

Jak ten czas szybko upływa.

Helen Mirren
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bardzo fajnie pokazałeś upływający czas 

Witam WAS w ostatni dzień maja. Nie wiem kiedy maj przeminął ale to już koniec tego pięknego miesiąca, jutro już czerwiec.
Deszcz jest potrzebny, ale z deszczem chwasty rosną jak na drożdżach dlatego dawno mnie u nie było bo trzeba wszystko plewić i plewić. Na szczęście już wszystko po plewione.
A wczoraj już zjadłem trzy pierwsze truskawki.
zbyszek50, iwona0042 Dziękuję.
Pozdrawiam.

zbyszek50, iwona0042 Dziękuję.

Pozdrawiam.

Helen Mirren